Zhodnocení sezóny pohledem vedení klubu

5.05.2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Sezóna 2016/2017 SK Jihlava – oddíl florbalu

Letošní 3. sezóna, po opětovném oživení florbalového oddílu v SK Jihlava, byla v mnoha ohledech přelomová a bylo to i velké poprvé. Pojďme se podívat na pár hlavních milníku z našeho pohledu společně.

Celkem jsme v letošní sezóně měli 9 družstev a 7 z nich bylo přihlášeno do soutěží ČFBU. Jednalo se o kategorie: elévové, mladší žáci, starší žáci, starší žákyně, dorostenky, muži a ženy, nesoutěžní kategorie přípravka a dorostenci. Družstva jsme vám představili v předešlých článcích.

Počet členů v našem oddíle vzrostl ze 186 členů v loňském roce na 254 členů, což je pro nás taková zpětná vazba kromě radosti dětí ze hry, podpory rodičů a diváků. Trenéři vidí, že jejich práce je dobrá a přivádí nové svěřence do jejich řad. Co víc si přát, než chuť dětí do pohybu, obzvlášť v dnešní době si toto ceníme.

Odhalíme vám i pár dalších čísel a to například, kolik se o naše členy stará trenérů – celkem to letos bylo 17 neúnavných, vždy dobře naladěných a připravených trenérů. Jejich práce je hlavně kus času z jejich soukromého volného času po práci, při rodinách a běžných životních starostech. My v klubu SK a i v našem oddíle florbal si toho VELMI vážíme a DĚKUJEME jim!
Víte kolik naši členové celkem protrénovali hodin na hale a venkovních sportovištích? Je to něco přes 850hodin v hale a dalších mnoho hodin při letní přípravě. Hrdě za náš klub na hřišti bojovali ve 200 utkáních přesně 6151minut a vstřelili 862gólů. Také děkujeme!!! A jen tak dál!

O tom, že se snažíme rozvíjet u našich svěřenců nejen sportovní dovednosti, ale i morální vlastnosti a budovat dobré a silné mezilidské vztahy svědčí i to, že družstvo dorostenek získalo a zvítězilo v soutěži FAIR PLAY ČFBU v kategorii ženy a dorostenky krajů Jižní Čechy a Vysočina, protože za celou sezónu dorostenky pravidla překročily pouze 2x a obdržely pouze 4trestné minuty!!! Gratulujeme!

Další důležitou součástí je náš Pořadatelský tým, který letos opět skvěle šéfoval Jirka Fajtl jako Hlavní pořadatel a jemu i všem, kteří se kdykoliv zapojili – moc děkujeme!

Letos jsme si poprvé vyzkoušeli spolupráci s trenérem z jiného klubu a to hned u naší jediné celostátní soutěže – 1.ligy žen – trenérka Dana Horníčková měla letité zkušenosti z velkého klubu Florbal Židenice a i z pozice trenérky výběrů Jihomoravského kraje. Byla pro nás obrovským přínosem a i zkouškou, zda můžeme vytvořit spolupráci s tak zkušeným člověkem i v našich poměrech malého klubu. Toto vše se velmi povedlo a jako bonus přišel i skvělý výsledek od ní a týmu žen, který potěšil i množství diváků, kteří si nacházeli pravidelně cestu do hlediště – děkujeme i vám všem divákům – jste pro nás obrovský motor!

V trenérské práci se nám poprvé povedlo mít zastoupení něžného pohlaví v roli trenérky výběrů a to Žanetu Solařovou, která je asistentkou výběrů žákyň našeho kraje. Ať se daří Žanko!

Další poprvé byla i opravdová spolupráce s klubem FBC Žďár Nad Sázavou, kdy jsme letos společně propojili hráčky od kategorie juniorek do žen a výsledek je perfektní. Naše děvčata se zapojila v juniorské lize, kde dostala prostor se vyhrát a zároveň v 2 .lize žen za FBC Žďár se podařilo našim a žďárským ženám společně vyhrát 2.ligu žen! Naopak děvčata ze Žďáru již neodmyslitelně patří do týmu žen v našich barvách v 1. lize žen. Této spolupráci se budeme věnovat i v dalších letech a moc nás to těší!

Nerada bych zapomněla na spoustu krásných zážitků, mnoho radostných chvil, ale i těch se slzou v oku. Vzniklo mnoho přátelství, mnoho nových zkušeností do života. Najelo se spousty kilometrů ať už v autech, autobusem nebo vlakem. Propotilo se mnoho trik, ať už na hřišti, v hledišti nebo na střídačce. Byla to jedna velká společná jízda a víte co? My v ní jedeme dál a už teď se těšíme.

Mnoho díky nám všem v SK Jihlava a všem kdo nás podporujete!(rodiče, diváci, přátelé, partneři,nadšenci..)

Autorka: Miroslava Krupková, předsedkyně oddílu

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *