Muži jsou jediným neporaženým týmem soutěže, přesto jsou stále druzí

15.02.2018 | Muži A | 1 komentář

SK JIHLAVA – SANTOS TŘEBOŇ

8 : 3

(2:1 1:0 5:2)

Sestava : Navrkal, Zachariáš,Klimeš,Rezler – Beránek M,Beránek J,Strejček,Šmarda,Kružík,Navrátil,Štěpánek

BRANKY : Beránek J. 2x, Strejček 2x, Štěpánek,Kliměš,Rezler,Navrátil

Do utkání proti předposlednímu týmu tabulky šel tým SK jako jasný favorit. Začátek utkání se ale našim hráčům nepovedl a již po deseti sekundách otevřel skóre soupeř 0-1. V první části byla Třeboň aktivnější a jen díky Navrkalovi v brance byl stav pouze o jednu branku. Až v závěru první části dokázala Jihlava vyrovnat. Trefil se navrátilec do sestavy ŠTĚPÁNEK 1-1. Ještě do přestávky otočil stav utkání pro SK STREJČEK 2-1.

Druhá perioda se hrála opět vyrovnaně. Ani jeden tým si nepřipravil mnoho střeleckých pokusů. O jedinou branku se postaral kapitán Jihlavy J.BERÁNEK, který dodal do řad týmu z Vysočiny klid 3-1.

V poslední části utkání se ukázala dobra fyzická připravenost našeho týmu. Soupeř začal postupně odpadat a Beránek mohl svojí druhou brankou v zápase navýšit stav utkání na 4-1. Od té doby se hrálo již pouze na jednu branku. Nejprve se trefil obránce REZLER, který propasíroval míček u pravé tyče 5-1. O minutu později přidal druhou branku v utkání STREJČEK 6-1.  V závěru utkání se prosadil ještě pěknou střelou nejproduktivnější obránce Jihlavy KLIMEŠ a na konečných 8-3 upravil NAVRÁTIL.

 

SK JIHLAVA – TJ SOKOL LIŠOV

5 : 3

(1:1 0:1 4:1)

Sestava : Navrkal, Zachariáš,Klimeš,Rezler – Beránek M,Beránek J,Strejček,Šmarda,Kružík,Navrátil,Štěpánek

BRANKY : Beránek J. 2x, Klimeš 2x, Strejček

Druhé utkání turnaje bylo zajímavé hned z několika důvodů. Soupeř se pohyboval ve středu tabulky a čekalo se vyrovnané utkání. A k vidění byl také souboj dvou nejlepších hráčů kanadského bodování celé soutěže. Na straně Lišova Marek WERNER, který dokázal v deseti utkáních nasbírat celkem 33 kanadských bodů a na straně Jihlavy Jan BERÁNEK, který je první a ve stejném počtu zápasů nasbíral 41 bodů.

Hned na začátku utkání se ale prosadil hráč SK Michal STREJČEK, který po nahrávce Michala Beránka otevřel skóre utkání 1-0. Soupeř srovnal v poslední minutě první třetiny na 1-1, když většinu času Lišov bránil na velkém brankovišti ve čtyřech hráčích a snažil se hledat jednoho vysunutého hráče.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Soupeř betonoval svojí branku a Jihlava se snažila kombinovat do zahuštěné obrany. Jak je pro Lišov důležitý právě WERNER, se ukázalo v polovině druhé části. Marek obešel dva hráče z Jihlavy a předložil míček spoluhráči do prázdné branky 1-2. Pak opět nastalo dobývání branky hostů.

Na začátku třetí periody bylo ale ještě hůř, kdo jiný než WERNER se prokličkoval až před branku Jihlavy a dostal Lišov do vedení o dvě branky 1-3.

Družina trenéra Šmardy si vzala oddechový čas. Od té doby se hrálo pouze na jednu branku. Deset minut před koncem snížil BERÁNEK Jan na 2-3. Osm vteřin trvalo, než Beránek přihrál do střelecké pozice KLIMEŠOVI a bylo to 3-3. Časomíra se posunula o deset vteřin a na hranici brankoviště byl faulován NAVRÁTIL. Ke standardní situaci se postavilo duo Beránek Jan a Klimeš Zdeněk a druhý jmenovaný otočil stav utkání během OSMNÁCTI sekund z 1-3 na 4-3. Pět minut před koncem se nechal vyloučit NAVRÁTIL a soupeř měl šanci dorovnat stav utkání. To se ovšem nepovedlo a v oslabení se na výlet vydala dvojice Beránek Jan a Beránek Michal, která si pohrála s unavenou obranou soupeře a pečetila další tři body do tabulky pro SK 5-3.

Jihlava tedy zůstává na druhém místě tabulky REGIONÁLNÍ ligy o bod za prvním Spartakem Pelhřimov.

1 komentář

  1. Spartak Pelhřimov B

    Jen pro nezaujatého diváka připomínám, že „Jihlava tedy zůstává na druhém místě tabulky REGIONÁLNÍ ligy o bod za prvním Spartakem Pelhřimov, doplněno o „B“, tedy za zálohou prvoligové Spartaku. Spartak Pelhřimov hraje o tři soutěže výše.

    Odpovědět

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *