Muži opět neprohráli a zaslouženě se dostávají na první místo Regionální ligy

2.03.2018 | Muži A | 0 komentářů

SK JIHLAVA – SNIPERS TŘEBÍČ

5 : 5

(2:0 3:0 0:5)

Sestava : Navrkal- Komenda,Šmarda,Rezler – Beránek M,Beránek J,Strejček,Kružík,Navrátil,Štěpánek

BRANKY : Beránek M. 2x, Strejček,Rezler,Beránek J

Soupeř z Třebíče přijel na turnaj v silné sestavě. Posílen o několik kvalitních hráčů z A týmu, který se začíná připravovat na play off Národní ligy. Přesto to byla Jihlava, která hned v úvodu utkání udeřila. Michal Beránek obkroužil branku a našel v mezikruží volného STREJČKA a ten trefil přesně do pravého růžku branky 1-0. Pak se hrálo více na branku Jihlavy, ale dobře organizovaná obrana fungovala a co prošlo na braku pochytal skvělý NAVRKAL. V předposlední minutě se do situace dva na jednoho dostala bratrská dvojice Beránků a přečíslení sehráli skvěle. Honza přihrál Michalovi a ten do odkryté branky zvýšil na 2-0.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Třebíč hrála více na míčku a ukazovala, že má přeci je kvalitnější a především zkušenější hráče. Dobře organizovanou obranu SK však stále nedokázala překvapit. Ve čtvrté minutě nachytal obranu i brankáře Brestovského kapitán Jihlavy Jan BERRÁNEK, který se obtočil okolo branky a prostrčil míček na zadní tyči do branky 3-0. Uběhla pouhá minuta a Jan Beránek pelášil opět na branku Třebíče. Chytrou přihrávkou přes florbalku obránce našel opět Michala BERÁNKA a bylo to 4-0. Když na 5-0 zvyšoval krásnou střelou nad nohu golmana Třebíče REZLER tak se zdálo být o osudu utkání jasno.

Třetí část ovšem začala stíhací jízdou Třebíče, která začala ukazovat, že přeci jen skóre neodpovídá průběhu utkání. Vše vyvrcholilo v poslední minutě utkání, kdy soupeř vstřelil dvě branky a dorovnal utkání na 5-5. Jihlava si musela oddychnout, že slyšela závěrečnou sirénu. Pokud by utkání trvalo ještě o minutu déle  mohl se najít první přemožitel SK v sezoně.

Komentář trenéra Jana Beránka:

Soupeř přijel v silné sestavě. Přesto si myslím, že jsme ho svou hrou zaskočili a byli jsme dobře připraveni. Dvě třetiny nám vycházelo, co jsme chtěli. Třetí část jsme ovšem nezvládli. Hodně jsme se zatáhli a začali hrát hodně pasivně. V podstatě jsme jen čekali kolik nám Třebíč dá branek. Na druhou stranu soupeř měl dobrý tým a proto celkový bod bereme.

SK JIHLAVA – TÁBOR

7 : 3

(3:2 3:0 1:1)

Sestava : Navrka- Komenda, Šmarda,Rezler – Beránek M,Beránek J,Strejček,Kružík,Navrátil,Štěpánek

BRANKY : Beránek J. 3x, Štěpánek 2x, Šmarda,Rezler

Druhé utkání turnaje nečekal na Jihlavu snadný soupeř. Tábor hrál na domácím hřišti a v jeho řadách najdeme hodně zkušených hráčů. Mezi nejlepší patří jednoznačně Petr Kutner a hráč, který má zkušenosti z extraligy Josef Mareš. To byl právě největší úkol naší první formace. Uhlídat a vyhrát vzájemný souboj proti zkušeným hráčům soupeře. Druhá lajna pak měla přidat branky. Již v první minutě to ovšem vypadalo přesně opačně. Kvalitní první formace soupeře si vypracovala standardní situaci a Mareš připravil první branku pro Tábor 0-1. Naši hráči se ovšem dokázali rychle vzpamatovat a v dalším střídáni soupeři oplatili. Beránek Michal našel z druhé vlny nabíhajícího REZLERA  ten srovnal na 1-1. O minutu později nachází mladší z bratrů Beránků staršího a ten otáčí skore na 2-1. Tábor ovšem rychle přispěchal s odpovědí a po nedůrazu na brankovišti SK vyrovnává na 2-2. Poté se dostala ke slovu naše druhá formace, která hrála velice dobré utkání a po většinu zápasu svůj souboj z druhou formací Tábora vyhrávala. Vašek ŠTĚPÁNEK se otočil okolo branky a opět vrátil vedení na naší stranu 3-2.

Druhá třetina patřila jednoznačně našim hráčům. Nejprve se nechal faulovat Beránek Jan, který dostal sekeru jako hrom. Sám faulovaný pak využil přesilovku a zvýšil stav utkání na 4-2. Poté ukázal svojí sílu i Mareš z Tábora a pouze za cenu faulu na dvě minuty obrana SK hasila. Soupeř měl tedy šanci snížit stav a vrátit se do utkání. Jenomže proti byl BERÁNEK Jan, který soupeři ukradl míček a nakopl své trysky. Po uniku přes celé hřiště ještě dokázal oběhnout brankáře a bekhendem navyšoval na 5-2. Nejkrásnější akci si připravilo duo Beránek Michal a rychlonožka ŠMARDA.  Tři sekudy před koncem měla Jihlava rozehrávku z rohu. Beránek Michal přenesl lobem míček přes brankoviště, kde na zadní tyči číhal ŠMARDA a setinu před koncem třetiny přidal na 6-2.

V poslední části nechtěla Jihlava opakovat zkrat z prvního utkání. Skoro celou třetinu odehrála na míčku a soupeře do tlaku nepustila. Druhou branku v utkání přidal skvěle hrající ŠTĚPÁNEK 7-2. Tábor v samotném závěru pouze snížil na konečných 7-3.

Komentář trenéra Jana Beránka:

Soupeř měl kvalitu především v první formaci. Proto jsme šli do utkání s cílem, aby naše první formace uhlídala jejich a naše druhá lajna dávala branky. To se nám povedlo a proto bereme tři body. Hodně jsme se také poučili z prvního utkání, kde jsme náskok ztratili. Teď musíme zregenerovat a začít se připravovat na další turnaj, kde nás čeká třaskavá bitva o první místo proti Spartaku Pelhřimov B. Škoda že se utkání hraje až v Jindřichově Hradci a ještě v tak pro mě nepochopitelnou dobu, jelikož to bude nejlepší florbal, která tahle soutěž nabízí a navíc přímý souboj první flek.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *