Ženy SK Jihlava padly na brněnské palubovce

7.03.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Po devíti výhrách v řadě SK Jihlava po druhé padla v základní hrací době na poli soupeře. Poprvé se tak stalo v prvním kole, kde SK Jihlava prohrála s TJ Sokol Jaroměř 5:3.

Do nedělního zápasu nastoupilo SK jako jasný favorit. I přes případnou porážku děvčata mohly slavit první místo v 1. lize žen skupiny východ, jelikož již měly 6 bodů náskok před posledním zápasem.

Skóre se měnilo už po 2 minutách hry a bohužel se radovaly brněnské hráčky. Po prvním třetině tak odcházely do kabin brněnské hráčky s jednobrankovým vedením. Po přestávce to vypadalo, jako kdyby SK chtělo s nepříznivým stavem něco udělat. Běhounková šla sama na bránu, ale šanci neproměnila a jak je psaným pravidlem: „nedáš, dostaneš“, tak se vzápětí stalo. Brňačky šly do protiútoku a trefují bránu. Co čert ani hostující děvčata nechtěly, během necelé minuty domácí hráčky upravují skóre na 3:0. Trenérka hostů si bere TIMEOUT a stahuje hru na dvě lajny. Pořád se dá s výsledkem něco dělat, jsme v polovině zápasu, ale následně je vyloučena hráčka SK Jihlava Kateřina Bednářová za nedovolené vrážení. SK Jihlava si výborně poradila s oslabením. V závěru druhé třetiny dostalo SK možnost si zahrát přesilovku, která se svojí větší částí přesunula do třetí třetiny. SK bohužel nedokázalo tuto výhodu proměnit v gól a tím zmenšit náskok domácích. Hráčky Jihlavy začaly aktivně napadat, ale domácí hráčka šla do breaku a byla v brankovišti nedovoleně zastavena Nikolou Jandátovou. Rozhodčí za tento přestupek nařizuje trestné střílení. Brněnská hráčka míjí branku. Následuje oslabení SK, které opět výborně brání. Při hře 5 na 5 je tu další rychlý break domácích, který si sama dává do vlastní brány Tereza Slavíková. Vzápětí padá gól na 5:0. Na hostujících hráčkách je vidět, že zápas vzdávají a chtějí, aby už byl konec. Kosmetickou úpravu na výsledku udělala Tereza Sedláčková, která trefila první gól na straně SK po krásné přihrávce od Bednářové 5:1. Aby toho Bednářová za víkend neměla málo je tři minuty před koncem zápasu opět vyloučena na 2 minuty. Třetí oslabení pro SK a opět a jedničku ubráněno! Konec utkání nám přineslo vyhlášení nejlepší hráčky utkání, kterou se po zásluze stala gólmanka Kateřina Nováčková.

itelligence Bulldogs Brno – SK Jihlava 5:1
autorka: Soukupová V.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *