Ženy B odstartovaly sezónu 3body

22.09.2018 | Ženy B | 0 komentářů

V neděli 16.9. se ženy B vydaly na svůj první letošní turnaj do nedalekého Pelhřimova. Čekaly je soupeřky z Písku a Českých Budějovic. Než se dostaneme k samotným zápasům, pojďme se podívat, co nového se v Béčku přes léto stalo. Tým opustila opora týmu a kapitánka minulých sezón Kristýna Syslová, která se plnohodnotně zapojila do A týmu žen, dále také do A týmu postoupila srdcařka a držák B týmu Míša Boháčková. Oběma přejeme, ať se daří! Tým je tedy tvořen z tradičních opor ze Žďáru nad Sázavou, veteránek z Jihlavy, kdy pojďme představit jeden comeback po mateřské dovolené a to Ivetu Petrušovou. Dále je milým překvapením, že se v brankovišti ukázala Káťa Nováčková, která ze zdravotních důvodů nemůže hájit brankoviště žen A a nutno dodat, že byla velkou pomocí hned od prvního zápasu. No a nakonec to nejlepší a to je naše mládež, v B týmu se rozehrávají naše juniorky, tentokrát již nastoupily: Nicol Cempírková, Michaela Mišunová a Anna Kropáčková – pro všechny to je první zkušenost s dospělým florbalem a držíme jim pěsti!

První zápas: SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B x FBC Sokol Písek 2:1

Zápas byl od počátku hodně o osahání míčku a sestavy, i když hned první střídání tak trochu předpovědělo vývoj utkání, kdy po rychlých sehrávkách Krupková, Cempírková, Slavíková, zakončovala Terka Slavíková jen těsně mimo branky.  Hned ve 3 minutě již spolupráce křídel Cempírková – Slavíková zafungovalo a Terka otevřela skóre. 1:0. Míček jsme držely spíše my, ale nutno říci, že Písek hrozil z rychlých protiútoků a jen díky pohotové Gobli v brance a nepřesnosti soupeře jsme neinkasovaly a držely tak hubený náskok. V poslední třetině jsme konečně převahu na hřišti dokázaly potvrdit i změnou skóre a opět si bývalá svěřenkyně Nikča Cempírková našla trenérku Terku Slavíkovou a ta poslala míček nad nohu brankářky 2:0. Bohužel jsme hrubkou před brankou 4vteřiny před koncem utkání inkasovaly a neudržely tak 0 na svém kontě, i tak jsme odešly ze hřiště vítězně a dobře naladěny.

Sestava: Nováčková(gólmanka), Cempírková, Petrušová, Pátková, Mišunová, Klementová, Růžičková, Šťastná, Kropáčková, Krupková, Dvořáčková, Slavíková, Kozlíková

Druhý zápas: FBC Štíři Č.Budějovice x SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B 4:1

Druhý zápas jsme již hrály bez maminek Terky Slavíkové a Lucky Kozlíkové, obě nám na hřišti chyběly. Nicméně nová kapitánka letošní sezóny Aneta „Káně“ Pátková zavelela k bojovnosti a ta byla opravdu po celý zápas vidět. Nevydařil se nám vstup do zápasu, kdy jsme nechaly soupeře i lacině vsítit 3 branky a tak jsme měly kromě těžkých nohou i těžkou práci na zbylé 2 třetiny. Opravdu jsme se pokusily se zápasem ještě něco udělat a po zásluze skórovala Ivet Petrušová, která se byla jak lvice. Bohužel jsme těsně před hvizdem 2 přestávky ještě inkasovaly a stav byl 4:1 pro soupeřky. V poslední třetině jsme si již zvykly na rychlejší tempo hry, kdy soupeř měl v týmu hodně juniorek, ale skóre se již nezměnilo.

Sestava: Nováčková(gólmanka), Cempírková, Petrušová, Pátková, Mišunová, Klementová, Růžičková, Šťastná, Kropáčková, Krupková, Dvořáčková

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *