Sedm statečných z Hodonína

18.09.2018 | Elévové | 0 komentářů

Sobotní ráno 15.9.2018 se vydalo sedm statečných elévů po mlžné D1 na přípravný turnaj s mezinárodní účastí do Hodonína. Cílem turnaje bylo zlepšit se v individuálních dovednostech získávaných na trénincích, zahrát si a utužit tým. Hráče celkem čekalo náročných 5 zápasů 2 x 12 minut.

Skalica : Florbal SK Jihlava 19:1

Zápas s nejlepším týmem turnaje vypadal, tak že mi jsme si zkoušeli přechod 1:1 a soupeř hrál takticky nahrávkami a nastřelovanými míčky dopředu. V brance se objevila E. Karbašová. Gólem se zaskvěl K. Čopák. Zápas, který hráče bolel a musím je velice pochválit, že chtěli hrát a neopláceli. Rozebrání hráčů dělalo v obrané činnosti skoro všem problémy, ale tuto činnost ani netrénujeme a elévové se teprve učili. Soupeř byl silovější, větší, starší, klučičí a rychlejší.

Jediný gól padl po minutovém nasazení V. Kučerové, K .Čopáka a L. Tesařové, kteří vyvinuli tlak na soupeře, kdy se nedokázal dostat od své branky a čelil 5 střelám.

Florbal SK Jihlava : BlueBerries Modra 11:4

Do branky se postavil K. Čopák. Hra obrany se zlepšila a především P. Chovancová se začala orientovat po hřišti. V. Kučerová nabyla jistotu po prvním zápase a blýskla se 4 góly. A. Harasim začal kouzlit a byl citelně znát na hřišti.

Florbal SK Jihlava : Florbal Hodonín A 7:4

V brance se představila L. Tesařová  a A. Nováková se naučila zavazovat tkaničky. Zápas byl vyrovnaný do jednoho okamžiku. E. Karbašová dala hezký gól, který nebyl po bouřlivé a nepřiměřené reakci ,,trenéra´´ soupeře uznán. Po konzultaci s rozhodčím, kdy jsme sdělili, že branku jsme viděli, ale výsledek je pro nás druhořadý se branka neuznala. Důležitý postřeh, že střelkyně ani tým si z toho nedělali hlavu. Velké plus. Hra se po této situaci zvrhla už jen v boj ze strany soupeře.

Florbal Hodonín B : Florbal SK Jihlava

Po relaxační procházce na čerstvém vzduchu jsme se pustili do dalšího utkání. Do branky se postavila A. Nováková. Brankově se prosadili K. Čopák a E. Karbašová. Nejhezčím okamžikem se blýskla L. Tesařová. U V. Kučerové se projevil tréninkový výpadek na začátku sezony, kdy byla stínem Vendulky ze soustředění a Ligy Elévů Vysočiny. K. Čopák se blýskl na buly, kdy předvedl neskutečnou šikovnost. Možná k tomu přispěla s velkou nadsázkou i uvolněná čepel na holi, kterou opravil M. Tesař. To jsme ještě nevěděli, ale tušili co bude následovat při vyhlášení.

Florbal SK Jihlava : RSC Trenčianské Teplice

První zkušenost a tedy premiéru mezi tyčemi zažila P. Chovancová a nevedla si vůbec špatně.

Výsledek nezjištěn. Celý tým šel do útlumu po náročném programu, ale na hřišti nechal vše a za to jim děkuji. Branky vstřelili K. Čopák a A. Nováková.

Sestava: A. Nováková, A. Harasim, P. Chovancová, E. Karbašová, K. Čopák, L. Tesařová, V. Kučerová.

Bohužel kvůli onemocnění vypadl J. Koumar a M. Pospíchal. Náhradníkem zůstal O. Kolář. Povolána byla náhradnice P. Chovancová a udělala největší pokrok ze všech hráčů, což je pochopitelné, protože je v támu nejkratší dobu.

Konec turnaje. Protažení. Vyhlášení výsledků. Jako poslední, tedy na 6. místě skončil tým SK Jihlava. Individuální ocenění Nejlepší hráč získal K. Čopák. Stal se nejlepší mezi nejstatečnějšími a pokud by se vyhlašovala další místa, tak by se umístilo více hráčů SK Jihlava. Hráli proti nám výběrové týmy složené i z lepších mladších žáků. Elévek bylo na turnaji celkem 7. Z tohoto počtu 5 z našeho týmů. Pokud bych spočítal situace v úspěšnosti přecházení protihráčů, tak tým SK Jihlava vyhrál a tím se stal pro mě vítězem. Hráči odešli se vztyčenou hlavou a s úsměvem na tvářích. Turnaj měl velká pozitiva a přeji si jen víc takových těžkých utkání. K. Čopák dostal, jako odměnu za nejlepšího hráče i novou  florbalku a já jsem rád, že již bude mít výstroj v pořádku. 😊 Za odměnu si hráči vychutnali návštěvu nedaleké ZOO.

Kategorie elévů začala sezonu zostra a kromě porce 4 tréninků týdně se nabalují víkendové Pohybovky na Judo Sokol Jihlava, přípravné turnaje a v říjnu již začne Liga Elévů Vysočiny.

 

Autor: Martin Karbaš

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *