Ženy B soupeře potrápily, ale odjely z Ledče bez bodů

11.12.2017 | Ženy B | 0 komentářů

Tento víkend se ženy B vydaly do blízké Ledče Nad Sázavou. Protože se nehrála 1.liga žen, mohla si konečně za „svůj“ Žďár zahrát Káťa Bednářová. Start na turnaj nebyl z nejlehčích, hned ráno na nás čekalo několik nástrah v podobě bujarého plesu předešlé noci, radar neradar v Měříně nebo nehladové dítko.

I přes to vše jsme zdárně nastoupily k prvnímu zápasu proti domácí Světlé Nad Sázavou. Zápas podle očekávání byl v tempu tam a zpět, protože obě družstva jsou hodně útočně laděná a věří svým gólmanům. Vedení na naší stranu zařídila jak se patří naše kapitánka Syslík (Kristýna Syslová) a po 1.třetině jsme mohly být klidnější. Druhé dějství, ale vyhrály soupeřky 3:1 a tak jsme musely zahájit do třetí třetiny v bojovné náladě. To se podařilo jen částečně. Hrál se opravdu rychlý florbal a šance byly k vidění na obou stranách, kdy obě gólmanky předvedly velké množství klíčových zákroků. Míša Boháčková s Eliškou Rozmarýnovou sice dotáhly na 4:4, ale i přes výborně načasovaný timeout od naší trenérky Krídi, jsme v poslední minutě a půl inkasovaly, jak jinak než z dorážky, kterou jsme nepokryly. Zápas tedy skončil v náš neprospěch 4:5, ale výkon patřil k těm lepším.

Branky: Syslová K., Krupková M., Rozmarýnová E., Boháčková M.

Na druhý zápas již dorazila i 10 hráčka do pole Lucka Kozlíková, tímto děkujeme Sofince, že se umoudřila a maminku na druhý zápas již pustila, snad to příště již zvládne na oba. Pelhřimov šel do zápasu s jasnou taktikou, hrát staženě a pečlivě v obraně a hrozit z rychlých protiútoků, což k počtu 7 hráček do pole bylo jasné a správné rozhodnutí. I přesto, že jsme to věděly, jsme se neubránily chybám dozadu a hned 3x jsme z Pelhřimovských rychlých brejků v 1.třetině inkasovaly. Tím jsme soupeři dopřály klid na bránění a šetření sil. Do druhé třetiny jsme šly v opoznání aktivněji, což přineslo gól Káti, ale opět jsme i inkasovaly. Třetí třetina byla jednoznačně herně v naší režii, soupeře jsme zasypaly jednou střelou za druhou, nutno pochválit i výkon gólmanky soupeře. Poslední třetinu jsme sice vyhrály 2:1, ale na výhru to nestačilo. Konečný stav 3:5.

Branky: Bednářová K., Součková D., Syslová K.

Turnaj se bodově nevydařil, ale pozitivní je hlavně zlepšující se herní projev. Ženy B se přes svátky určitě připraví a 06.01. na dalším turnaji se budou snažit urvat i body!

Ženy B přejí všem v SK i okolo něj krásné Vánoce a hodně sil, zdraví a štěstí v roce 2018. Děkujeme za podporu všem!

Autorka: Krupková M.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *