Elévové ukončili sezónu v Lize Vysočiny

23.04.2018 | Elévové | 0 komentářů

Poté, co elévové přišli podpořit do hlediště klubové kolegy z přípravky se vyrazilo na hodinovou cestu do Bystřice n. Pernštejnem. Sestava deseti hráčů symbolicky na poslední ligový turnaj nastoupila v dresech mladších žáků.

Sestava: Karbašová, Tesařová, Křížková, Koumar, Nováková, Čopák, Brabenec, Pospíchal, Havlíček, Přecechtěl.

ASK Bystřice n. P Zubříci – SK Jihlava 3:4

První zápas se hráčům vyvedl. Hráli odvážně a měli hodně šancí, které mohli proměnit. Střelecky se prosadil dvakrát L. Brabenec a jednou Jiří Koumar. V brance předvedl dobrý výkon K. Přecechtěl. Štěstěna se trošku nespravedlivě usmála na soupeře, kdy jsme neproměnili několik gólovek, kdy šel většinou L. Brabenec sám na brankaře. Má velkou pochvalu za to, že se nažil své šance vyšperkovat blafáky, kličkami, kdy zmátl obránce i brankaře.

FBŠ Jihlava – girls – SK Jihlava 5:0

Zápas proti obryním, které byli po technické stránce velmi slabé, ale vše vykompenzovali velkým výškovým, váhovým rozdílem, kdy jsme se nedostali do pořádné šance a od všeho jsme byli odstavení, odstrčení. Některé souboje opravdu vypadali komicky, ale naši hráči se nenechali zastrašit. V brance se blýskla E. Karbašová několika neskutečnými zákroky. Jako tečka zmaru ke konci zápasu byl vlastí gól obránce

SK Jihlava – Snipers Třebíč 2:7

V brance chytala D. Křížková, které se dařilo. V útoku se prosadil L. Brabenec, který krásnými přechody přes hráče a přesnou střelou dvakrát skóroval. Třebíč zaslouženě vyhrála. Udělali jsme několik taktických chyb, které vlastně ani chybami nejsou, kdy jsme bezhlavě začali napadat jednoho hráče ve třech.

Hippos Žďár nad Sázavou – SK Jihlava 9:0

Tento zápas vypadal z naší strany velice ospale a když jsme si nejlepšího střelce L. Brabence umístili do branky, tak bylo jasné, že moc gólu padat nebude. Nějak jsme se přestali snažit i hrát směrem dopředu a proti soupeři, který byl hladovější a každou chybu trestal je výsledek ještě milosrdný. Nějaké šance jsme také měli, ale herně jsme zůstali někde na obědě. Hra byla hodně přerušovaná fauly ze strany soupeře. Tým musím pochválit, že se snažil hrát a nepřistoupil na hru soupeře.

Turnaj musím opět vyhodnotit jako úspěšný. Trošku mě mrzí, že se stabilní opory omluvily z rodinných nebo jiných důvodů a nerozloučili se v posledním turnaji za elévy. Stránský, Skořepa, Novák, Procházková. Dále chyběli Krejčí, Kolář, Charvát, Kučerová. Dnes vlastně nastoupili ti nejmladší hráči z elévů a sbírali cenné zkušenosti. Na čem musíme do budoucí sezony zapracovat je přechod 1:1, rychlost s míčkem na florbalce, kdy jsme zamrzali. Musím pochválit hráče za ovládání míčku, vzorné střídání, rozebírání hráčů, sportovní chování, bezchybné střídání. Pokárat všechny, že byli tak nějak v útlumu. Jinak jsem rád, že jsme se proti soupeřům snažili hrát a neřešili jsme výsledky. Úsměvně vypadalo, když některé týmy taktizovali, zdržovali a ke konci zápasu se snažili i faulovat. Velice dobrý výkon podali sudí, což se málokdy vidí. Z turnaje se nakonec odjíždělo úsměvem a místo medailí byli hráči v horkém dni odměněni zmrzlinou.

Ligová sezóna skončila, ale intenzita tréninků nabrala na větší intenzitě. Některé tréninky se přesunou ven a prodlouží. Na plánované turnaje počítám s co nejzkušenější sestavou a uvidí se, kdo to myslí s florbalem do příští sezony vážně.

29.4 v neděli nás čeká již 5. přípravný turnaj na domácí půdě.

4.5 – 6.5 – týmová akce Okrouhlík, kde se na všechny těším.

19.5 vyrážíme na Dragon Florbal Cup.

12.5 – 13.5 se plánuje výjezd na Innebandy Cup 2018

Dále se plánují další pohybové, silové tréninky na Judo Sokol Jihlava.

Autor: Karbaš M.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *