První říjnový víkend sehráli muži zápasy na domácí půdě

8.10.2018 | Muži A | 0 komentářů

        SK JIHLAVA – PACOVŠTÍ HONZÍCI

5 – 6

(0:2 – 2:0 – 3-4)

(Mikeš 2x,Beránek J. Beránek M. Strejček)

Sestava : Navrkal – Rezler, Šmarda, Procházka, Škurla, Kružík, Beráńek J., Beránek M., Mikeš, Žaloudek, Jirka, Strejček, Fehér, Valenta

Od prvních minut se hrálo vyrovnané utkání. Soupeř hrál od prvních minut osobní obranu a bylo vidět , že především na první lajnu domácích si Pacov dává velký pozor. Říká se, že jeden hráč v kolektivním sportu nic nerozhoduje, ale právě v utkání proti Honzíkům stačil na domácí tým Matěj Doubek. Ten ve druhé a sedmé minutě první třetiny připravil dvě brankové situace do prázdné branky a další zkušený hráč soupeře Zdeněk Kounek se dvakrát nemýlil a hosté vedli po první části 2-0.

Druhá část začala podobně jako ta první. Osobní obrana Pacovských a rychlé protiútoky domácího SK. Na straně domácích zase úřadoval Michal Beránek, který nejprve v polovině druhé části po přihrávce Jana Beránka snížil na 1-2. V závěru druhé periody pak Michal rychle rozehrál a pohotový Jan Mikeš vyrovnal na 2-2.

Třetí třetina byla jako na houpačce. Zápas otočil na domácí stranu Michal Strejček, který přesnou střelou pod ruku hostujícího golmana dostal Jihlavu poprvé v zápase do vedení. 3-2. Hosté ovšem díky již zmiňovanému Doubkovi během čtyř minut zápas otočili a rázem to bylo 3-4. O vyrovnání se postarala bratrská dvojice Jan a Michal Beránkovi a prvně jmenovaný vyrovnal na 4-4. Netrvalo to, ale ani minutu a Matěj Doubek vrátil vedení opět na stranu hostí. Ještě jednou se však povedlo Jihlavě srovnat, když po krosové přihrávce Jana Beránka dával dorážel skvěle hrající Mikeš do poloprázdné branky 5-5. Osudová chyba nastala minutu před koncem základní hrací doby. Blokujícímu Beránkovi soupeř při střele vyrazil florbalku z ruky a než si ji kapitán domácího týmu stačil zvednout Zdeněk Kounek rozhodl o výhře Pacova 6:5.

 

     SK JIHLAVA – TJ CENTROPEN DAČICE

1 – 8

(Beránek Michal)

Sestava: Navrkal – Rezler, Šmarda, Procházka, Škurla, Kružík, Beránek J., Beránek M., Mikeš, Žaloudek, Strejček, Fehér, Valenta

Proti Dačicím odehrála družina trenéra Romana Komendy solidní utkání. Výsledek sice ukazuje, že soupeř byl lepší a většinu utkání měl pod kontrolou, ale pro mladé pušky domácího SK to byla cenná zkušenost. Hosté do utkání vlétli aktivně a golman Navrkal měl plné ruce práce. V šesté minutě dostala Jihlava první branku a opět to bylo po nedůrazu v brankovišti. Při druhé brance si slabší chvilku vybral domácí brankář, kterému prošla do branky střela z rohu hřiště. Do třetiny se Dačice prosadili ještě dvakrát a do další části utkání si nesli pohodlný náskok 4-0.

Ve druhé periodě se obraz hry moc nezměnil. Jihlava si občas vypracovala šanci po samostatné akci, ale kombinační hra se domácím proti silnému soupeři moc nevedla. Hosté přidali další tři branky a s domácím SK to vypadlo na ručník. Po druhé třetině svítilo na tabuli hrozivé skore 0:7.

Ve třetí třetině se, ale i díky soupeřovu útlumu hra lehce vyrovnala. Domácí Jihlava si připravila několik slibných šancí a především Beránek Jan byl okopáván a osekáván ze všech stran. Proto měla Jihlava i několik přesilových her, ale střelecká koncovka byla hodně mizerná a většina střel skončila mimo hřiště. Jediný úspěch domácího SK zaznamenal Michal Beránek, který obešel obránce a na zadní tyč snížil na konečných 1:8.

Autor: Jan Beránek

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *