Jihlavské derby očima Jany Pavlicové

7.12.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Tentokrát derby vyšlo na první neděli adventní. Sice sem v týmu SK teprv druhou sezónu, ale už to bylo pro mňa derby s číslem 8. Takže sem věděla, co mám očekávat. Samozřejmě rivalita v obou týmech je. Každý chce zvítězit, připsat si 3 body do tabulky a ovládnout tím město.

Já sem sa teho zápasu asi nemohla dočkat. Vzbudila sem sa 4x za noc, takže sem sa moc nevyspala. Od 7:30 už sem byla na nohách. Stejně na tem byly i některé moje spoluhráčky. Například Vanda taky moc teho nenaspala a Gobli celou noc budil kocúr. Odjezd z Brna do Jihlavy byl ve 13:30. Na sraz sem došla pozdě, protože sem si myslela, že mám furt čas. Bylo 13:20 a já létala po bytě a házela věci do toolu. Takže trošku nestíhačka. Jediné štěstí je, že trenérka bydlí ode mňa asi 200m. Cesta z Brna do Jihlavy byla rychlá a zábavná. Už sme vyřešily i problém s naším rádiem v autě (viz předchozí můj článek). Teď když jedem, tak vždycky jedna bere flešku s písničkama. Tentokráte byla řada na mně. Holky uznaly, že mám dobrý vkus a samé dobré předzápasové písničky v tempu. S Vandou byla zase neskutečná sranda po cestě. Přála bych vám všem někdy s ní tu cestu absolvovat. Když sme sjížděly z D1 na Jihlavu, tak trenérka jaksi netrefila odbočku do města, tak sme Jihlavu celou objely. Ještě před zápasem sme s Kristýnou “Sysel” Syslovou nahodily nové tetovačky na zápěstí, aby sme byly in a dodávaly nám ENERGII (pochopí jen vyvolení).

Chtěla bych trošku naším čtenářům a fanouškům nastínit, co sa tak děje v šatně před zápasem. Samozřejmě sa řeší taktika, pokyny a cíle zápasu. U nás to probíhá i ve vtipné atmosféře. Poslední dobou sem terčem posměchu já za moje vlasy. Slíbila sem Káti Bednářové, že si nechám narůst trochu delší vlasy, ale bylo to asi špatné rozhodnutí. Posměšky začaly už na soustředění v srpnu. Za tu dobu sem si vysloužila už několik přezdívek. A další přišly teď, že vypadám už jak princ Krasoň ze Shreka. Nechápu, kde to nabraly. Na jednu stranu mně to už celkem vadí, že sa mně tak smějí, ale zase na druhou stranu si přijdu jak naše nestárnoucí hvězda ze zámoří s číslem 68 na zádech, která taky trpěla (trpí) posměšky za vlasy. Pak mě tam předváděly, co dělám, když dám góla, nebo když něco pokazím. Takže asi tak nějak to probíhalo v nedělu u nás. Cílem tohoto zápasu bylo nastřílel, co nejvíc gólů. Ještě bych chtěla dodat, že máme v týmu novou hračku Marušku Kacetlovou (z Židenic), které se vysvětlovalo, jak také derby v Jihlavě probíhá. Jak sme si vše vysvětlily, tak sa šlo na rozběhání a rozchytání gólmanek. Zápas začínal v 16:30.

Začala první třetina zápasu. Úvodní buly vyhrála naša kapitánka. Hned z kraje zápasu přišlo vyloučení na straně FBŠ. Bohužel sme početní převahu nevyužily. Jen co nám skončila početní převaha, tak na trestnou odešla Síma Pálková za sekání. Hráčky FBŠ tuto přesilovku využívají a otvírají skóre zápasu. My sme ale nezahálely a vysílaly jednu střelu za druhou na branku hostí. Což sa nám podařilo v 9. minutě srovnat. Srovnávací gól sem dala já po přihrávce Anet Kastnerové. Gól byl celkem zajímavě daný. Anet na mňa vyslala přihrávku a já jen natáhla ruku s hokejkou a od čepele sa to odrazilo do branky. Asi někdy v půlce třetiny mňa trefila jedna hráčka hokejkou do obličeje a hned mně začala téct krev ze zubů. To je poprvé za tuto sezónu, co sa mně někdo omluvil za zákrok na mňa. Holky dokážou být na sebe hodně hnusné. Skoro nikdy sa vám neomluví a nepřiznají si, že faulovaly. Ke konci třetiny naša kapitánka zvyšuje na 2:1. Se sirénou sa kácím k zemi a mám křeč v pravém lýtku. Poblíž už byl jenom rozhodčí, který mně pomohl. Tato třetina nám přinesla i hodně střel 26:10.

Druhá třetina byla bohatá na góly i na vyloučení. Po většinu času sme držely míček a byly na půlce soupeře. V 1. minutě sme daly 2 góly a bylo veseleji. Pak ale přišlo vyloučení z naší strany a hosté zase dokázaly v přesilovce dát nám gól. Tento gól byl taky poslední, co FBŠ dalo v tomto zápase. Gobli pak další střely už vychytala. Hned jak skončila přesilovka, tak sem dala góla na 5:2. Ale zase přišlo další vyloučení z naší strany, které sme úspěšně ubránily. V 30. minutě sme dokázaly během 20 sekund dát 2 góly. Také došlo na střídání gólmanů na straně hostů. O 4 minuty později přišlo zase další vyloučení z naší strany, které ale taky bylo ubránělo. Do konce třetiny sme ještě přidaly 2 góly a stav utkání po druhé třetině byl 9:2.

Třetí třetina probíhala v gólovém tempu z naší strany. Většinu času sme trávily zasej na straně soupeře a držely míček. Během 13 minut sme dokázaly střelit 6 gólů. Zbývalo 5 minut do konce a přišlo zase vyloučení z naší strany. V poslední minutě utkání sme přidaly posledního góla. Takže derby skončilo 16:2. Cíl zápasu sme splnily!!! Jak řekla naše trenérka: “Konečně sme povstaly z popela.”

Nejlepší hračkou se nám stala Evka Mácová.

Nakonec musím poděkovat divákům, kteří tvořili příjemnou atmosféru na hale. Měli sa určitě na co dívat. Ještě bych chtěla všechny pozvat na další derby příští sobotu 16. 12. 2017 v 17:00 na hale SK.

Foto ze zápasu: http://florbalji.rajce.idnes.cz/SK_Jihlava_3.12.2017_zeny/

Autorka: Pavlicová J.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *