Ženy SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B na domácí půdě vybojovaly pouze 3 body

23.10.2018 | Ženy B | 0 komentářů

V sobotu 20.10. se na domácí palubovce ukázaly ženy B. V prvním zápase ženám šla na výpomoc hráčka z A-týmu Kristýna Syslová a v druhém zápase nás přijela podpořit Eliška Rozmarínová.

 

První zápas: SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B x TJ Centropen Dačice 0:11

 

Sestava: Kratochvílová, Cempírková, Mišunová, Polednová (Solařová), Růžičková, Kropáčková, Klementová, Dvořáčková, Součková, Pátková, Petrušová, Blažková, Syslová

 

První zápas se ženám nevydařil. Po celou dobu hry jsme měly problémy s rozebíráním hráček a vracením se na výpomoc do obranného pásma. To se bohužel dost podepsalo na stylu hry a hned první gól padl už v 10. vteřině a tak bylo skóre 0:1. Na míčku se držel z velké části hostující tým a tak jsme se snažili udržet spíše obrannou formu. Bohužel, po další minutě hry mezi námi dokázala proklouznout hráčka Dačic a tak navýšila skóre na 0:2. V dalších minutách na nás hostující hráčky vyvíjely velký tlak, ale my se jim snažily nijak nepodlehnout. V páte minutě opět skórovala protihráčka a tak byl stav 0:3 konečný i pro první třetinu. Ve druhé třetině jsme se snažili hru udělat aktivnější a chtěli jsme ukázat, že se hostujícího týmu nebojíme, a tak jsme se snažili nahnat strach osobními souboji. Ani to protihráčky nezastrašilo a v 2. minutě druhé třetiny opět skórovala hráčka Dačic na 0:4. A jako by toho nebylo málo, neměli jsme ani štěstí na rozhodčí a na konci 7. minuty druhé třetiny bylo uvedeno trestné střílení pro hostující tým, které bylo úspěšné. O další dvě minuty později náš tým utrpěl další gól a tak si hosté drželi už 6 gólový náskok. Hned v 1. minutě třetí třetiny byla hostující hráčka vyloučena za sekání, ale nedokázali jsme přesilovou hru využít. Během dlouhých 6 minut nám hráčky Dačic dokázaly nastřílet ještě dalších 5 gólů a tak bylo konečné skóre 0:11.

 

Druhý zápas: SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B x FA SEPTA.CZ Č. Budějovice 4:3

 

Sestava: Kratochvílová, Rozmarínová, Cempírková, Mišunová, Polednová (Solařová), Růžičková, Kropáčková, Klementová, Dvořáčková, Součková, Pátková, Petrušová, Blažková

 

Když opomeneme naše pomalé reakce na první gól protihráčky ve 3. vteřině hry, druhý zápas byl mnohem koukatelnější. Začaly jsme na sebe více mluvit, uvolňovat se spoluhráčkám, více běhat a tak jsme měly i více šancí na góly. Ke konci 2. minuty byla vyloučena hráčka Budějovic za nedovolené vrážení a tak naše kápo Anetka Pátková s asistencí rychlé Elišky Růžičkové vyrovnala skóre na 1:1. Po necelých 7 minutách dokázala opět skórovat na 2:1 Anetka, kdy zkušeně proklouzla mezi hráčkami a vymetla tak branku soupeřek. V 11. minutě si před brankou hostujícho týmu našla Kropáčková volnou Hanču “Skoky“ Blažkovou a ta upravila skóre hry na 3:1. Druhá třetina pro nás byla docela stresující. I když protihráček bylo málo, nedaly se námi zastrašit a během patnácti minut nám daly vyrovnávající dva góly. Stav utkání po 2. třetině byl tedy vyrovnaný na 3:3. Třetí třetina byla rozhodující. Dlouhých 11 minut byly hráčské síly velmi vyrovnané, ale po dlouhé přihrávce Sáry Dvořáčkové na správně nachystanou Cempírkovou před hostující golmankou  bylo skóre přepsané na 4:3 a to jsme si už pevně udržely do konce zápasu.

Autorka: Anna Kropáčková

Fotografie zde: https://florbalji.rajce.idnes.cz/Zeny_B_Jihlava_20.10.2018/   (autorka: Martina Miksová)

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *