Naši elévové na turnaji Dragon Cup v Milevsku

1.06.2018 | Elévové | 0 komentářů

Hodnocení chlapecké kategorie:

V sobotu 19.5.2018 se vydal náš tým Elévů na turnaj Dragon Cup do Milevska. Elevové byli rozděleni na tým kluků a dívek.

Tým Elévů ve složení = K. Přecechtěl , D. Skořepa , L. Novák, J. Koumar , L. Stránský , K. Čopák , D. Krejčí, O. Kolář, M. Pospíchal.

Tým Elévu sehrál ve skupině 5 zápasů s bilancí 1 výhra, 4 prohry. Hned první zápas vyšel parádně a vyhráli. Kluci se neztratili ani proti silnějším soupeřům, utkání byli často vyrovnané až do konce . Krom silného soupeře AC Sparta Praha, i tak kluci hráli podle svých sil. Parádně zachytal brankář K. Přecechtěl. .
Nakonec z toho bylo 5. místo v tabulce a hraní o celkové 9. místo. To kluci zvládli na výbornou a porazili tým Milevsko Jahůdky.

zápasy kluci: 
SK Jihlava – Milevsko Draci 4 : 3
SK Jihlava – Písek. 3 : 6
SK Jihlava – Spartak Pelhřimov. 4 : 8
SK Jihlava – Sparta Praha. 0 : 17
SK Jihlava – Starkonice. 2 : 3

o 9.místo.
SK Jihlava – Milevsko Jahůdky. 5 : 0

Autor: Miroslav Tesař

 

 

Hodnocení dívčí kategorie:

V neděli 19.5.2018 se tým elévek zúčastnil turnaje na domácí půdě FBC Došwich Milevsko.

Tým hrál v této dívčí sestavě spolu poprvé a bylo vidět, že hráčky jsou dobře technicky připravené i když nesehrané. Jsem rád, že si poprvé zahrály holky bez kluků a vyzkoušeli, jaké to je. Soupeři většinou byli starší a mixovaní kluci a holky, což také nebylo na škodu.

Turnaj jsme pojali, jako každý jiný u elévů v sezoně, kdy výsledek není na prvním místě.

Odvaha, snaha, nasazení a zkoušení si nabitých dovedností v ostrém zápase bylo na prvním místě. A samozřejmě si to parádně užít !!!

SK Jihlava ( holky ) – Milevsko Jahůdky 4:2

Zápas proti domácímu týmu, který byl ročníkově starší se hráčkám povedl. V brance se blýskla G. Procházková a v poli V. Prokšová. Střelecky se prosadila L .Tesařová, která se střelecky činila a dostávala se do šancí.

Soběslav – SK Jihlava ( holky ) 12:0

Opět výrazně starší soupeřky nás silově porazily. V poli dobře zahrála V. Kučerová. Zápas se nepovedl gólmance L. Tesařové, která byla z gólové nadílky frustrovaná jakož V. Prokšová, které bylo po zápase vyčiněno, že takhle opravdu ne. A pomohlo to. Kapitánka týmu nemůže říct, když se nedaří, že nemůže. Tak to opravdu není ten správný přístup.

SK Jihlava ( holky ) – Milevsko Rytíři 1:6

Zápas neproměněných šancí proti domácímu týmu hráčů. V brance výborně zachytala E. Karbašová. V poli výborné trio G. Procházková, V. Prokšová, E. Navrátilová, které nastřelili 5 krát konstrukci branky, ale někdy to tak prostě je.

AC Sparta Praha ( holky ) – SK Jihlava ( holky ) 8:1

Zápas, kde přísnější měřítko snesla jen střelkyně jediného a krásného gólu E. Navrátilová, která předvedla i výborný atletický výkon. Ona byla Pavlem Nedvědem na hřišti.  Dále bych chtěl vyzdvihnout E. Karbašovou, která jako druhá hráčka v týmu byla schopná hrát s hlavou nahoře a technicky konkurovat hráčkám pražského týmu. Ostatní hráčky se také snažily, ale nestačilo to. V. Prokšová narazila na velice dobré protihráčky a docela jí to zaskočilo, takže nepředvedla vše, čím excelovala v ostatních zápasech. Výsledek neodpovídá hře, kdy se zápas určitě nevyvíjel jednostranně, jako u zápasu elévů proti pražskému týmu.

Pelhřimov – SK Jihlava ( holky ) 6:5

Nejpovedenější zápas, který proti výběrů elévů a elévek byly holky lepší. V brance se poprvé objevila D. Nosková, která se sice neblýskla zrovna skvělými výkony, ale snahou a pohodou si zápas užít, čehož si cením! Někde se zkušenosti nabrat musí.  Klíčovou hráčkou byla V. Prokšová, která řádila a byla všude společně s E. Navrátilovou, která má snad dvoje plíce. Méně oblíbený soupeř se tentokrát neměl ani šanci dostat ke své tvrdé hře. Všechny hráčky musím pochválit za předvedenou hru. Jen řešení výsledku po zápase V. Prokšovou bylo za hranou. Pokud chci vyhrát, tak musím dát víc gólů než soupeř. Soustředit se na svojí hru a neřešit spoluhráčky. Nakonec uklidnění, radost a vzorná děkovačka divákům.

Sestava: E. Karbašová, V. Prokšová, E. Navrátilová, V. Kučerová, L. Tesařová, G. Procházková, D. Nosková.

Trenér: Martin Karbaš

Turnaj hodnotím velice pozitivně. Hráčky si zahrály proti týmům, které jen tak na Vysočině nepotkají. AC Sparta Praha byla třešničkou na dortu a myslím, že při pokračování a neustálému zlepšování práce s našimi děvčaty budeme schopni konkurovat každému. Ohledně životosprávy, přípravy na zápasy a pozápasovému protažení už jsme je dokonce předběhli. Ohledně herního projevu týmu mám postřehy a podněty, které budou prezentovány na trenérské radě.

Musím pochválit pořadatele za výborný turnaj a spoustu inspirace. Takové vyhlašovaní jmen při nástupu si hráčky neskutečně užily. O oslavách v kabině s dětským šampaňským ani nemusím psát.

Dále chci poděkovat rodičům a elévům, kteří vzorně fandili holkám.

Tým má budoucnost a je radost s ním pracovat.

Největší posun ve výkonosti předvedla D. Nosková, která je členem týmu nejkratší dobu.

Nejkomplexnějším hráčem byla E. Navrátilová a z mladších E. Karbašová, které to dokázali prezentovat i v dovednostních soutěžích.

Kapitánskou pásku zaslouženě dostala V. Prokšová, která byla a do budoucna by měla být rozdílovou hráčkou. Ela jak ukázal turnaj tak ne jedinou, což je dobře.

Ostatní hráčky nezůstaly v ničem pozadu a pokud budou pokračovat v nastaveném trendu, tak půjde celá dívčí složka výkonnostně jen nahoru.

Autor: Martin Karbaš

 

Fotografie z turnaje zde:       https://dusa118.rajce.idnes.cz/DragonCup_2018/

Video zde:    https://www.youtube.com/watch?v=XPPEZBnsTiA

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *