Nedělní infarktový zápas dokázaly ženy dotáhnout do vítězného konce

20.03.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Velice napínavým utkáním ve vysokém tempu obou týmu při nepřekonatelné divácké atmosféře si mohl divák zpestřit pochmurnou neděli zápasem 2.kola seminifinále play-off 1. ligy žen ve Vysokém Mýtu,kde se utkal tým SK Jihlava proti FTC Vysoké Mýto.

Po sobotním utkání přijel tým SK Jihlava se skórem 1:0 na zápasy, kdy SK Jihlava zvítězila na domácí půdě 5:2. Byť by se dalo říct, že SK přijelo do Vysokého Mýta jako jednoznačný favorit, nebylo vůbec nic jisté. Oba týmy předvedly krásné týmové i individuálnim florbalové dovednosti hodné postupu do finále play-off 1.ligy žen. Ačkoli se tým FTC do poslední minuty nevzdával a bojoval o každý míček do posledních sil a zaznění sirény ukončující zápas, tým SK jej porazil díky klidnější hře na míčku, kvalitnější týmovou hrou a podporou, skvělým individuálním výkonem každé jihlavské hráčky, která vstoupila na palubovku.

Utkání nabídlo na obou stranách krásné gólové hody, ostré souboje i nemilosrdné vyloučení. Jedno takové vyloučení hráčky z Mýta v 18. minutě zápasu, dokázalo SK využít 3 vteřiny před jeho koncem a jeho autorka Jana Pavlicová, s asistencí Kateřiny Bednářové otevřela skóre nedělního utkání. Tento gól se projevil na nervozitě týmu FTC a 20 sekund po obdržení prvního gólu, si daly hráčky Mýta vlastní gól. Skóre tedy po první třetině bylo 2:0 pro SK. Druhá třetina přinesla smršť gólů a vyloučení. Ihned 30 sekund po úvodním bully trefila gól J. Pavlicová, asistence K. Bednářová. Následná vlastní branka hráčky SK Nikoly Jandátové nakopla hráčky Mýta a minutu po ní potrestaly Jihlavu dalším gólem, nyní už po krásné akci Lucie Svobodové a Veroniky Bekeové. Stav utkání byl tedy 3:2 pro SK v 7. minutě 2. třetiny.
To by ale nebyly hráčky SK, aby nedokázaly odpovědět na gól. A jak se říká „rozjetej vlak nezastavíš“ a Jana Pavlicová vstřeluje svůj 3. gól do odkryté brány po nahrávce od K. Bednářové a stav utkání před následnou smrští vyloučení je 4:2 pro Jihlavu. Zbytek 2. třetiny nám nabídl celkem 3 vyloučení. Dvě na straně Mýta a jedno vyloučení SK Terezy Rychlé za hru rukou, ale ani jedno vyloučení nebylo proměněno, jelikož oba týmy velice dobře bránily svá oslabení a míček si nenašel cestu k brankářce.
Do 3. třetiny si odnesly hráčky FTC Vysoké Mýto minutovou přesilovou hru a jejich taktika do zbytku zápasu byla „střílej odkudkoli a hlavně co největší silou“. Jenže zapomněly bránit a Jana Pavlicová vzala hru do svých rukou a předvedla krásnou florbalovou akci zakončenou gólem do sítě FTC. Stav utkání v 5. minutě 3. třetiny byl 5:2. Každý florbalový divák i hráč ví, že skóre o 3 branky nic neznamená a to si i uvědomovaly hráčky FTC, kdy dokázaly během pěti minut vyrovnat na 5:5. Z toho 5. gól dokázaly vstřelit ve vlastním oslabení.
8 minut před koncem zápasu byl stav nerozhodný a ani jeden z týmu nechtěl do prodloužení a bylo to znát. Hra se přelévala ze strany na stranu a zápas byl velmi vyhrocený. Jenže klidnější a jistější na míčku byly hráčky SK a to se také odrazilo na nervozitě FTC, kdy udělaly fatální chybu v obraně, kterou využila hráčka SK Anna Běhounková, která poslala do vedení Jihlavský celek se stavem 6:5. Následná nevyvedená hra power-play na straně domácích FTC Vysoké Mýto neznamenala pro SK žádnou hrozbu a naopak potvrdily svou hru s klidnou hlavou závěrečným gólem do odkryté brány K. Bednářové, která ukončila nedělní florbalovou nadílku.
SK Jihlava tedy zvítězil nad týmem FTC Vysoké Mýto 5:2 a 7:5 a patří mu oprávněné místo ve finále play-off 1. ligy žen.

FTC Vysoké Mýto – SK Jihlava  5:7

https://www.facebook.com/1662326897399445/videos/1702491116716356/
Autorka: Šotkovská T.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *