Premiérový turnaj pro ženy B

27.09.2017 | Ženy B | 0 komentářů

V sobotních duelech se tým SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B poprvé v letošní sezóně utkal s věkově mladším týmem Rudými Dračicemi Mladých Nadějí. Zpočátku juvejilní fyzická zdatnost protihráček nebyla znát, v průběhu zápasu byla hra na obou stranách vyrovnaná, a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl konečný výsledek dopadnout v neprospěch Žďáru. Ba naopak, celkové skóre nevypovídalo o přesile sil na jedné či druhé straně. Na soupisku Žďáru se přidali i nové posily s již sloučeným týmem SK Jihlava plus nově hráčky, které se po florbalové pauze z osobních či rodinných důvodu rozhodli o znovu nastoupení na florbalovou palubovku a navázat tak na předchozí hráčské zkušenosti, které nemohli být přehlídnuty na hřišti. Z pohledu realizačního týmu bylo skvělé vidět jak již zmíněné zkušenější hráčky, měli tendenci  a snahu zapojit mladší souvěrkyně do hry, dodat jim motivaci do hry a vyburcovat celý tým k lepším výkonům. Ke konci zápasu došlo k nepříjemnému zranění hráčky Žďáru, pro kterou zápas skončil. Oslabené družstvo, nedalo na svém stylu hry, protihráčkám nic zadarmo, ale nešťastný gól rozhodl o vítězi souboje ve prospěch Mladých Nadějí. Štěstí tentokrát bylo hlavním sudím mezi týmy. Hráčky Žďáru, ale i tak neztratili svůj entuziasmus do dalšího zápasu.
Ve druhém zápase jsme se utkali v boji proti domácím  Dačicím v menším počtu hráčů než v prvním utkání. Ačkoli divácká kulisa nebyla kdovíjaká, potlesku za pěknou akci se vždy dostalo.
Skóre zápasu jsme otevřeli my a to přesně Lucie Kozlíkova, která nás svou střelou od trojkové čáry poslala do vedení v první třetině. Hra se přelévala ze strany na stranu, i když jsme měli dostatek prostoru k rozehrání, štěstěna s námi nedržela a nepodařilo se nám míček do konce zápasu dopravit do soupeřovy branky. Soupeřů bylo o něco více a únava na nás byla znát. Přestože jsme bojovali zuby nehty, náš soupeř se již ve druhé třetině ujal vedení 2:1 a ve třetí třetině dokonce zvýšil svůj náskok na konečné skóre 3:1.

Autorky: Nikola Flídrová a Kristýna Šťastná

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *