Pozitiva a negativa u elévů.

26.02.2019 | Elévové | 0 komentářů

V neděli 24.2.2019 se konalo další kolo Ligy Vysočiny elévů v Jihlavě. Tentokrát zasáhlo do bojů 23 šikovných hráčů, kteří byli rozděleni do dvou stejně výkonnostně silných týmů. Bohužel výkonnost některých hráčů byla ovlivněna prodělanou nemocí a dlouhodobou absencí. Z opor chyběli M. Pospíchal, V. Pachivka, L. Tesařová. Turnaj hodnotím pozitivně – objevení nových hráčů – V. Sedlák, R. J. Lazar, E. Šmardová, kteří si odehráli první zápasy. V turnaji zazářil skromný A. Harasim, který je nejlépe technicky vybaveným hráčem a obrovským příslibem do budoucna. Na turnaj jsme se přišli učit, zlepšovat a pořádně si zahrát. Jako v každé jiné činnost pokud nechce hlava, tak výsledek sám nepřijde. Negativem byl výkon prvních lajn v obou týmech. V jedné to bylo opravdu jen o hlavě a v druhé to bude ještě na dlouhodobou práci. Samo to opravdu nepůjde. Potencionál byl veliký a pokud by někteří hráči předváděli polovinu toho, co obvykle, tak by hra vypadala opravdu jinak. Musím vyzdvihnout trio mladých pušek P- P – H, které šlo neskutečně nahoru. Z mladých slečen zahrála výborně E. Karbašová, N. Vrátná. V brance se nejlépe předvedla A. Nováková.

Pohled trenéra J. Harasima na svůj tým:

Tým Sk Jihlava

Sk Jihlava x Sk Jihlava Ježci     2:5

Brankař: Píša

Sestava: Jelínková , Nováková , Pejchalová, Sedlák , Lazar , Šmardová

Branky: Jelínková , Pejchalová

 

Sk Jihlava x Telč Tygři         1:7

Brankař: Nováková

Sestava: Kolář, Koumar, Vašíček, Píša, Přenosil, Harasim

Góly: Vašíček

 

Sk Jihlava x Pacovští Honzíci      3:1

Brankař : Nováková

Sestava : Přenosil, Píša, Harasim, Jelínková, Pejchalová, Šmardová

Branky : Harasim 2 , Píša

 

Sk Jihlava x FBŠ Jihlava      3:6 

Brankař: Nováková

Sestava: Kolář, Koumar, Vašíček, Sedlák, Lazar, Harasim

Góly: Kolář 2 , Koumar

 

Sk Jihlava x FBŠ Jihlava Red      7:0

Brankař: Nováková

Sestava: Přenosil, Píša, Harasim, Jelínková, Pejchalová, Šmardová

Góly: Píša 4 , Harasim 2 , Pejchalová

 

SK Jihlava  – O. Kolář, J. Koumar,K. Vašíček, M. Přenosil, J. Píša, A. Harasim, S. Jelínková, A. Nováková, J. Pejchalová, V. Sedlák, R. J. Lazar, E. Šmardová.

Trenéři: J. Harasim, V. Tesař, M. Jelínek.

 

  • Turnaj hodnotím jako povedený. Nejvíce mě překvapila trojce mladých pušek M.Přenosil , J. Píša , A. Harasim kteří předváděli neskutečný výkon i oproti daleko vyšším soupeřům. Holky předvedli také výborný bojovný výkon a dva nováčci V. Sedlák a R. J. Lazar zahráli také velice slušně. V brance zachytala parádně A. Nováková. Bohužel hráči od který jsem čekal nejvíce a měli být tahouny týmu mě zklamali O. Kolář , J. Koumar , K. Vašíček. Přišli mi bez energie a i po motivaci do dalšího zápasu se to nezlepšilo. Nejlepším střelcem týmu byl se pěti góly J. Píša a nejlepším hráčem týmu po zásluze A Harasim.

Pohled trenéra M. Karbaše na svůj tým:

SK Jihlava Ježci – SK Jihlava 5:2

Zápas druhé a třetí lajny. Střelecky se prosadil J. Pejchal, který ukázal svůj um a záblesky geniality, které kompenzoval výpadky v soustředění. M. Tesař vsítil dvě branky a měl jednu asistencí, kdy využil své dlouhé ruce a přesnou střelu. T. Severa se trefil jednou po atletickém přeběhu přes celé hřiště. V brance chytala P. Chovancová, které podala nejlepší výkon. N. Vrátná svoje nasazení korunovala asistencí.

SK Jihlava Ježci – FBŠ Jihlava 2:5

Zápas odchytal velmi dobře T. Severa. Střelecky se prosadil T. Charvát, kterému snad jinak dnes nevycházelo vůbec nic i přes enormní nasazení. Asistoval K. Čopák E. Karbašová nahrávala, střílela a výskala. Vstřelila hezkou branku a ukázala přehled ve hře a cit na míčku. Bohužel střelecká potence byl náš problém a proto jsme zaslouženě prohráli. Splašenost a špatné stereotypy nám uzavřeli cestu k lepšímu gólovému přídělu.

SK Jihlava Ježci – Pacovští Honzíci 3:4

Zápas se vyvíjel dobře prvních 5 minut. V brance nepřesvědčivě zachytala E. Karbašová. Střelecky se prosadili T. Charvát, K. Čopák, kteří neproměnili neskutečné gólovky, což přičítám dlouhé pauze. Někdy se prostě chce až moc a je to na škodu. Další gól si přidal T. Severa s asistencí M. Tesaře.

Zápas, kde byla kvalita jednoznačně na naší straně a který jsme si rozhodli sami ve svých hlavách.

 

SK Jihlava Ježci – FBŠ Red Jihlava 4:1

Nastoupili jsme proti druhému týmu FBŠ, který byl evidentně poskládaný z mladších a méně zkušených hráčů. V brance nastoupil M. Zoubek, který odchytal v nové helmě výborný zápas.

Střelecky se prosadila D. Berenika, která upletla hezký gól. T. Severa se prosadil hned dvakrát a ukázal svůj potenciál. N. Vrátná byla tentokrát nejlepší hráčkou na hřišti a individuální, krásnou akci se prosadila přes tři protihráče. Asistence J. Pejchal a M. Tesař.

 

Jen pro představu první dvě lajny na které jsem dost sázel vsítily 6 branek. Třetí a čtvrtá lajna se prosadili hned 8 krát. 4 branky vsítil T. Severa a po dvou T. Charvát, M. Tesař, K. Čopák.

 

SK Jihlava Ježci – M. Zoubek, T. Charvát, K. Čopák, P. Chovancová, J. Pejchal, E. Karbašová, B. Davidová, M. Tesař, T. Severa, A. Vospěl, N. Vrátná.

Trenéři: M. Karbaš, M. Přenosil.

 

Závěrem musím poděkovat všem hráčům a rodičům, kteří se objevili na lavičce, pořadatelce nebo jakkoliv pomohli. Nejlepší zdravotnice R. Pejchalová, nejvzornější zapisovatelka M. Kolářová, nejpoctivější pomocník M. Vašíček, duo super pomocníků P. Charvát a J. Zoubek, skoro časoměřič J. Karbaš a další. Nesmím zapomenout na odborný dohled šéftrenéra klubu a amatérského fotografa R. Komendu a skvělé zákusky J. Vánové, které jsme si vychutnali na společném týmovém obědě na SKáčku.

 

Autoři: J. Harasim, M. Karbaš.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *