Muži opět zvítězili, udrží svoji neporazitelnost i před domácím publikem?

29.03.2018 | Muži A | 0 komentářů

Hodně důležité utkání čekalo na naše muže v Jindřichově Hradci. Již v osm hodin ráno čekal na kluky zápas o první místo proti silnému Spartaku Pelhřimov B. Náš tým podřídil přípravě na zápas vše a do dějiště turnaje se vydal již  den předem.

SK JIHLAVA – SPARTAK PELHŘIMOV B.

                                                                                     11 – 1

( Beránek J. 5x Štěpánek 3x,Beránek M,Strejček,Valenta)

Sestava : Navrkal – Šmarda, Klimeš, Komenda, Rezler – Beránek J, BeránekM., Navrátil, Štěpánků, Valenta, Kružík, Strejček

Souboj dvou nejlepších týmů začal opatrnou hrou. Na první větší šance se čekalo až do poloviny první třetiny. Nejprve měl dobrou šanci soupeř, který sám před brankou na Navrkala nepřišel. Pak se před branku Pelhřimova prokličkoval Beránek Jan, ale bekhendem nedokázal přehodit nohu brankáře. V závěru třetiny byl faulován Beránek a Jihlava měla možnost přesilové hry, kterou využil Vašek Štěpánek a poslal SK do vedení 1-0. Soupeř ještě stačil vyrovnat. Minutu před konce srovnal nejlepší hráč soupeře Kučera mladší na 1-1.

Ve druhé části začala na hřišti dominovat SK Jihlava a především bratři Beránkovi. Ve čtvrté minutě vyšťoural Beránek Jan míček pod nohama obránců Spartaku a přihrál do středu hřiště, kde Michal poslal střelou nad nohu brankáře Pelhřimova SK do vedení 2-1. Za dvě minuty si oba dva role vyměnili a Beránek Jan přidal třetí branku 3-1. V osmé minutě si vzal míček Beránek v chumlu před vlastní brankou. Obešel tři soupeře a Jihlava vedla již 4-1. Dvě minuty před koncem druhé periody opět zafungovala spolupráce bratrů Michala a Jana Beránka a druhý jmenovaný zkompletoval hattrick 5-1.

Celý tým Jihlavy hrál skvěle. Soupeř se snažil s utkáním něco udělat a začal hrát co nejvíce do útoku. To ovšem začalo vyhovovat ještě více Jihlavě. Beránek Jan soupeře vůbec nešetřil. Nejprve obral o míček obránce Pelhřimova a střelou nad nohu brankáře přidal branku na 6-1. Pak se hrálo více na branku Jihlavy, která se soustředila na kvalitní obranu. V šesté minutě závěrečné části utekl Spartaku opět Beránek Jan a svojí pátou brankou v zápase navýšil stav na 7-1. V deváté minutě pak nejhezčí akci zápasu předvedla v přesilové hře trojce Beránek Jan, Zdeněk Klimeš a zakončující Vašek Štěpánek, který po kombinaci na jeden dotek dal branku již na 8-1. Neutekla ani minuta a do šance se řítil Aleš Valenta a trefil přesně. 9-1. Desátou branku a penízky do klubové kasičky si pak vydělal Michal Střejček, který po nahrávce Michala Beránka uklidil míček do prázdné branky 10-1. No a v samotném závěru utekla do přečíslení dva na jednoho dvojice Beránek Jan a Štěpánek a Vašek zkompletoval hattrick a upravil na konečných 11-1.

Komentář trenéra Jana Beránka:

Věděli jsme, že proti nám bude stát silný soupeř. Mají hodně zkušený tým a mnoho jejich hráčů má zkušenosti z první ligy. Celý týden jsme se na zápas připravovali. Chtěli jsme uzavřít jednu stranu hřiště a donutit soupeře rozehrávat pouze přes jednu stranu, abychom měli trošku více času na zhuštění prostoru před brankou. To se nám celkem povedlo. Výsledek určitě neodpovídá dění na hřišti na druhou stranu si troufnu říci, že jsme byli o něco lepším celkem a především nám skvěle zahráli všichni hráči.

 

SK JIHLAVA – TŘEBOŇ

12 – 3

( Beránek Jan 4x Štěpánek 4x,Beránek M. 2x,Navrátil,Strejček)

Sestava : Navrkal – Šmarda, Klimeš, Komenda, Rezler – Beránek J., Beránek M., Navrátil, Štěpánků, Valenta, Kružík, Strejček

Ve druhém utkání čekal na Jihlavu papírově slabší soupeř. Třeboň se nachází na předposledním místě tabulky. Vstup do utkání se našim hráčům moc nepovedl. Již po třinácti sekundách zaspala obrana a soupeř dorazil míček do branky 0-1. Třeboň hrála dobře z obrany a SK se dlouho nemohlo prosadit. Až v závěru třetiny poslal Komenda přihrávku na Beránka Honzu a ten si pohrál s obranou soupeře a vyrovnal na 1-1.

Druhou třetinu začal soupeři docházet dech a Jihlava převzala iniciativu. Na 2-1 otočil stav utkání druhou brankou v zápase Beránek Jan 2-1. Další branku přidal Štěpánek po přihrávce Šmardy 3-1.  Soupeř chvilkami nevěděl co dělat s míčkem. Na 4-1 zvyšoval Beránek Jan. Pak vybídnul ke skorování Navrátil spoluhráče Štěpánka a bylo to 5-1. Do samostatného úniku se poté dostal Michal Strejček a navýšil stav utkání na 6-1. Nejkrásnější akci zápasu pak předvedla dvojice Beránek Jan a Beránek Michal, kteří ukázali soupeři jak naložit se standardní situací z rohu tři vteřiny před koncem třetiny. Honza lobem do malého brankoviště našel přesně svého bratra a Michal trefil míček přesně na úrovni kolen a setinu před koncem dal branku na 7-1.

Na začátku poslední části využil přesilovou hru Štěpánek 8-1. Poté Beránek Jan prostřelil vše co mu stálo v cestě 9-1. Skvěle hrající druhá formace tlačila soupeře a vše korunoval brankou Navrátil, který po přiťuknutí Šmardy vstřelil na 10-1. A Jihlava neměla stále dost. Michal Strejček připravil další branku pro Michala Beránka, který pod rukou gólmana Třeboně zvýšil na 11-1. No a na závěr zkompletoval hattrick Štěpánek 12-1. V posledních dvou minutách ještě dvakrát skóroval soupeř, když se prosadil z přečíslení a trestného střílení na konečných 12-3.

Komentář trenéra Beránka Jana:

Potřebovali jsme potvrdit výsledek z prvního utkání a to se nám povedlo. Celý turnaj jsme hráli velmi dobře a bez ohledu na výsledky je pro mě nejdůležitější, že se během sezóny zlepšujeme a myslím, že tenhle turnaj toho byl důkazem. Liga se nám blíží ke konci a nás čeká domácí turnaj a další těžcí soupeři. Teď se musíme připravit co nejlépe a potvrdit na domácím hřišti, že jsme na prvním místě právem.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *