S láskou k florbalu, aneb jak dopadl sobotní zápas žen

6.02.2018 | Ženy A | 0 komentářů

IBK Hradec Králové x SK Jihlava 5:4

( 1:1, 1:3, 3:0 )

V sobotu SK čekalo hradecké IBK a to znamenalo jistě těžké utkání, kde bude rozhodovat každá chybička, jelikož se jednalo o přímý souboj o pátou příčku. SK se však nenechalo vyvést z míry a do Hradce přijelo s dobrou náladou a jasným cílem zopakovat měsíc staré domácí vítězství, kde holky jasně zvítězily 8:2!

A na hřišti to bylo znát. Do první třetiny Jihlava vstoupila bez jakýchkoliv zábran a od začátku soupeřky tlačila v jejich obranném pásmu. Gól to však stále nepřinášelo, a to bohužel zejména kvůli velmi nepřesnému zakončení. V polovině první třetiny se začaly probouzet i hradecké hráčky a hned v čase 11:49 po velké chybě v jihlavské obraně trestala Anna Miholová (Lenka Řezníčková) 1:0. Ovšem holky se rychle otřepaly a po 18 vteřinách Jana Pavlicová doslova propálila Remešovou a bylo srovnáno 1:1. Zbytek třetiny se spíše hrálo nahoru dolu, přičemž většina akcí na obě strany končila nepřesnými nahrávkami a o zakončeních nemluvě, za což mluví i počet střel v první třetině 8:10.

Druhou část Jihlava opět začala svižněji a během přestávky očividně holky seřídily mířidla. Remešová odolávala tlaku SK jen do páté minuty, kdy v čase 24:25 Pálková poslala přesnou přihrávku před bránu Mácové a ta se nemýlila!(1:2) O tři minuty později v čase 27:45 potvrdila lepší výkon Jihlavy Martina Svobodová, její střela nepatřila mezi nejprudší, ale do hradecké branky se míček přeci jen dostal! ( 1:3 ). Po třetím gólu se o slovo hlásily i hradecké hráčky a pár slibných šancí i měly, ovšem vždy narazily na neprostupnou obranu a skvěle chytající Obselkovou! V čase 38:32 se výborně před bránou Hradce zorientovala Češková, nedala Remešové šanci a navýšila náskok již o tři branky. (1:4). Už to vypadalo, že za stavu 1:4 se půjde i do šaten, avšak v čase 39:36 nekompromisní střelou snížila Miholová a těsně před přestávkou, tak pro IBK vykřesala naději. (2:4)

Jak byly první dvě třetiny v režii SK, tak ve třetí se vše obrátilo, a to ještě jihlavské hráčky ani netušily, jak moc je bude mrzet řada neproměněných šancí z první a druhé třetiny.

Třetí třetina se začala nést v mnoha nepřesnostech jak v obraně, tak i v rozehrávce z čehož vyplynula i řada zbytečných vyloučení na straně Jihlavy. Což IBK trestalo nepřetržitým obléháním jihlavské branky. V čase 48:51 Pešková vystřelila přes chumel hráček a míček zapadl za záda Obselkové. ( 3:4 ) To IBK nabudilo ještě víc a na branku Jihlavy se začala snášet smršť střel. Jihlava se potřebovala osvobodit a uklidnit hru, bohužel v čase 52:06 přišlo další trochu zbytečné vyloučení. Během oslabení měla Obselková co dělat, aby se míček nedostal za její záda, každopádně oslabení ještě tým zvládl. Krátce po skončení oslabení však Dohnalová našla skulinku pod rukou naší brankářky a v čase 54:29 srovnala na 4:4.

Hradec stále nepolevoval, a tak došlo v čase 55:57 na time out po kterém to vypadalo, že SK ještě ožilo a holky se hnaly za výhrou. Bohužel gól to nepřineslo, naopak po obrovské chybě v rozehrávce na polovině hřiště Miholová sebrala míček a v akci 2 na 1 přesně přihrála Kohoutové, která našla skulinku pod nohou Obselkové a IBK se po druhé v zápase mohlo radovat z vedení v zápase, tentokrát však pouze 37 vteřin před koncem základní hrací doby. Jihlava ještě dostala dvacet vteřin před koncem výhodu přesilové hry, ovšem ani to nestačilo na vstřelení kýženého gólu, a tak po hektickém závěru utkání SK odjelo domů s těsnou porážkou 5:4.

Foto ze zápasu: http://florbalji.rajce.idnes.cz/Zeny_3.2.2018_Hradec_Kralove/

Autorka Obselková M.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *