José a Krasoň, aneb první hrací víkend v novém roce

10.01.2018 | Ženy A | 0 komentářů

Tak a máme tu rok 2018. Vánoce a Silvestr za námi, ale my sme ani během 2 týdenní pauzy nezahálely a vydaly sa během Vánoc na hřiště. 28.12. na hale SK sehrály přátelský zápas jihlavské ženy. Ve stejný den sa hrálo i na žďárské hale. Já sem sa tentokrát vydala na přátelák do Žďáru. Po příjezdu do Žďáru sem hned zamířila do Vesny pro zdejší vyhlášený tvaroh s čokoládou nebo ovocem a pro 3 rohlíky!!! Vše tam je za lidové ceny. Takže jenom doporučuju Vesnu navštívit. Po celý zápas probíhala příjemná atmosféra a přišlo i místní obyvatelstvo sa podívat. Dočkala sem sa aj ve Žďáru nějakého teho sněhu, který u nás na jihu Moravy moc nebyl. Přes Vánoce taky šlo MS juniorů v hokeji, které sem sledovala. Trošku mi ta jejich hra připomínala tu naši. Úplně stejné chyby dělali v obranné části, které děláme i my. Velká škoda je, že jim nevycházeli druhé třetiny v posledních zápasech.

Rok 2018 pro mě moc dobře nezačal. Hned 1.1. sem sa pohádala se spoluhráčkou Vandou (dále jen José). Sem si tak pomyslela, že to bude hrozný víkend (rok), když sme pohádané. Naštěstí sme sa usmířily hned před pátečním tréninkem ještě v Brně. Takže na trénink sme odjížděly jako nejlepší kamarádi. Vlastně sme pak zjistily, že ani nevíme, proč sme se pohádaly.

Na pátečním tréninku sme se sešly v hojném počtu. Nikdo sa nezranil a nebyl nemocný po Vánocích. Dokonca přibyla i jedna nová tvář. Tou novou tváří je gólmanka Míša Obselková, která k nám zavítala z Prahe. Trénink probíhal ve vysokém tempu a furt sa běhalo. Po tých Vánocách sme to jistě potřebovaly. Na konci sme cvičily i nějaké ty signály na sobotní zápas, aby sme soupeře překvapily. Gobli přispěla nějakými cennými radami holkám, jak to vidí ona z pohledu gólmana. Po tréninku sa rychlo spěchalo dom na hokej, protože v 22:00 hráli junioři proti USA o 3.místo.

Zápasová sobota začala tak, že sme se s Josém vydali nakupovat. Chtěli sme si obohatit šatník novými kousky. José si rád pospí, takže sme museli jít až v 11hod. Nakonec sme si nekoupili oblečení, ale jenom samé jídlo, aby po cestě na zápas a ze zápasu nebyl hlad. Tentokrát sme jeli autobusem z Brna v 13:30. José vždycky chodí až na poslední chvíli a nejvíc sa cúrá. V autobuse sme s Josém vytáhli knihy a zjistili sme, že sme hrozně moc sečtelí. Když sme dojeli na halu, tak sme stihli ještě jeden zápas, co před námi hráli starší žáci. Pomalu sme se všechny začaly scházet na halu. V šatně ještě přivítala trenérka Míšu do týmu. Také sa vyřešilo, proč sa říká Josému José. Rozdalo sa pár pokynů ke hře a šly sme na to. Zápas začínal v 17:30 na hale SK. Posledních pár měsíců máme nový pokřik před zápasem. Ještě sme si ho nedokázaly zapamatovat všechny a furt to pletem. Tak snad příště už ho konečně řeknem dobře.

Úvodní buly sme zasej vyhrály my. Neuběhla ani minuta zápasu a naša obránkyňa Terka “Sedli” Sedláčková otevírá skóre zápasu. Za ani ne 2 minuty bylo srovnáno. Na konci 2.minuty došlo na první vyloučení ze strany hostů. My sme bohužel přesilovku nedokázaly využít, ale vytvářely sme tlak na soupeře a hrály sme na jejich polovině hodně. V 9.minutě se nám podařilo vstřelit gól. Gól vstřelila Marťa Svobodová a první svou asistenci v prvním zápase si taky připsala Míša Obselková. Marťa napodobila tak trošku minulý rok, protože tento gól byl náš stý v této sezoně. Minulý rok ho dala proti Hranicím. O minutku pozdějc se prosazuje náš José a stav byl 3:1. Ve 12.minutě si šla sednout na dvojku naše Síma za hrubost. Símě tento zápas dělalo spíš problém zahrát správně buly. Bohužel tuto přesilovku soupeř využil a stav byl už 3:2. Toto byl naštěstí poslední gól, co soupeř dokázal vstřelit v tomto utkání. V této třetině už nepadl žádný gól, ale oba týmy se hodně snažily, aby nějaký ještě padl.

Druhá třetina pro nás začla skvěle. V čase 21:35 sem sa konečně prosadila já. Po přihrávce od Marušky sem utěkala po pravé straně, počkala si než sa brankářka přesune k tyčce a přesnou střelou zavěsila do levé šibenice. Po 23s sa prosazuje i naše Anče “Běhna” Běhounková. O pár minut sem došla na řadu zasej já. Od Marti sem dostala přesnou přihrávku. Věděla sem, že už sem sama před bránou. Radši sem se ani nepodívala, kam to střílím a jenom sem doufala, že se gólmanka nepřesune tak rychle do středu. O minutu pozdějc přišlo vyloučení ze strany hostí. Tuto přesilovku dokázala využít Káťa Bednářová. Skvělým zákrokem proti Buchalové se vytáhla naše gólmanka Obselková. V 30.minutě sem šla na trestnou dobrovolně nebo rozhodčí chtěli vyloučit od nás Niky Jandátovou, která u míčku ani nebyla. Tak sem se radši přiznala, že sem sa asi nejspíš prohřešila já za vzdálenost u rozehry. Holky přesilovku dobře ubránily. Na konci 33.minuty přišlo vyloučení hostí za hru rukou. Druhou třetinu sme jednoznačně ovládly 4:0, takže skóre bylo 7:2.

Třetí třetina nám přinesla už jenom jeden gól. Soupeřky se snažily dál. Kdyby líp mířily, tak by asi třetina (možná zápas) dopadla jinak. Poslední gól utkání v čase 50:54 vstřelila Káťa Bednářová po nádherné kombinaci nahrávek s Josém. Zápas teda končil naší výhrou 8:2!!! Myslím si, že k výhře nám pomohly i dárky od trenérky, které sme s Josém obdrželi na Vánoce. Josému k zvýšení jeho statistik (1+1) a mně k úsměvu na tváři po celou dobu zápasu. Ještě bych chtěla popřát brzké uzdravení brankářce hostí Míši Frühbauerové, která se v tomto zápase zranila.

Nejlepší hráčkou utkání po pěkném výkonu v bráně se stala Míša Obselková (děkuji za nominaci na článek).

 

Neděle byla hodně zajímavá. Ráno sem vstala a po několikati minutách mně volala Andy Urbanová, že se nedělní zápas proti Vysokému Mýtu ruší. První sem si myslela, že je to nějaký vtípek, ale ona to byla pravda. Andy pak ostatní obvovala a daly sme si všichni mezi sebou vědět. Holkám z Mýta přejem brzké uzdravení a těšíme sa, až sa potkáme na hřišti. Na hale sa nás sešlo pár, aby sme sklidily hřiště. Největší zkouška o víkendu na nás čekala, až sme vyšly z haly. Evka Mácová zjistila, že píchla kolo na autě. Tak sme sa daly do vyměňování. Na první pokus sa nám to nějak nepodařilo, protože auto furt ujíždělo dozadu a nedrželo stabilitu. Evka s ním sjela na rovnou zem a šlo sa na druhý pokus. Trenérka vše řídila a korigovala práci. Nebýt Evky, Čéši a Dany tak se to asi nevymění. “Největší kus práce” samozřejmě odvedl José. Měl problém, že se zašpiní, takže když auto sjíždělo dozadu, tak to chtěl zastavit svýma dvěma prsty. Přijde mi divné, že kolem nás prošlo asi 7 chlapů a ani jeden nepomohl 6ti dívkách v nesnázích, ale my sme si aj samy poradily.

 

Na konec bych chtěla poděkovat Rozehnalovým, kteří mňa ubytovali o víkendu. Dále bych chtěla poděkovat Josému za dobrý návrh na nadpis článku.

 

Autor: Princ Krasoň #18

 

Fotografie ze zápasu lze sledovat zde: http://florbalji.rajce.idnes.cz/6.1.2018_SK_Jihlava_x_IBK_Hradec_Kralove/

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *