Sobotní jihlavské derby ovládly děvčice z SK po nájezdech

14.03.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Ženy SK Jihlava si z 1. místa mohly vybírat svého soupeře pro play-off. Vybraly si městského rivala FBŠ Jihlava, které skončilo na 8. místě.

Ještě před zápasem sa hrnuly davy lidí do haly, aby mohly podpořit svoje favoritky.

Ženy SK měly neskutečně moc šancí po prvních minutách utkání, ale žádnú z nich neproměnily. Ve 4. minutě byla bohužel vylúčena hráčka SK Simona Pálková za špatné střídání. FBŠ sice bránu SK ostřelovalo, ale nepodařilo sa jim vstřelit branku. SK pěkně oslabení zvládlo a mělo dokonca aj pár šancí z brejku. První třetina utěkala dál a skóre bylo furt 0:0. Pavlicová měla snad nejvíc šancí, ale ani jednu neproměnila. Poslední 2. minuty byly pro SK nejhorší. V čase 18:11 zaznamenalo FBŠ první branku z dorážky, kterú vstřelila Anna Korešová. Ani ne za 50s FBŠ vstřelilo další branku. Autorkú branky byla Kristýna Šťastná. Do šatny sa odcházelo za stavu 0:2 pro hostí.

Hráčky SK do druhé třetiny nenastúpily, ale přímo do ní vletěly. Od prvních minut ostřelovaly bránu Fišerové, která držela svoji svatyni až do 6. minuty, kdy sa konečně prosadila Pavlicová a skóre bylo 1:2. Tož ale ani ne za 30s sa prosadila hráčka FBŠ a bylo to 1:3. Ale teď přišla konečně gólová smršť od děvčic SK. O pár minut pozdějc po pěkné akci útoku Pavlicová-Bednářová-Pálková si připisuje Pálková góla. Za chvílu pálí Bednářová a je srovnáno na 3:3. Za pár minutek střelila Pavlicová góla a je to gól na 4:3. SK otáčí zápas. Pak sa prosazuje aj Kastnerová a zápas nabírá úplně jiné obrátky. O minutu pozdějc střílí Rychlá a zápas je najednú 6:3 pro domácí. Nováčková v tétok třetině moc práce neměla. Siréna ukončila druhú třetinu a stav je 6:3 pro SK.

Ve třetí třetině sa teho nám událo hodně. Hned z kraje přišlo vylúčení. Hráčka SK Tereza Sedláčková byla vylúčena za nedovolené vrážení a šla si odsedět 2 minutový trest. SK oslabení ubránila. Najednú sa FBŠ zvedlo a vstřelilo gól na 6:4. SK sa snažilo vstřelit další gól, ale nemohl furt padnút. Místo teho sa prosazuje FBŠ, které vstřelilo branku na 6:5 a trenérka SK si vzala timeout. Pět minut před koncem snížila na 6:6 kapitánka hostí Přibylová. SK ztratilo 3 gólový náskok. Jak hráčky SK tak i FBŠ se snažilo vstřelit gól, ale nikomu sa to nepodařilo. Zápas ide do prodloužení.

Prodloužení sa hrálo 10 minut. Oba týmy sa snažily dát góla, ale gólmanky na oběch stranách všecko chytajú. Sice šancí bylo hodně, ale nikdo sa nedokázal gólově prosadit. Následujú nájezdy.

Nájezdy začalo FBŠ. Na první nájezd sa postavila Korešová, ale Nováčkové góla nedokázala dát. Za SK šla Bednářová, kterú rovněž Fišerová vychytala. Další série dopadla podobně. Obě gólmanky vychytaly skvěle. V třetí sérii ani jedna hráčka nájezd neproměnila. Golmánky vše vychytaly. Teprv až ve čtvrté sérii sa začaly nájezdy proměňovat. Za FBŠ šla  Petrlíková a nájezd proměnila. Za SK šla Pavlicová a ta rovněž svůj nájezd proměnila. Fanoušci SK byli na nohách. Na poslední sérii sa postavily dvě kapitánky proti sobě. Za FBŠ to byla Přibylová, která svůj nájezd neproměnila. Tak to bylo celé na kapitánce domácích Svobodové. Ta si postavila míček a šla. Fišerovú si položila na zem a zavěsila bekhendem pod horní tyčku a utěkala slavit za svými spoluhráčkami. Zápas tedy po nájezdoch skončil 7:6 pro domácí. Nejlepší hráčkou utkání se stala Jana Pavlicová. Po vyhlášení přišla děkovačka fanouškům, kteří sa určitě měli na co dívat.

 

https://www.facebook.com/1662326897399445/videos/1698842307081237/

 

SK Jihlava – FBŠ Jihlava 7:6

Autorka: Pavlicová J.

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *