Buldočky v neděli srovnaly sérii na 1:1!

30.03.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Za krásného slunečného odpoledne tým žen vyjel do bydliště své trenérky, kde chtěl potvrdit sobotní výhru, dotáhnout tak sérii do vítězného konce a zasloužit si tím volný víkend. V sobotu ženy na domácí palubovce ve finále východní části 1.ligy žen vyhrály nad soupeřem itelligence Bulldogs Brno v těsném poměru 3:2. Zápas byl velmi vyrovnaný a rozhodně stál všechny hráčky mnoho sil. Zápas se bohužel neobešel bez zranění a zkušená maminka Tereza Slavíková a také střelkyně první branky byla rovnou ze zápasu odvezena do nemocnice.

Před začátkem utkání ženy sršely optimismem, v šatně panovala dobrá nálada a o motivaci do zápasu nebyl pochyb. Také se smíchaly všechny vůně hřejivých mastí, takže šatna spíše připomínala čajovnu, kde chyběla už jen šíša.

Úvodní buly vyhrává Brno, míček se tak dostává na obrannou půlku Bulldogs, kde vzápětí ztrácí balonek a v 28. sekundě se do šance dostává Jana Pavlicová, která sice míček do kasy dorazila, ale přes ,,sekačku‘‘ před brankou rozhodčí gól neuznává. Brno zvolilo velmi tvrdý florbal a hráčka Bulldogs doslova posílá obránkyni Sedláčkovou za mantinel (podle slov jejich trenéra jde o moderní florbal) a rozhodčí tak píská první vyloučení. Jihlava může využít přesilovky, ale do šance se nedostává. Přichází potvrzení pravidla – Nedáš, dostaneš – a Brno se posunulo do dvoubrankového vedení. Jihlava se snaží vytvořit šance, ale většina střel je zblokována a první třetina tak končí v poměru 0:2 pro domácí.

Do druhé třetiny ženy vstoupily s nasazením a chutí vstřelit branku. Brno nezahálí a také přidalo ve svém útoku. Ve druhé třetině diváci mohli vidět spoustu šancí, zlomenou hůl, několik pádů, těžkého zvedání zpoza mantinelu a bohužel další dvě branky domácích. Brno po druhé třetině vede 0:4.

V poslední části základního hrací doby se hra přelévala ze strany na stranu a přípomínala hon na zajíce. Přišlo další vyloučení hráčky Brna za hrubost. Přesilové hry využívá zkušená hráčka Andrea Urbanová, která přesnou střelou upravuje stav na 1:4. Ženy tato branka nakopla, ale Brno na ni rychle odpovědělo a mění tak skóre na 1:5. V 51. minutě utkání je Brno opět potrestáno, tentokrát za blokování hokejky, trestým střílením, o které se s chutí přihlásila Pavlicová. Bulldogs na trestné střílení mění golmanku, která vykryla střelu a SK má další přesilovou hru, kterou bohužel nevyužívá. Poslední minuty byl na balonku spíše soupeř a Jihlava tak neměla moc šancí skóre změnit.

Utkání skončilo v poměru 1:5, které tak posouvá sérii do třetího zápasu. Bezpochyby nejlepším hráčem utkání se stala golmanka SK Jihlava Kateřina Nováčková, která neskutečně podržela svůj tým. Ani po tomto zápase se ženy nevyhnuly návštěvy nemocnice, kde byla hospitalizována útočnice Kateřina Bednářová.

Třetí zápas se bude hrát na domácí půdě v hale SK Jihlava v sobotu 1.4. v 17:30. Ženy rozhodně nenechají nic náhodě a ukáží Brnu, kdo je doma pánem.

Itelligence Bulldogs Brno – SK Jihlava 5:1

https://www.facebook.com/1662326897399445/videos/1705412443090890/

Autorka: Simona Pálková

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *