Poslední zápas žen v roce 2017 rozhodla druhá třetina

21.12.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Naším soupeřem posledního letošního zápasu byly ženy Pramos Šitbořice FbC Aligators, se kterými jsme již sehrály 2 utkání. Soupeřky a jejich hra nám tedy byla známá.

Po slibném začátku, kdy jsme si všechny osahaly míček, se začaly tvořit individuální chyby, po které jsme byly zaslouženě potrestány. Obdržená branka nás nakopla a začaly jsme ohrožovat branku hostí i my. Následně přišlo vyloučení ze strany hostů. Přesilovka byla odehrána dobře ale bez efektu. Po polovině první třetiny z chumlu před branou hostí dorazila míček Jana Pavlicová a skóre bylo srovnáno. Do konce třetiny se hra přelévala ze strany na stranu a šancemi na obou stranách. Ale už nikdo skóre neupravil.

Do druhé třetiny lépe vstoupil soupeř, který po čtyřech minutách vedl o dvě branky. To jsme si ale nenechaly líbit a chtěly své chyby napravit. Vedení se snížilo na rozdíl jedné branky a to zásluhou načasované nahrávky Vandy Fidrmuncové a střely Terezy Sedláčkové do odkryté brány hostující gólmanky. Tato branka nás dostala zpět do zápasu a chtěly jsme přidat další. Bohužel nás chtíč za gólem tak pohltil, že jsme se nestíhaly vracet a soupeřky využívaly protiútoků, ze kterých byly většinou úspěšné. Když jsme se stihly vrátit, tak jsme faulovaly a dostaly zbytečné góly ze standartních situací. Ve druhé třetině ještě dorazila Jana Pavlicová střílenou nahrávku Terezy Sedláčkové a trefila se také Kateřina Bednářová, která si míček po nahrávce Vandy Fidrmuncové rozšlápla. Stav po druhé třetině 4:7 pro Aligatorky.

Třetí třetina začala tlakem hostujícího týmu, ale domácí gólmanka nebezpečné střely zlikvidovala. Tereza Rychlá se uvolnila po mantinelu a vymetla pavučinku hostující gólmanky. Opět jsme se přiblížily na rozdíl dvou branek, ale netrvalo to dlouho a Aligatorky opět naše chyby potrestaly. Hra v poslední třetině byla rychlejší, souboje tvrdší a my se chtěly přiblížit ke skóre soupeře. Po chvílích snažení se nám to povedlo. Nejprve vyslala tvrdou střelu Maruška Kacetlová, která se odrazila od tyčky a tu nekompromisně dorazila Tereza Sedláčková. A rázem jsme byly zase blíže. Poté se dostala do samostatného úniku Anna Běhounková, ale byla faulována a bylo nařízeno trestné střílení. S tím si ale neporadila Jana Pavlicová. Následující přesilová hra ale opět nebyla úspěšná. Tempo hry se stupňovalo a nervy každé z nás pracovaly na plno. Z toho plynulo zbytečné a nesmyslné vyloučení Jany Pavlicové minutu před koncem zápasu, kdy jsme se snažily na soupeřky dotáhnout. Toto utkání jsme dohrály v početní nevýhodě a zápas skončil 8:6 pro FbC Aligators.

Přesto, že jsme již se soupeřkami sehrály dvě utkání a věděly jsme, co nás čeká a nemine, tak jsme podcenily jejich protiútoky a standartní situace, zejména ve druhé třetině, která tento zápas rozhodla.

Musíme se z těchto chyb ponaučit a v dalších zápasech být lepší.

Foto ze zápasu: http://florbalji.rajce.idnes.cz/17.12.2017_SK_zeny/

Reportáž ze zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=ExTTJxzvQMU&feature=youtu.be

Autorka: Sedláčková T.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *