Co děvčata absolvovala a zažila po florbalové sezóně a o prázdninách?

2.09.2018 | Dorostenky, Elévové, Starší žákyně | 0 komentářů

Po skončení sezóny čekalo kategorii žákyň a dorostenek hned několik důležitých akcí.

Florbalový turnaj O pohár Niké 

Nejdříve se žákyně, doplněné o velice šikovné elévky (Gabča Procházková, Evča Navrátilová, Eliška Karbašová, Verča Prokšová, Domča Nosková, Lea Tesařová a Vendy Kučerová), zúčastnily již 4. ročníku turnaje O pohár Niké, který se pořádal 26.5.2018 na hale SK Jihlava. Děvčata se rozdělila do dvou týmů – SK Jihlava 1 a SK Jihlava 2.

SK Jihlava 1 – Lucie Rozehnalová, Lenka Dolejší, Karolína Pecinová, Veronika Prokšová, Gabriela Voženílková, Vendula Kučerová, Dominika Nosková

SK Jihlava 2 – Aneta Točíková, Michaela Nedbalová, Natálie Váchová, Eva Navrátilová, Eliška Karbašová, Lea Tesařová

Na turnaji se ve vzájemných zápasech utkalo celkem 8 týmů. Již výše zmíněné dva týmy z SK Jihlava, dále Spartak Pelhřimov, SK Meťák České Budějovice, Hippos Žďár nad Sázavou, Sklo Bohemia Světlá n/S Tygřice, Sklo Bohemia Světlá n/S Lvice, SK JeMoBu.

Během dne bylo možno vidět velice pěkné zápasy a výkony týmů či individuálních hráček. Bojovalo se sice o pěkné ceny, ale hráčky spíše chtěly předvést příchozím divákům, rodičům a trenérům ten nejlepší výkon a hru srdcem, radost ze hry, což organizátoři turnaje oceňují u mládeže nejvíce.

Konečné umístění týmů bylo následující:

  1. SK JeMoBu
  2. Hippos Žďár nad Sázavou
  3. Sklo Bohemia Světlá n/S Tygřice
  4. Spartak Pelhřimov
  5. SK Jihlava 1
  6. SK Jihlava 2
  7. Sklo Bohemia Světlá n/S Lvice
  8. SK Meťák České Budějovice

 

Turnaj O pohár Niké_výsledky

 

V průběhu turnaje mohly hráčky ukázat i individuální dovednosti. Pět zástupkyň každého týmu absolvovaly „Štafetovou opičí dráhu“. V této soutěži byl nejlepší tým Hippos Žďár nad Sázavou s časem 5:05:08

Z hlediska organizačního byl turnaj velice povedený, čímž patří díky všem, kteří se na přípravách a samotném průběhu turnaje podíleli. Malé skulinky, které je do příštího 5. ročníku nutno doplnit, byly organizátory/trenéry odhaleny a konzultovány, nicméně turnaj tím neztratil na kvalitě a věříme, že do dalších ročníků se přihlásí nejen stabilní týmy, ale i nové.

Fotografie z turnaje jsou k dispozici ke shlédnutí v záložce „Fotky“.

 

Zakončení sezóny

Pár týdnu po skončení florbalové sezóny byly děvčata – žákyně i dorostenky – odměněny krásnou společnou vyjížďkou na kolech za dobrodružstvím. Stručný průběh lze číst v článku od jedné z účastnic níže. Je nutno dodat, že holky byly neplánovaně podrobeny na cestě zpět z Rokštejna zkoušce, kde ukázaly svou týmovost a pomohly jedna druhé. Po vydatném dešti byla cesta po zelené v některých místech dosti rozbahněná, cesta ze srázu kluzká, nicméně si děvčata poradila a ukázala, že jen tak nic nevzdají a bojují…více tedy v krátkém článku…

Po úspěšném zakončeni sezóny jsme se vydaly na netradiční akci na kolech. Ráno jsme se všechny sešly před halou a vydaly jsme se na celodenní akci. Naštěstí nám přálo počasí a měly jsme s sebou i skvělou náladu. Postupně jsme se přesouvaly z místa na místo a nikdo z nás nevěděl kam jedem – pouze trenérky. První zastávka byla v Lukách nad Jihlavou kde jsme se zastavily na zmrzlině. Poté jsme míjely vesnici za vesnicí, až jsme dojely na památnou zříceninu Rokštejn, kde jsme vyšplhaly na věž a měly celé údolí na dlani. Cesta zpátky byla hodně těžká, protože už jsme toho měly hodně najeto. I když byla trasa tak velmi obtížná a náročná všechny jsme se s ní velmi dobře popraly, i přes únavu a dokonce i bolest. Když jsme dojely do cíle, tak na sebe byly všechny pyšné. V cíli (na chatě naší trenérky Martiny Svobodové) jsme si opekly buřty a zahrály jsme si různé hry. Podle mě se akce povedla a všechny jsem si jí velmi užily. Ale myslím si , že po téhle vyjížďce pár lidí dalo kolo do sklepa a jen tak ho nevytáhnou 🙂

Autorka: Natálie Váchová

Fotografie z turnaje jsou k dispozici ke shlédnutí v záložce „Fotky“.

 

Hummel Open Game Brno

Ke konci školního roku se holky vydaly na florbalový turnaj Hummel Open Game v Brně. Tento ročník nastoupily v kategorii dorostenek. Tato kategorie byla rozdělena do dvou skupin. Naše skupina byla tvořena z týmů: FBC Plzeň, K1 Florbal Židenice, Black Angels, FbC Aligators Pozořice.

Holky na turnaji odehrály velice pěkné zápasy, co se týče bojovnosti. Vždy držely se soupeřem krok, dokonce v prvním zápase s FBC Plzeň otevřely skóre a držely vedení. Nakonec se pokaždé karta otočila (až na remízu s FBC Plzeň) a soupeř odcházel do šaten s vítězstvím. Je potřeba zapracovat na spoustu individuálních nedostatcích, nicméně nelze holkám upřít, že opravdu vždy bojovaly do konce.

Na turnaji vládla velice dobrá atmosféra a disciplína ze strany děvčat od samotného začátku byla na místě.

Výsledky ve skupině
21.6. FBC Plzeň x SK Jihlava, 4:4
21.6. K1 Florbal Židenice x SK Jihlava, 3:0
22.6. BLACK ANGELS x SK Jihlava, 4:0
22.6. FbC Aligators Pozořice x SK Jihlava, 5:2
Playoff
23.6. Panthers Praha x SK Jihlava, 8:2
Článek o průběhu turnaje lze číst zde: Hummel Open Game_článek

Fotografie z turnaje jsou k dispozici ke shlédnutí v záložce „Fotky“.

 

Letní soustředění

Hned na začátku srpna se na hale SK Jihlava pro žákyně a dorostenky konalo letní soustředění. Veškeré zázemí, včetně stravy bylo zajištěno v místě. Děvčata měla na každý den naplánovaný program – tréninky venku, v hale, osobní volno, přednáška o životosprávě, pravidla florbalu, signály rozhodčích.

I přes úmorné „vedro“ holky veškeré tréninky zvládaly bravurně, v hale při cvičeních techniky byly velice pečlivé a rychlostní cvičení na Heulose nevzdávaly a makaly vysloveně „do krve“.

Každý trénink hráče posouvá dopředu, tedy i těchto pár „vydřených“ dnů holky posunulo a nyní se již těší na další práci na trénincích v sezóně, kdy zápasy na turnajích pro ně budou radostí.

Autorka: Žaneta Solařová, trenérka

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *