Rozhovor s nejproduktivnějším obráncem mužů Janem Zachariášem

4.01.2018 | Muži A | 0 komentářů

Jak se vůbec zrodilo tvoje angažmá v klubu SK JIHLAVA?

Honza Beránek mě začal přemlouvat hned po tom, co se stal hráčem/trenérem tady v Jihlavě. Co si budeme povídat, přeci jen jsem odchovanec Havlíčkova Brodu a nikam se mi přestupovat nechtělo. V Brodě jsem florbalově vyrostl a zažil skvělé časy.

Tým jsi posílil na poslední chvilku až těsně před startem ligy. Co rozhodlo, že jsi na poslední chvíli na nabídku Jihlavy kývnul?

Před letošní sezónou to bohužel nevypadalo v brodském béčku tak, jak bych si představoval. Tým nebyl stabilní, už v loňské sezóně jezdil na turnaje pokaždé v jiném složení a většinou se prohrávalo o hodně gólů. Florbal mě úplně přestal bavit a skoro to vypadalo, že letos hrát už ani nebudu. Vše dopadlo tak, že díky legislativní chybě jsem se v létě stal volným hráčem. Tak jsem se nakonec nechal přemluvit a s Honzou Beránkem si plácnul na to, že budu hrát za jihlavské SK.

S jakým cílem jsi do týmu přišel a co od nového angažmá očekáváš?

Tak především mě lákalo to, že na turnaje jezdí tým pořád ve stejném složení. I přesto že je to regionální liga, tým nemá prozatím ambice postupovat nahoru, tak mě strašně baví to, že všichni kluci na hřišti makají a chtějí každý zápas vyhrát. Takovou morálku jsem dlouho nezažil a naprosto mě to nadchlo. Znovu jsem dostal chuť hrát, a pomoct klukům k lepším výsledkům.

V polovině soutěže bojujete o nejvyšší příčky v REGIONÁLNÍ LIZE mužů. Splnily výsledky tvé očekávání? Přeci jen jste nováčkem v soutěži.

No to, že jsme v tabulce, tam kde jsme, jsou dva úhly pohledu. Tým je sice nováček v soutěži, ale přeci jen jsou zde hráči, kteří hráli několik sezón druhou nejvyšší soutěž a případně jiné celostátní soutěže. Takže kvalita, především naší první pětky, je na regionální ligu enormní a tolik mě nepřekvapuje, že střílí tolik branek. Musím vyzdvihnout i našeho gólmana, který je dle mého názoru v regionální lize nadprůměrný a v mnoha momentech nás podržel. Kvalitní brankář v téhle soutěži dělá výsledky.

V lize jste jediný tým bez porážky, ale některé utkání jste uhráli brankou v závěru utkání. Což u nováčka soutěže není zvykem.

Ano, je pravda, že v některých zápasech jsme získali body až v samém závěru. Ale jak jsem již zmiňoval, naše první pětka, především kluci Beránkovi, je v regionální lize kvalitativně dost nadprůměrná a ti hráči mají i dost zkušeností s těžkými zápasy a dokáží soupeře přehrát. No a pak už je to jen o štěstí, jestli to do té branky spadne nebo ne. A my ho měli!

Již za dva týdny vás čekají dva zajímavé zápasy. Nejprve souboj o druhé místo proti Jindřichovu Hradci a poté pikantní souboj proti svým bývalým spoluhráčům z Havlíčkova Brodu. Jak vidíš obě utkání?

No těším se moc. Letošní rozlosování je špatné a máme vážně dlouhé pauzy, takže myslím, že se těší všichni v týmu. Proti Jindřichovu Hradci se mi moc dobře většinou nehraje, je to dost běhavý a né moc technický tým. Obvykle to bývá spíš silový zápas s dost náhodnými góly. Doufám, že potvrdíme naše postavení v tabulce, budeme lepším týmem a vyhrajeme.

No a proti Havlíčkovu Brodu to bude pro mě speciální zápas. Nikdy jsem si nedovedl představit, že obléknu jiný dres než ten s drakem, anebo dokonce budu hrát za soupeře. Klukům z Brodu přeju ať se jim daří a hrají dobrý flobal. Avšak nyní budu stát na druhé straně a budu se snažit vyhrát.

 

Děkujeme Honzovi za rozhovor a přejeme celému týmu spoustu úspěchů v novém roce

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *