Velikonoční florbalový turnaj v Dačicích

19.05.2017 | Nezařazené | 0 komentářů

IBK JägerBOOM_80tky!!!

Druhý květnový víkend se florbalistky SK Jihlava tradičně zúčastnily oblíbeného Velikonočního florbalového turnaje v Dačicích. Z původního jednoho hvězdného týmu se nakonec rozdělily na dva, taktéž hvězdné týmy, a to na IBK Jäger Boom 80ky a 90ky, aby nejen vyšly vstříc organizátorům turnaje, ale i otestovaly svou fyzickou zdatnost a herní pohodu.
Hned v pátek v 19:30 h nastoupily do arény 80ky proti White Devils. Jelikož to byl první rozjezdový, tudíž nelehký zápas, nakonec 80ky podlehly svému soupeři 2:4. Po dohrání navazujícího souboje „mlaďošek“ následoval dobrodružný přesun do kempu ve Zvůli, kde byla přichystána chatka a útulný karavan s předstanem (ještěže tak!  ) na okraji lesa. Za doprovodu výživného deště, voňavé pizzy a domácích zásob všeho druhu, byl den u konce.
Druhý den ráno následovalo brzké vstávání po příliš krátké noci a příprava „mečů“ do dalšího boje, kdy 80ky v 8:00 h otevíraly halu svým zápasem proti UTD. Shodou nešťastných situací a náhod zápas nakonec skončil remízou. Po malém občerstvení v místní hospůdce a krátké procházce zámeckým parkem s několika společnými selfie-fotkami byl na programu duel s rivalkami z Tlamoleptýmu. Přes obavy z vyhroceného souboje se nikdo nezmrzačil a zápas skončil spravedlivě opět plichtou. Další dlouhá pauza patřila letní zahrádce jedné z dačických hospod.
V posledním zápase dne se 80ky utkaly s Lassie´s Snout (výherkyně turnaje), které bohužel přes pěkný výkon nedokázaly porazit. Rychlá sprcha a odjezd do kempu.
Poslední (už opravdu náročný  ) den ráno se vzájemně utkaly „mlaďošky“ vs. „ženy“. Nejen naše trenérka měla dilema, na kterou střídačku se posadit, ale i souboj probíhal „friendly“, místy se tomu ani souboj nedal nazvat. Nakonec moudré 80nice ustoupily mlaďoškám a daly jim tak možnost se ještě prokousat ke hře o medajle . Tím se rozloučily s florbalovým turnajem a rozprchly se ke svým domovům…

Autorka: Dagmar Dušková

SOUPISKA:

Martina Svobodová 3
Nikola Jandátová 6
Tereza Rychlá 17
Andrea Urbanová 20
Gabriela Junková 21
Zuzana Gellnerová 30
Dagmar Dušková 31
Jana Večerková G (30)

IBK JägerBOOM_90tky!!!

V pátek 10. května odpoledne začala naše cesta na turnaj do jihočeských Dačic. Hned po příjezdu jsme se vrhly do boje proti jihomoravskému Lassie‘s Snout, který skončil naší těsnou prohrou 4:5, my ale daly hlavy vzhůru a začaly se těšit na večerní party. Následovala cesta do autocampu Zvůle, kde jsme se měly ubytovat, se zastávkou pro vytouženou večeři v podobě pizzy s sebou. Plán jít na party do města se ale začal pomalu rozplývat a své přičinění na tom jistě měla i blížící se bouřka. Páteční večer se tedy odehrál v příjemném týmovém duchu v předstanu u maringotky, přičemž zábavu nezkazil ani fakt, že se strhla průtrž mračen.
V sobotu nás čekal náročný program v podobě tří zápasů a také znovu naplánované party. V dobrém rozpoložení z remízy našich 80tek jsme se pustily do zápasu s dačickými White Devils. Po dobrém výkonu přišlo zpříjemnění začátku dne výhrou 3:1 a mohly jsme začít sbírat síly na odpolední zápas s obhájkyněmi titulu, jihočeskými UTD. Zápas se ale vůbec nevyvíjel podle našich představ, naše forma zůstala kdesi na sluníčku před halou, UTD vycházelo, co mohlo a zaslouženě nad námi vyhrálo 9:1. Po prohraném zápase jsme společně vyrazily na pozdní oběd do restaurace. Po doplnění energie následoval přesun zpět na halu, kde nás čekal zápas s o dost početnějším týmem Tlamoleptým sestaveným z hráček jihlavského FBŠ. I navzdory početnímu rozdílu a postupem zápasu prudce se zvyšující únavě, jsme dokázaly uhrát jen těsnou prohru 1:2. Večer část z nás vyrazila do víru maloměsta s cílem účastnit se turnajového programu ve Street clubu, kam jsme nakonec ani nedošly a místo toho zavítaly do sportcentra Rockhill, kde jsme poseděly z našimi přemožitelkami UTD a probraly taktiku na zítřejší ranní zápas s naším sesterským týmem IBK JägerBOOM_80tky!!!.
Ráno bylo pro náš tým opravdu náročné, neboť jsme do campu dorazily v pozdních nočních hodinách a bylo proto nutné přehodnotit naši taktiku z „jdeme si pro vítězství“ na „hrajeme to pro srandu“. Tato taktika se však ukázala jako klíčová a po zodpovědném výkonu jsme si došly pro výhru 6:0 a dostaly se do semifinále, kde nás opět čekaly jihomoravské Lassie‘s Snout. Byly jsme odhodlané dát do toho vše, ale náš výkon tomu bohužel neodpovídal a prohra 0:6 nás poslala do boje o třetí místo s jihlavským Tlamoleptýmem. Zápas byl dramatický do posledních chvil, ale na vítězství nad jihlavským sokem nám scházel jeden gól a prohrou 2:3 jsme se rozloučily se třetím místem i s celým turnajem.
Velký dík patří holkám za to, že se v tak malém počtu nevzdávaly a odmakaly každý zápas. Rády bychom také poděkovaly našim 80tkám na podporu během celého turnaje.
Příště se vrátíme silnější! BOOM!!!

Autorka: Tereza Ondrová

SOUPISKA:

Aneta Rozehnalová 2
Jana Pavlicová 10
Lucie Badalíková 13
Tereze Sedláčková 16
Eliška Kuczová 22
Aneta Kastnerová 23
Tereza Ondrová G (62)

Velikonoční turnaj Dačice: http://www.vtdacice.cz/rozpis-utkani/

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *