Muži SK jsou stále neporaženi

18.10.2017 | Muži A | 0 komentářů

SK JIHLAVA  – PSKC OKŘÍŠKY

7 – 6

(2:1  2:3  3:2)

SESTAVA: Navrkal – Klimeš,Krepčík,Zachariáš – Beránek J, Beránek M, Strejček,Navrátil,Kružík

BRANKY: Beránek Jan 2x, Beránek Michal 2x, Strejček, Navrátil, Klimeš

Utkání partnerských klubů mělo od začátků náboj. Soupeř přijel do Jihlavy s kvalitní sestavou a utkání rozhodně nevypadlo jako souboj druhého s posledním.  Naopak Jihlava byla nečekaně pouze v osmi hráčích do pole. PSKC celé utkání hrálo aktivněji a domácí tým čekal na rychlé protiútoky.

Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 4-4 a soupeř začal větřit první možné body do ligové tabulky. Pět minut před koncem ovšem obrana hostů udělala chybu v rozehrávce a Jan Beránek si poradil jak s blokujícím obráncem, tak s brankářem, a překlopil stav utkání na stranu Jihlavy. Rozhodlo posledních několik minut závěrečné periody. Hostujících tlak sílil a Jihlava měla velké problémy v obranném pásmu. Nakonec se ale projevilo, že SK mělo ve svých řadách více zkušených hráčů.  Jedna z nejvýraznějších posil letošní sezony Michal Beránek si dvakrát poradil s obránci a naservíroval dvě přihrávky nejprve Strejčkovi a pak Navrátilovi.  Soupeř ještě v posledních sekundách snížil na konečných 7-6.

KOMENTÁŘ TRENÉRA :  Jana Beránka

Utkání, které bylo z naší strany ubojované. Okříšky nás dobře znají, ale neřekl bych, že nás něčím překvapili.  Nás bylo pouze osm do pole a tím pádem o nějaké taktice nemusíme ani mluvit. Pouze jsme bránili a spoléhali na to, že máme zkušenější hráče a zvládneme závěr utkání. Proto jsme se snažili co nejdéle udržet nerozhodný stav a nenechat soupeře odskočit. V závěru rozhodl náš nejlepší hráč Michal Beránek, který opět ukázal, že je pro nás nepostradatelný.

 

SK JIHLAVA  – SPARTAK PELHŘIMOV

3 – 3

(1:0  2:2  0:1)

SESTAVA:  Navrkal – Klimeš,Krepčík,Zachariáš,Rezler – Beránek J, Beránek M, Strejček,Navrátil,Kružík

BRANKY: ( Beránek Jan, Zachariáš,Krepčík)

Jeden z nejlepších týmu naší ligy, který má svůj A-tým v první lize, stejně jako SK ještě neprohrál. Soupeř navíc přivezl několik hráčů, kteří stále ještě brázdí vody druhé nejvyšší mužské soutěže.  Domácí hráli velice pozorně v obranném pásmu a také se zaslouženě ujali vedení, když se trefila další z posil Jihlavy Jan Zachariáš. Domácí tak vyhráli první třetinu 1.0.

Druhá perioda byla jako na houpačce. Nejprve Spartak vyrovnal na 1-1. Jihlava díky brance Krepčíka opět vedla 2-1, ale Pelhřimov znovu dokázal vyrovnat.  V závěru druhé třetiny mělo domácí mužstvo možnost trestného střílení, které bez větších problémů proměnil kapitán týmu Jan Beránek a naposledy dostal Jihlavu do vedení.

Ve třetí části se hrálo především na branku SK a hosté těsně před koncem zápasu zachránili alespoň remízu. Přesto další zisk bodu je pro SK JIHLAVA velmi důležitý a znamená, že zůstáváme na druhém místě tabulky.

KOMENTÁŘ TRENÉRA:  Jana Beránka

Zajímavé utkání.  V Pelhřimově jsem odehrál skoro dvě sezóny a moc dobře jsem věděl, že proti nám stojí obrovská síla především do útoku.  Pelhřimov má šikovné hráče, které nesmíte podcenit. Proto jsme se hodně zatáhli v obranném pásmu a soupeř byl samozřejmě více na míčku a opticky hrál lépe. Na druhou stranu jsme věděli, že především naše první lajna může soupeře přehrát, což se ve většině střídaní  povedlo. Bod z utkání bereme.

 

Foto ze zápasu: https://florbalji.rajce.idnes.cz/Muzi_Jihlava_14.10.2017/#

Autoři: tým mužů SK

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *