Ženy SK Jihlava první zápas doma prohrály

29.09.2017 | Ženy A | 0 komentářů

O víkendu ženy odehrály první dva zápasy nové sezóny, oba dva proběhly na domácí palubovce.

V prvním z nich se v sobotu odpoledne utkaly s valašským městem Vsetín. Tým dobře věděl, co má od soupeřek očekávat, tedy běhavou hru a rychlé kombinace. Z počátku hry se jihlavským hráčkám dařilo kontrolovat balonek, vytipovávat soupeřovy nahrávky a v šesté minutě se vše vyplatilo gólem. Nepříjemnou střelu z poměrně velké vzdálenosti vyslala Tereza Rychlá, Šimková si balonek nechala propadnout až do své kasy.

Od první branky si zachytá i domácí golmanka Nováčková, po pomalém osmělování Vsetína. To však vrcholí dvěma góly v desáté minutě, konkrétně z hokejek Maštalířové, která vyrovnává na 1:1, a Mikšíkové, která využila nahrávku Seevaldové.

Jihlava se opět dostává do varu a tlačí na Vsetín několika nenápadnými střelami, jednu z nich perfektně doráží za záda valašky Běhounková.

Na řelomu první a druhé třetiny probíhá ostrá hra, ze které plyne i několik vyloučení, první vyloučenou je domácí Pavlicová, která by „nikdy nefaulovala zezadu“. Výjmečně ji k tomu situace svedla, Jihlava díky pohyblivé obraně bez problému přežije vsetínskou přesilovku, následují za sebou tři vyloučení na opačné straně (jedno z nich je trestem za pozdní příchod Vsetína na vál před druhou třetinou – už podruhé!). Holky z Jihlavy dobře kombinují u půlky, střel však požehnaně není.

Ve druhé minutě druhé třetiny se nakonec v přesílení přece jen nekompromisně prosazuje Bednářová po nahrávce Jany Pavlicové zpoza brány a vysílá Jihlavu podruhé do vedení.

Následuje nesrovnaná hra nahoru – dolů, z čehož těží Vsetín, srovnává Pavlicová Natálie.

V druhé polovině druhé třetiny Jihlava opět ve vedení! Anička Běhounková podruhé po výborné práci Kastnerové v rohu. Do konce třetiny potom Jihlava dostává početní výhodu ještě jednou, po tvrdém faulu na Sedláčkovou.

Do třetí třetiny vstoupil Vsetín velice aktivně, s touhou minimálně srovnat. Tlak se po dvou a půl minutách vyplatil a Seevaldová srovnává, stav 4:4.

Jihlava brání dalším vsetínským útokům občas se štěstím, problémy holkám dělá pobírání hráček. Domácí na balonku vytváří několik šancí, střel na bránu však padá málo.

Jediným, kdo se do konce utkání prosazuje, je bohužel hráčka hostí Urbášková, která dorážela do odkryté kasy.

I když domácí celek vsetínské mladice přestřílel, k vítězství to nestačilo, a tak si ze soboty na hale nechává těsnou prohru.

Budiž mu útěchou, že odehrál celkem pěkný florbal, trenérka si navíc mohla vyzkoušet pár nových členek klubu ze Žďáru a vypozorovat, na co je třeba se zaměřit na trénincích.

Příště už budou body!

Autorka: Syslová K.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *