Mrazivý turnaj v Dolní Cerekvi

19.11.2018 | Elévové | 0 komentářů

V neděli 18.11.2018 se konalo další kolo Ligy Vysočiny elévů v Dolní Cerekvi, kde nás přivítala v hale nízká teplota, která nebyla o tolik rozdílná oproti venkovní. Na zápas jsme vyrazili se dvěma úplnými nováčky a to B. Davidovou a M. Přecechtělem. Vše, co jsme se učili ne trénincích, hráči plnili i na zápase.  Do příštího turnaje se ještě musíme naučit víc běhat a tentokrát první zápas byl nejlepší a další tři tak nějak bez správného náboje a štěstí v koncovce. Nejlepším brankařem byl zvolen týmem a trenérem M. Zoubek, hráčem nejmladší elév M. Pospíchal a elévkou nejmladší elévka E. Karbašová, což není překvapením, protože jsou v klubu nejdéle a poctivě chodí na všechny 4 tréninky i jeden navíc s mladšími žáky, které výborně vede J. Šmarda a kde se zapojuji, abych měl přehled, jak si naše naděje vedou. Největším překvapením pro mě byla B. Davidová, která si dala i branku a precizně ovládá míček a prosazovala se ve hře. Všichni hráči ukázali svojí úroveň a i když někteří jsou v klubu teprve od září, tak se rychle naučili všechny základy – správné držení hole, tvořivost, cit na míčku, sportovní chování a týmovost. Nejmladší tým na turnaji i se čtyřmi hráči, kteří patří věkem do přípravky pracoval a byl rovnocenným soupeřem.

SK Jihlava : Pacovští Honzíci
6:5

V brance zářil M. Zoubek, který má neuvěřitelný postřeh a pohybový fond. Nejraději bych ho naklonoval, protože je i velice šikovný jako hráč. Střelecky se dvěma góly prosadil na svém druhém turnaji K. Vašíček, který roste zápas od zápasu. Další branky vsítil J. Píša a J. Koumar. Herně nejlépe zahrála E. Karbašová, která nahrávala a dala i dva góly. Před brankou se dobře pohybovala L. Tesařová. A. Nováková předvedla několik hezkých nahrávek.

SK Jihlava : Žďár nad Sázavou Hippos
1:6

V brance se objevil J. Píša a jedinou branku vsítil K. Vašíček. Zhoršili jsme se v pohybu a někteří hráči trošku zaspávali ve všech činnostech. Kapitánskou pásku si vzala od O. Koláře, nejlepší hráčka prvního zápasu E. Karbašová. Nejhezčí kličku před vlastní brankou předvedl M. Zoubek.

SK Jihlava : FBŠ Jihlava
1:5

Zápas, který odchytala L. Tesařová, která se trošku lekala střel a bránící – nebránící hráči jí moc nepomohli. Střelecky se prosadil jen J. Koumar a asistencí O. Koláře, který tentokrát zůstal trošku za očekáváním. První lajna ve složení O. Kolář, J. Koumar. E. Karbašová si šance vytvořila, ale nevyužila jí svojí přemotivovaností. Druhá lajna J. Píša, M. Zoubek, M. Pospíchal předvedla nejlepší střídání, kdy soupeře svým pohybem a aktivitou donutila jen bránit. M. Pospíchal si vzal svými výkony kapitánskou pásku a už jí do konce zaslouženě nikomu nepůjčil. A. Harasim opět předvedl svoje technické dovednosti a snad pokaždé vyrazil čelem k soupeřům do úspěšného přechodu.

SK Jihlava : Pacovští Honzíci
4:4

Zápas, který odchytala E. Karbašová a na hřišti řádila trojice mušketýrů O. Kolář, J. Koumar, M. Pospíchal, která předváděla oku diváka lahodící akce. Střelecky se prosadila novicka B. Davidová a M. Zoubek a v poslední sekundě zápasu neskutečnou akcí a střelou nejlepší hráč turnaje M. Pospíchal. M. Přenosil  konečně odehrál první zápas, jak jsem si představoval.

Sestava: A. Harasim, M. Přenosil, M. Pospíchal, E. Karbašová, B. Davidová, M. Zoubek, J. Píša, J. Koumar, L. Tesařová, A. Nováková, K. Vašíček, O. Kolář.

Bohužel chyběli z důvodu nemoci T. Charvát a K. Čopák, kterým přeji rychlé uzdravení.

Nejvěrnější fanoušek D. Kolář. 😊

Všichni hráči mají možnost čtyř tréninků týdně a pokud se chce někdo opravdu zlepšovat, tak má možnost. V prosinci nás čekají dva neligové turnaje, Liga Vysočiny elévů na domácí půdě a Vánoční turnaj v Hodoníně.  Na hráčích, kteří hrají a sportují každý den je od září vidět velký posun, což je logické a rozdíly se budou zvětšovat. Velkou pochvalu má M. Zoubek, B. Davidová, A. Nováková, E. Karbašová, kteří si přišli zlepšovat dovednosti a zahrát i na odpolední trénink. Trošku za svými možnostmi zůstali K. Vašíček, kterému chybí větší praxe a budeme ho více vytěžovat a L. Tesařová, kterou bych raději viděl na trénincích s mladšími žáky. Leontýna zaznamenala i jednu branku, která se tak nějak nezaznamenala do zápisu z neznámého důvodu.

Talent Vás dovede ke dveřím úspěchu, ale až píle a pracovitost je otevírá.

Autor: Martin Karbaš

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *