Zhodnocení sezóny žen

17.04.2018 | Ženy A | 1 komentář

Zatímco některé soutěže jdou do finálových bojů a dohrávají se poslední kola ligových turnajů, tak sezóna žen již skončila a začala pomalu příprava na tu novou¨sezónu. Pojďme se tedy podívat, jak uplynulou sezónu hodnotí trenérky žen.
Vyjádření Dany Horníčkové k základní části:
Do sezóny 2017/2018 náš tým vstupoval po loňském umístění v první lize žen s většími ambicemi, než tomu bylo před rokem. Ne, že by se snad čekalo přímo umístění na prvním místě, ale aspirovat na umístění mezi první tři jsme určitě měly. Ale jak už to někdy bývá, papírová síla týmu nemusí odpovídat jeho konečnému umístění. Do sezóny jsme vstoupily dvěma nešťastnými prohrami o gól a celý podzim se herně velmi trápily. Jako příčinu – já osobně – vidím mizernou docházku na letní přípravu, která způsobila, že jsme ostatní týmy nestíhaly. Rozhodně tomu nepřidala ani průměrná docházka na tréninky. Nicméně určitě byl zápas, který jsem svým mylným úsudkem ovlivnila i já. Nechci, aby to tu teď vyznělo, že za všechno mohou hráčky. To ne, pokazily jsme to jako všechny. Někdy si v týmu všechno sedne a je to růžové a někdy musíte jezdit zadkem po zemi, abyste měli alespoň polovinu úspěchu. Po Novém roce bylo vidět mírné zlepšení – Vánoce evidentně prospěly všem, hlavně po psychické stránce. Bohužel jsme měly trochu smůlu v tom, že víkend, který nám herně sedl, jsme hrály jen jedno utkání a za celou sezónu tak nezažily pocit ze zisku 6 bodů. A to je pak znát na umístění. Šesté místo po základní části je jistě zklamáním, ale budiž nám to všem motivací pro další práci.
Komentář k play off Andrea Urbanová:
V nadstavbové části na nás čekaly nelehké soupeřky a již v první utkání bylo vidět, že boj to nebude jednoduchý. Dvě utkání, která vedla do prodloužení a nájezdů nám vzala mnoho fyzických sil, s jejichž nedostatkem jsme se potýkaly celou sezónu, a proto jsme v rozhodujícím utkání na soupeřky z Brna nestačily a skončily tak svoji nadstavbovou pouť v samém začátku. Plyne z toho pro nás mnoho poučení do další sezóny a budeme intenzivně pracovat na zlepšení. Ráda bych holkám za celou sezónu poděkovala a moc se těším do sezóny další. Díky také kolegyni Daně Horníčkové za výbornou spolupráci.

1 komentář

  1. Trávník Bohumil

    Děvčata sleduji Vás z povzdálí a jsem rád, že se snažíte o stálé zlepšování 🙂 :-). Jak je uvedeno v hodnocení, důležitým momentem je docházka na tréninky, protože jak se říká “ kvantita dělá kvalitu“. Držím Vám palce do té nadcházející sezóny a doufám, že se dostanu i na některý Váš zápas doma 🙂 :-). S pozdravem B.Trávník

    Odpovědět

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *