Dorostenci přezimují na třetím místě druholigové tabulky

19.12.2018 | Dorostenci | 0 komentářů

Letos je SK JIHAVA nováček ve druhé lize dorostenců. Přesto se svěřenci trenéra Jana Beránka dokázali vyšvihnout na třetí místo v tabulce a po vánoční pauze budou útočit na druhé místo, které by jim zajistilo baráž o první ligu.

SK JIHLAVA – PSKC OKŘÍŠKY

7 – 2

 (1:0 – 3:0 – 3:2)

(Holoubek 3,H.Jirků2x,Bača,Blažíček)

Sestava : Fišer, Peichl, Andrýsek , Bača, Sedláková, Štoll, Nováček, Barimov, Novák, Toth, Němeček, Blažíček, Holoubek

Vácha, Jirků H. , Jirků, Matějíček

Soupeř již začal mít vánoční pohodu a do Jihlavy přicestoval v okleštěné sestavě. Domácí trenér do utkání nasadil všechny své hráče, kteří se tak mohli ukázat a říci si o šanci do dalších zápasů. Celé utkání se odvíjelo ve stejném duchu. SK útočilo a obehrávalo postavený blok soupeře a PSKC se snažilo hrozit z rychlých protiútoků.

Komentář trenéra Jana Beránka:

Soupeř hrál bez střídání a toho jsme využili a zapojili do hry všechny tři pětky. Co mne nejvíce potěšilo je, že začínáme chápat o čem je florbal, že to není běhaná za míčkem, ale dokážeme již uklidnit hru v pravý čas a především hrát trpělivě a připravovat si jednotlivé šance. Hodně nám také pomáhají starší žáci, kteří jsou velice dobře technicky připraveni a společně s Luckou Sedlákovou nám do týmu skvěle zapadli.

 

SK JIHLAVA – FBŠ JIHLAVA

     7 – 5

        (2:1 – 3:2 – 2:2)

            (Holoubek 3x, Sedláková, Jirků H. Matějíček, Štoll)

Fišer, Peichl, Andrýsek, Bača, Sedláková, Štoll, Nováček, Barimov, Novák, Toth, Němeček, Blažíček, Holoubek

Vácha, Jirků H, Jirků, Matějíček

 

Ve druhém utkání nás čekal soupeř, který to neměl do naší sportovní haly daleko. Pořád dokola zmiňovaný zápas, který daleko více řeší samotní hráči než všichni ostatní. Soupeř přijel v solidní sestavě, kde nechyběl třeba Tomáš Dibelka, který nyní bojuje i za dorostence florbal Sparta Praha. Vstup do utkání lépe zvládli naši hráči, když již po pár vteřinách otevřel stav utkání Holoubek. I druhou branku vstřelilo SK, ale do vlastní branky, kde krásně tečoval Barimov.  Poté začalo domácí družstvo SK zmatkovat a trenér Beránek si vzal oddechový čas a důrazně vysvětloval svým hráčům, že je třeba se starat o vlastní hru a neřešit soupeře. V závěru první části pak vrátil domácím SK Jihlava vedení Matějíček.

I druhá část byla bohatá na branky. SK hrálo aktivněji a bylo více na míčku a hostě solidní obranou zkoušeli rychlé brejky a občas dokázali zle potrápit naší obranu. Po brankách Holoubka a Lucky Sedlákové vedlo domácí družstvo již 4-1. Na rozdíl dvou branek pak snížil nejlepší hráč soupeře Tomáš Dibelka, ale netrvalo to dlouho a Hynek Jirků prokličkoval přes dva hráče a opět dostal SK do vedení o tři branky. V samotném závěru pak hosté opět dotáhli na rozdíl dvou branek.

V poslední části byla o něco aktivnější FBŠ Jihlava, ale skvěle a obětavě bránící blok SK pochytal spousty třel a derby tak bylo naše.

 

Komentář trenéra Jana Beránka:

Určitě kvalitnější a připravenější soupeř než v prvním zápase. Troufnu si říci, že jsme většinu zápasu měli více ze hry a především máme daleko širší kádr a máme tak více nebezpečných hráčů. Více než výsledek mne ale potěšila předvedená hra. Kromě prvníc poloviny první třetiny jsme kontrolovali míček a především hru. Je těžké do kluků dostat určité věci, které pak rozhodují jednotlivá utkání. Všem svým hráčům a samozřejmě i ostatním členům sportovního úseku, kteří se na chodu klubu podílí, chci poděkovat za odvedenou práci a všem přeji krásné Vánoce a hodně zdraví  Novém roce.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *