Omlazený tým elévů sbíral cenné zkušenosti ve Žďáře nad Sázavou

11.04.2018 | Elévové | 0 komentářů

Tentokrát náš tým elévů vyrazil na Ligu Vysočiny v okleštěné sestavě, kdy museli být povoláni i dva hráči z přípravky – Adam Harasim a Michal Pospíchal, kteří se vůbec neztratili. Prvně jmenovaný vsítil dokonce 2 góly a Michal se prezentoval krásnou střelou z voleje, kdy nedal gólmanovi šanci. Trenérský triumvirát Martin Karbaš, Miroslav Tesař a Jan Šmarda si jasně stanovil cíle jednotlivých utkání a instruovat hráče, aby si zkoušeli nabité dovednosti z tréninkových jednotek a přípravných turnajů, které začal náš klub pravidelně pořádat.

SK Jihlava : Hippos Žďár nad Sázavou Benjamins 9:0

První zápas nejlépe zafungovala alchymie jednotlivých řad a to se projevilo i na výsledku. V brance zachytal dobře Kryštof Přecechtěl. První soutěžní zápas a hned první gól A. Harasima, který má potenciál střelce. Dále se zapsali do střelecké listiny L. Novák 4, D. Krejčí 2 a V. Kučerová 2. Krásnou nahrávkou se blýskla E. Karbašová. O. Kolář připravil a nahrál na několik branek a neskutečně vyzrála V. Kučerová, která vedla celou lajnu.

PSKC Okříšky -SK Jihlava 3:6

Začátek zápasu pokračoval v nastaveném trendu, kdy jsme od začátku diktovali tempo hry a soupeř tahal za kratší konec. Rychle jsme se dostali do vedení. Zhruba v půlce zápasu se hra soupeře přitvrdila a začala vše sázet na jednoho hráče s číslem 32, který zápas rozhodl. Musím hráče pochválit za týmový výkon a sportovní chování, kdy se nenechali vyhecovat k oplácení a ihned se přizpůsobili nastavenému trendu, který umožnil rozhodčí. Druhý zápas A. Harasima a opět gól. A to se střídal v lajně s M. Pospíchalem a strávil poloviční čas na hřišti oproti starším spoluhráčům. Po prvním zápase ukázala vzrůstající formu L. Tesařová, což potvrdila pohotovou brankou. V. Kučerová byla také při chuti a vsítila jednu branku. Bojovníkem na hřišti byl K. Přecechtěl, který nahrál na 2 góly a soupeřovu obranu doslova rozbíjel.

ASK Bystřice n. Pernštejnem Orlíci – SK Jihlava 12:0

Proti nejlepšímu soupeři soutěže jsme si chtěli vyzkoušet přechod hráčů 1:1 a musím pochválit hráče za odvahu. V brance se blýskla Eliška Karbašová, která předvedla několik hezkých zákroků a jedno úsměvné vyhození míčku ze hřiště, což k nabírání zkušeností patří a přešlo se úsměvem. V tomto zápase se ukázala síla našich hráčů, kdy se snažili neustále hrát a vzorně plnili pokyny trenérů.

SK Jihlava : Hippos Žďár nad Sázavou 2:7

Tento zápas zachytal O. Kolář a branky vsítili L. Tesařová a L. Novák. Tento zápas se nám nepodařilo proměnit několik slibných šancí, ale byli k vidění hezké akce na obou stranách. Roztěkanost a přemotivování některých našich hráčů vedlo k situacím, kdy jsme ve třech napadali jednoho hráče. Nezkušenost se tentokrát silně projevila u mladých pušek a to je jen dobře. Ukázalo se nám na čem zapracovat. Našim nejsilnějším hráčem se stal D. Krejčí, který byl všude.

SK Jihlava : SK Juvenis Přibyslav 5:7

Do tohoto utkání již nezasáhli O. Kolář a K. Přecechtěl za porušení morálky. V tomto zápase jsme objevili netušený potenciál u L. Tesařové, která neskutečně zachytala v brance. Zápas rozhodl hráč soupeře číslo 28, který byl ke konci utkání na hřišti bez střídání.

  1. Novák si splnil cíl, který si dal, aby vsítil 5 branek. M. Pospíchal zaznamenal první gól v oficiální soutěži. V. Kučerová 1 a D. Krejčí 2 jen potvrdili svojí pohodu vstřelenými brankami. A. Nováková a J. Koumar byli nahrávači.

 

Hodnocení hráčů:

Adam Harasim – nejmladší talentovaný hráč, který byl povolaný z přípravky a má velký potenciál a výbornou povahu, kdy chladnokrevně zakončoval.

Eliška Karbašová – týmový hráč a spíše rozehrávač ze zadních pozic než střelec. Výborná v brance. Jako třetí nejmladší hráč v sestavě sbírá zkušenosti. Ještě dětský radostný přístup, kdy pořád pokukuje po tatínkovi. Občas dětinské chyby odpovídající nevyzrálosti.

Jiří Koumar- tentokrát se do listiny střelců nezapsal, ale byl vidět. Možná mu chybělo na hřišti jeho dvojče T. Charvát. Jeden z nejslušnějších a nejpoctivějších hráčů. Dříč. Ve výkonech ho brzdila kluzká podrážka bot, kdy nemohl rychle měnit směr pohybu.

Michal Pospíchal – svojí rychlostí a drzostí zatápěl obranám soupeře a také se zapsal do listiny střelců. Na první turnaj se choval jako mazák! Výborná práce. Výrazně si řekl o zařazení do sestavy.

Lea Tesařová – jeden z nejpříjemnějších a největších objevů. Z náladového káčátka vyrostla usměvavá bojovnice, střelec a golman. Poslední týdny šla s výkonem strmě nahoru, což nad očekávání prodala na turnaji. Jen tak dál. Sluníčko v kabině, kdy se neustále usmívala.

Adéla Nováková – proběhl velký posun ve hře. K velkému nasazení se přidala i šikovnost a dobrá poziční hra. Výborné odebírání míčků.

Kryštof Přecechtěl – byl vidět velký tréninkový výpadek a oproti minulým turnajům zůstal trošku za očekáváním. Nároky na něj mám vysoké, protože vím, že dokázal být už na jednom turnaji nejlepším hráčem našeho týmu. V brance výborný a ve hře bojoval. Jen ta lehkost trošku chyběla a ztráta koncentrace, roztěkanost. Hrou žije a je jí úplně pohlcený. Budu se těšit na další turnaj. Kryštof je přesně ten typ hráče, kterého soupeři nemají rádi, ale každý s ním chce hrát.

Lukáš Novák – autor pěti branek, nejlepší střelec turnaje, který zakončoval z každé pozice. Starší zkušenější hráč, který bude ještě muset zabrat při přechodu k mladším žákům. Občas hrál více emocemi než hlavou a pokyny, které do utkání dostal.  Jako by viděl jen tunel a na konci branku. Bylo vyčiněno a u starší kategorie nebude trenérem J. Šmardou tolerováno. Turnaj se mu střelecky nadmíru povedl. A to mu chyběl jeho parťák L. Brabenec.

David Krejčí – byl všude a u všeho. Občas mu překážela delší florbalka. Hráč, který si nechá říci a když je na hřišti, tak se snaží vést svou řadu. Aktivní střelec a také autor nejhezčích branek. Pohodový hráč, který chce pracovat. Má dobré prostorové vnímání a neotřelé herní nápady.

Oliver Kolář – předváděl neskutečné věci první zápas a potom … Jako by mu došla pára. Bude muset pořádně zapracovat na fyzičce, aby zvládl ve stejném tempu všechny zápasy. Střelecky se neprosadil. Postupně odešli nohy, ruce, dech a nakonec i hlava. Zůstal nejvíce za očekáváním. Měl být lídrem, jako minulé turnaje.

Vendulka Kučerová – konečně začala předvádět to, co předvádí na tréninku. Výborná klička a parádní střely. Postupně získala sebedůvěru. Vzorně plnila pokyny trenérů a jako jedna z mála měla stejný počet střel a nahrávek. Vybrala vždy nesobecky to nejlepší řešení. Velká pochvala.

Turnaj se povedl a porce pěti zápasů dala našim hráčům pořádně zabrat.

Děkuji i rodičům za připravenost hráčů, dopravu, organizaci, přístup, čas a podporu při zápasech. Účast na trénincích, oficiálních i přípravných turnajích a všech dalších akcích.

Budu se těšit na poslední kolo Ligy elévů Vysočiny v Bystřici nad Pernštejnem 22.4 a další přípravný turnaj na domácí palubovce SK Jihlava 29.4., kterým naše sezona nekončí, ale jen se přesouvá do další fáze.

Týmová akce proběhne 4.5 – 6.5 v osadové oblasti Okrouhlík, kde se budu na všechny těšit s širším týmem trenérů Jan Šmarda, Miroslav Tesař, Drahoslava Korberová a Roman Komenda.

 

Foto ze zápasu: http://florbalji.rajce.idnes.cz/Elevove_Zdar_nad_Sazavou_8.4.2018/

Autor: Karbaš M.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *