Prázdniny končí, florbalová sezóna ťuká na dveře!!! 🙂

29.08.2017 | Dorostenky, Elévové, Mladší žáci, Muži A, Nezařazené, Přípravka, Starší žáci, Starší žákyně, Ženy A | 0 komentářů

Prázdniny se nám schylují ke konci…pojďme si zrekapitulovat nejdůležitější události před začátkem prázdnin a během nich…

TURNAJ NIKÉ

Ještě před prázdninami, 11.6.2017, se na hale SK Jihlava uskutečnil již tradiční florbalový turnaj O pohár Niké. Tento turnaj je zaměřený na dívčí kategorii. V letošním roce se zúčastnilo celkem 8 družstev – SK Jihlava, Hippos Žďár nad Sázavou, Bulldogs Brno, Světlá nad Sázavou A, Světlá nad Sázavou B, Světlá nad Sázavou C, Pelhřimov a Havlíčkův Brod (smíšené družstvo dívky a mladší žáci).

Z pohledu všech pořadatelů, rozhodčích a pomocných sil na hale se turnaj opravdu povedl, dívky (i chlapci v případě družstva Havlíčkova Brodu) si turnaj opravdu užily. Cílem turnaje je především na radost ze hry, vzájemné seznámení hráček, hráčů, trenérů či vedoucích.

„Pro nás je výhercem každé družstvo, děvčata i chlapci předvedli velice dobré výkony, nicméně jenom jedno družstvo si mohlo dle výsledku zápasů a bodového ohodnocení odnést pohár. Tím družstvem byl Hippos Žďár nad Sázavou“, zpětně vzpomíná jedna z pořadatelek.

Florbalový turnaj byl doplněn o mezizápasový program, kdy každé družstvo zvolilo 5 zástupců, kteří měli možnost předvést své rychlostní a obratnostní dovednosti, a tak i družstvu vybojovat nějakou tu odměnu.

Fotografie z turnaje:   http://florbalji.rajce.idnes.cz/

 

OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE

Olympiády dětí a mládeže, která se pořádala na konci června v Brně, se zúčastnilo i dívčí družstvo z Kraje Vysočina. Kraj Vysočina reprezentovaly dívky vybrané z jednotlivých družstev kraje. Z každého družstva byly vybrány nejflorbalovější dívky, které se účastnily přípravných tréninků, ze kterých vzešel jeden ucelený „reprezentační tým“. Z našeho florbalového klubu byly do nejužšího výběru nominovány a na olympiádu odjely s ostatními předvést své florbalové dovednosti Daniela Václavková a Lucie Sedláková.

Výsledky lze sledovat zde: http://odm.olympic.cz/tisk/vysledky-zavodu/313,  http://odm.olympic.cz/

 

LETNÍ PŘÍPRAVA DĚTÍ A MLÁDEŽE

Hned z kraje prázdnin byl nastaven systém letních tréninků pro naše nejmenší, i pro ty starší – mládež. Děti opravdu nezahálely a využívaly možnosti tréninků a letních aktivit (venkovních či halových), které si pro ně jejich trenéři připravili. Věříme, že jsou na zápasy dobře připraveni.

 

LETNÍ PŘÍPRAVA MUŽI A ŽENY

Nezaháleli ani ti starší – muži a ženy. Trénování, pot a dřina se nevyhnula ani jim – „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“.

Muži

Standardní venkovní a halové tréninky byly doplněny přátelskými utkáními. Několikrát se naši muži na hale sešli s hráči PSKC Okříšky, kdy si společně zatrénovali a odehráli přátelský zápas. Dalším týmem, který muži pozvali na svou domácí půdu, byl tým Havlíčkova Brodu. Změření sil s Okříškami i Havlíčkovým Brodem dopadl vítězně pro domácí, tedy SK Jihlava. Jelikož se jednalo o přátelské přípravné zápasy na sezonu, odcházela družstva ze hřiště ve smíru, s vtipnými poznámkami ke hře, ale také se zamyšlením, kde se ještě nachází slabina, na které je potřeba zapracovat, než začne florbalová sezona.

Ženy

Po ukončení sezony měly ženy prostor pro zasloužený odpočinek…a pak to začalo! Dřina, pot…pot a dřina, aneb bez práce nejsou koláče.

Z kraje prázdnin se zúčastnily tradičního florbalového turnaje Hummel Open Game v Brně. Ženy předvedly skvělý výkon, turnaj zafungoval i jako teambuilding, tedy upevnění týmového ducha. Turnaj dopadl nad očekávání a ženy si odvážely bronz.

https://www.facebook.com/florbalskjihlava/videos/1981123165457758/

 

Další letní florbalový turnaj, který ženy navštívily, byl Czech Open. Na tomto turnaji byl náš tým doplněn mladými hráčkami, které se věkově posunuly z dorostenecké kategorie do žen a i tvářemi z klubu FBC Žďár nad Sázavou (klub, se kterým SK Jihlava navázala pevnou spolupráci).

Konec prázdnin byl pro ženy ve znamení městského soustředění v Jihlavě. Trenéři ženám připravili velice fyzicky náročné a pestré 3 dny tréninků. Ženy ukázaly, že jsou bojovnice a tréninky jen tak nevzdávaly. Pro uvolnění pro ně trenéři přichystali i „bojovku“ – Za poznáním noční Jihlavy, kde děvčata plnila zadané úkoly.

Nyní čeká ženy Pohár České pojišťovny. Tento víkend (2. – 3.9.2017) se vydají odehrát utkání do Ostravy, kde se utkají v sobotu v 15:30 s Ostravou, ve 20:00 s Aligátorkami; v neděli ve 12:00 s Třincem a v 15:00 s Olomoucí.

Držíme pěsti!

 

Všem kategoriím do nadcházející sezony přejeme hodně štěstí a neskutečné množství florbalových zážitků, dále přejeme všem trenérům, ať je práce s hráči baví a hráči ať naplňují jejich požadavky…a nezapomeňme na vedení klubu, kterým přejeme, ať na základech fungování klubu stále dobře pracují, jako minulou sezonu a klub florbalově a z pohledu dobrých mezilidských vztahů jenom vzkvétá.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *