Nedělní utkání play-off žen bylo opět napínavé až do samého závěru

7.03.2018 | Ženy A | 0 komentářů

Nedělní zápas už pro mě, v dresu SK Jihlava, nebylo nic nezvyklého. Tudíž si dovoluji hodnotit z jiného, než nováčkova pohledu. Bohužel jsem se nemohla účastnit sobotního zápasu, který byl gólově mnohem bohatší. Jak řekla moje maminka: ,, Elí, dávejte góly, taťka se nudí“. Ale ono se ti to řekne, mamko.
První půlka zápasu byla pro mě hodně důležitá, abych si zmapovala, jak se zápas bude dál vyvíjet. Zazvonilo pár tyček a já jsem stále nevěděla, co si o tom myslet. A jak jsme nakonec dokázaly, do poslední vteřiny nebylo jasné,  jak zápas skončí.
Velkou část prví třetiny dominoval náš celek. Jak to tak ale u nás holek bývá zvykem, zahlídneme na hřišti chlapa v dresíku a jdeme na něj něco pořvávat. A tak jsme dvakrát inkasovaly z naší nepozornosti. A to nám Andy mohla stokrát říkat, že se o ty dva kluky postará a že se jí nemáme fušovat do řemesla.
Druhá třetina skončila 0:0 a tak už jsem se pomalu oblékala, abych šla ospalého tátu vyprovodit z haly. Naštěstí řekl, že to ještě zkusí. Ve druhé třetině jsme Aligátorky přestřílely dvojnásobným počtem střel a je tedy třeba vyzdvihnout výkon hostující golmanky. Dvakrát jsme od pánů rozhodčích obdržely výhodu odloženého vyloučení, během kterého jsme si vyzkoušely hru v šesti. Když se Míša Obselková vydala ven z brány, s moji mamkou to málem šlehlo, rychle zbystřila a všechny upozornila, že naše golmanka někam odchází!
Třetí třetina začala pro nás v takovém duchu, že prostě musíme něco konečně udělat. Už nám nezbývalo moc času a skóre 0:2 pro nás nebylo velkou motivací. Ve 45. minutě této třetiny se konečně prosazuje Janča Pavlicová, která v sobotu ukázala, že jí je Šitbořická brána více než sympatická. Tohle jsme potřebovaly. Vidět, že se tam ten gól dostat dá. V 50. minutě nezůstala pozadu Kačka Bednářovka, která už toho měla právě dost a přes svůj gumový, napuchlý kotník zavěsila po nádherné sólo akci. A máme srovnáno. Bohužel dvě a půl minuty před koncem Aligátorky zvyšují na 3:2. Naštěstí moje spoluhráčky se z toho nesesypaly a vybojovaly minutu před koncem srovnávací gól (Kacetlová, Rychlá). Jestli Vám minuta připadá jako krátký čas, tak nebyla. Nakonec jsme se bojovným výkonem dostaly k prodloužení.
Prodloužení bylo jedno velké překvápko, protože do poslední chvíle nebylo jasné jak dlouho se bude hrát. 5 nebo 10 minut, není to jedno? Není, ale během prodloužení žádný gól nepadl, protože obě golmanky držely své týmy nadpřirozeným způsobem. Čas na nájezdy!
Prvního nájezdu z naší stranu se chopila učitelka angličtiny a ruštiny, Bednářová. Nájezd byl tak dokonalý, že byl až nudný a skončil gólem. Následoval nájezd hostů, který Míša s přehledem chytá. Na řadě je Sedli, která si s nájezdem poradila dobře, ale Harčárová lépe. Pálkovic Síma za to Harčárovou pokoupala a zvyšuje stav nájezdů na 2:0. Míša obdržela ze čtyř nájezdů jen jediný a tak domácí kapitánka přišla na půlku bez většího stresu a zbývalo jí jen tento zápas skoncovat. Jako když před Vás někdo postaví sudoku, ve kterém zbývá doplnit poslední číslo. A tak se povedlo a šly jsme s výhrou domů! Za týden na viděnou.
Autorka: Nedvědová E.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *