Muži postupují do DIVIZE!

9.05.2018 | Muži A | 0 komentářů

Senzace je na světě. Naši muži neprohráli za celou sezonu ani jedno z dvaceti utkání a jako nováček se stal MISTREM REGIONÁLNÍ LIGY a to znamená jediné. Postup do celostátní soutěže.  Jihlava se tak může po delší době opět těšit na kvalitní florbal.  V příští sezóně přijede na halu na OKRUŽNÍ třeba Hradec Králové nebo fanoušci uvidí několik derby například proti Drakům Havlíčkův Brod.

 

SK JIHLAVA – HIPPOS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU B

8 : 5

(2:2 2:2 4:1)

Sestava : Navrkal- Komenda, Šmarda, Rezler, Klimeš – Beránek M., Beránek J., Strejček, Kružík, Navrátil, Štěpánek

BRANKY : Beránek J. 3x, Beránek M. 2x, Štěpánek 2x, Kružík

Tým vedený kapitánem a trenérem v jedné osobě Janem Beránkem nechtěl prohrát ani na posledním turnaji, který se hrál v ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH.  První utkání čekalo na Jihlavu derby proti Žďáru, který přivezl nejsilnější možnou sestavu a hned od prvních minut bylo jasné, že HROŠI chtějí být jako první, kdo naše muže porazí.  V páté minutě byl, ale proti Jan Beránek, který po nahrávce mladšího bratra Michala otevřel skóre utkání 1-0. O dvě minuty později, ale zaspala obrana SK a soupeř dokázal vyrovnat 1-1. Neuteklo ani dvacet vteřin a oba aktéři první branky si své role vyměnily. Honza Beránek našel Michala přes celou šíři pásma a Michal Beránek poslal opět Jihlavu do vedení 2-1. Ale do konce třetiny stačil ještě Zerák vyrovnat na 2-2.

Hned na začátku druhé periody se po nahrávce Navrátila trefil Štěpánek a poslal SK po třetí v utkání do vedení. Ani tohle vedení nevydrželo dlouho . V polovině druhé části vyrovnal Imramovský na 3-3. Pět minut před koncem třetiny vybídnul Michal Beránek opět Václava Štěpánka a ten se trefil přesně 4-3. Ani to ale nestačilo a v závěru opět soupeř srovnal, trefil se opět Zerák 4-4.

Na začátku poslední části bylo ještě hůř. Imramovský svým druhým gólem v zápase poslal Hippos poprvé v zápase do vedení 4-5, když využil přesilovou hru. Pak se, ale již začalo rozjíždět střelecké komando v barvách SK JIHLAVA. Beránek Jan nejprve prošel celým hřištěm v oslabení a vyrovnal na 5-5. Tři minuty před koncem si ten samý hráč udělal znovu z protihráčů kuželky a otočil stav zápasu na 6-5. V předposlední minutě pak brankář soupeře ztratil míček ve své výstroji a nejdůraznější byl na brankovišti Kružík, který dal pojistku na 7-5. Jihlava ale neměla ještě dost a v posledních vteřinách ještě rozebrala obranu soupeře bratrská dvojice Michal a Jan Beránkovi a prvně jmenovaný stanovil konečný stav zápasu na 8-5 a odstartoval obrovskou radost na straně SK JIHLAVA, která pečetila své první místo v tabulce.

 

Komentář trenéra Jana Beránka :

Soupeř přivezl silný tým, což jsme vzhledem k času turnaje, který se hrál i poměrně daleko nečekali. Na druhou stranu jsme alespoň museli ukázat to nejlepší, co v nás bylo a zaslouženě jsme vyhráli. Na všech bylo vidět, že chtějí sezónu dotáhnout bez prohry a za to patří celé naší partě obrovské poděkování.  Po zápase jsem se musel smát, jelikož je zvláštní, že na všech turnajích, které jsme odehráli na nás všechny týmy kromě jednoho přijeli v silných sestavách a žádné utkání během sezóny nebylo jednoduché. I proto si troufnu říci, že jsme první naprosto zaslouženě a opět se mi potvrdilo, že je hodně důležité pracovat v trénincích, kterých jsme na danou soutěž měli opravdu hodně a v závěru sezóny jsme ještě jeden přidali. Troufnu si říci, že tři tréninky v týdnu na Regionální soutěž je nadstandard a přineslo to své ovoce. Postupujeme a to je hlavní. Na tým sem hodně pyšný, jelikož jsme během celého ročníku potkaly i týmy, které měli v sestavách kvalitní hráče, kteří mají zkušenosti i z první ligy nebo jiných vyšších soutěží, ale naši kluci vše nahradili bojovností a skvěle takticky. Na jedno z rozhodujících utkání sezóny jsme dokonce jeli do Jindřichova Hradce den předem a toho si také moc cením, že na hráčích bylo vidět jak moc chtějí uspět. Sezóna je hodně úspěšná, ale teď nás bude čekat úplně jiná úroveň. Musíme si chvilinku odpočinout a začít tvrdě makat. Budeme chtít i nadále pracovat především s odchovanci florbalu Jihlavy a proto věřím, že se nám povede kádr vhodně doplnit a přivedeme do týmu další kvalitní florbalisty, kteří budou za Jihlavu chtít bojovat a makat jako tihle kluci, a že budeme i nadále úspěšní.

Poděkování samozřejmě patří i všem členům našeho klubu a partnerům a sponzorům, kteří nám zde vytvořili velmi dobré podmínky. A samozřejmě VŠEM NAŠIM SKVĚLÝM FANOUŠKŮM KTERÉ RÁDI PŘIVÍTÁME I NA DOMÁCÍCH ZÁPASECH DIVIZE.

 

SK JIHLAVA – TJ SOKOL LIŠOV

7 : 4

(2:2 1:2 4:0)

Sestava : Navrkal- Komenda, Šmarda, Rezler, Klimeš – Beránek M., Beránek J., Strejček, Kružík, Navrátil, Štěpánek

BRANKY : Beránek J. 3x, Rezler,Strejček,Šmarda,Šrěpánek

SK JIHLAVA POSTUPUJE!!!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *