Muži stoupají tabulkou. Na domácím hřišti porazili i třetí Litomyšl.

21.02.2019 | Muži A | 0 komentářů

Trenér domácího celku Roman Komenda udělal na utkání proti papírově silnějšímu soupeři několik změn v sestavě. Do branky se postavil po delší zápasové pauze Tomáš Cacek. Jan Beránek byl z pozice centra přesunut do obrany a na pozici prvního centra se postavil Michal Strejček.

                    SK JIHLAVA – FBC PEAKSPORT LITOMYŠL

6 – 5

(1:1-2:3-3:1)

Sestava: Cacek, Navrkal – Beránek J, Trojan, Klimeš, Zachariáš- Beránek M., Strejček, Mikeš, Vyskočil, Horský, Žaloudek.

Jihlava vstoupila do utkání velice opatrně, jak již je zvykem. Snažila se kontrolovat míček a neudělat na začátku utkáni zbytečnou chybu. První branku viděla solidně zaplněná hala až v desáté minutě. Po krásné kombinaci zakončilo situaci dva na jednoho duo mladých pušek Horský a Vyskočil a prvně jmenovaný otevřel stav utkání 1-0. Soupeř byl aktivnější na míčku, ale opět se ukázalo, že Jihlava má jednu z nejlepších obran v lize. Litomyšl vyrovnala až v závěru první části, kde se prosadil Lamplot 1-1.

Druhá část již byla bohatší na branky. Litomyšl se prosadila dvakrát během tří minut a dostala se do vedení o dvě branky 1-3. V polovině druhé periody se prosadil individuální akcí obránce Jan Beránek, který obešel dva soupeře a střelou na zadní tyč snížil na 2-3. Pak se Jihlava začala více prosazovat a Litomyšl začala mít v obraně problémy. Nejprve měl šanci na vyrovnání Jan Mikeš, který neproměnil trestné střílení. Trest přišel za pár minut a soupeř opět odskočil do vedení 2-4. Osm sekund před koncem druhé třetiny se nechal hráč soupeře vyloučit za hrubost, a jak naložit s přesilovou hrou ukázala bratrská dvojice Beránků, kterým stačilo šest sekund, aby z vlastní poloviny dostala míček až do branky soupeře. Před brankou ještě skvěle clonil Jan Mikeš. 3-4.

Poslední třetina nabídla neuvěřitelné drama. Zdálo se, že Litomyšl kontroluje zápas. V polovině poslední části se na hřišti začali dít věci a bylo jasné, že přichází rozhodující moment utkání. Nejprve byl vyloučen soupeř na dvě minuty za nadzvedávání hole, když zablokoval brankovou střelu skvěle hrajícího Jana Horského. Neutekla ani minuta z přesilové hry a Litomyšl šla do tři. Za stejný prohřešek. Vše ještě umocnil nesportovním gestem soupeřův náhradní brankář, která dostal červenou kartu a trest na pět minut plus do konce utkání a Jihlavu čekala dlouhá přesilovka 5-3.  To byla jasná výzva pro zkušené hráče Jihlavy, kteří po dvou brankách Vyskočila za asistence Michala Beránka a brance Jana Beránka otočila stav na 6-4. Tři minuty před koncem ještě soupeř vykřesal jiskřičku naděje po brance Štarmana 6-5.

V závěru postavil domácí lodivod na hřiště to nejlepší, co měl k dispozici a, když v posledních vteřinách vytáhl jistou branku skvělým zákrokem domácí brankář Tomáš Cacek tak mohla radost v hale vypuknout naplno.

KOMENTÁŘ TRENÉRA: Romana Komendy – Se zápasem musíme být spokojení a celkově projevem naší hry, která je čím dál lepší a přístupem ke hře.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *