Poslední turnaj elévů v Bystřici nad Pernštejnem

16.04.2019 | Elévové | 0 komentářů

Na poslední turnaj v sezoně jsme dojeli do nedaleké Bystřice nad Pernštejnem. 😊 Rozšířila se nám přes týden marodka a tentokrát nemohl jet J. Koumar, V. Pachivka, M. Zoubek, A. Harasim a další opory. Poněvadž jsme vyčerpali možnosti postavit dva týmy na turnajích, tak tentokrát proběhl výběr hráčů, který byl nelehký. Za celou sezonu by si zasloužili hrát všichni, což se splní už 27.4 na domácím neligovém turnaji v Jihlavě určeném pro elévy, mladší žáky a starší žákyně.

SK Jihlava x ASK Bystřice nad Pernštejnem Orlíci 6:1

Úkolem v prvním utkání bylo vyzkoušet individuální přechod 1:1 a snažit se prokličkovat s míčkem až do branky. U soupeře výborně zachytal golman. Hra byl kostrbatější, individualistická a v brance moc nepodržela gólmanka L. Tesařová, která dostala laciné branky z nepozornosti, což není u této kategorie nic neobvyklého. Na první utkání jsme tentokrát nezaspali a vyplatila se poctivá příprava před zápasem, kdy jsme měli hodinu a půl na probrání hráčů po hodinové cestě autem. Nezvedání hlavy a zbrklost byla tentokrát naše slabina, jinak by zápas neskončil takovým rozdílem. Mnohokrát jsme se dostali sami před golmana. Nejspokojenějším hráčem byl T. Charvát už před zápasem, když dostal svolení k obhazování hráčů po mantinelu. 😊

Branky: K. Čopák.

 

SK Jihlava x Hippos Žďár nad Sázavou Benjamins 9:0

Zápas, který byl od ostatních rozdílný hlavně v kvalitě soupeře a úspěšnosti proměňování gólových příležitostí. S chutí jsme si zahráli za vzorné podpory fandících hráčů, kteří oživili jinak komorní atmosféru v hale. Ke konci jsem si zahráli i proti čtyřem soupeřům v poli, což nezastavilo naší produktivitu. Výborně zachytala E. Karbašová, která se dostávala daleko z branky a jak se ukázalo v posledním zápase, tak i dobrá rozehrávka patřila k důležitým dovednostem golmana. Uvedl se gólově i šikovný nováček V. Štoll, který mi není neznámý a byl draftovaný ze školního kroužku. Jeden z nejmladších J. Píša potvrdil svojí kvalitu třemi brankami. Profesor O. Kolář ukázal kouzla s míčkem, kdy si sám procházel celé hřiště. Nejspokojenější hráč V. Štoll, který dostal svolení k sólování. Šikovné ruce předvedla B. Davidová.

Branky: K. Čopák, V. Štoll, 3 J. Píša, D. Berenika, 3 O. Kolář.

 

SK Jihlava x Žďár nad Sázavou 2:8

Nejlepší utkání turnaje, kdy velmi cenné zkušenosti sbírala lajna V. Štoll, P. Chovancová, L. Tesařová. V. Štoll musel přepnout na vyšší rychlostní stupeň a popasovat se s důrazem soupeře. P. Chovancová mě opět překvapila svým výkonem, kdy potvrdila nejlepší formu z elévek.

Branky: T. Charvát, O. Kolář.

 

SK Jihlava x ASK Bystřice nad Pernštejnem Zubříci 4:4

 

Zápas ve kterém se zapojili všichni hráči ve třech lajnách. Odměna za nasazení a přístup k zápasům. Proti nám skóroval jen jeden hráč soupeře. Neproměněné úniky a šance O. Koláře, E. Karbašové a dalších, které si zasloužili lepší zakončení. Velké nasazení od M. Pospíchala.

Branky: P. Chovancová, L. Tesařová, 2 x O. Kolář.

Sestava: L. Tesařová, T. Charvát, K. Čopák, E. Karbašová, M. Pospíchal, O. Kolář, P. Chovancová, M. Přenosil, V. Štoll, B. Davidová, J. Píša a podpora zraněné A. Novákové.

Po turnaji proběhlo koupání v místím hotelovém bazénu, což bylo doporučeno i naší klubovou fyzioterapeutkou, jako vhodná kompenzace a proběhlo i utkání ve  ,, vodním pólu´´. Následoval oběd a rozjezd do domovů.

Musím poděkovat všem hráčům za přístup a nasazení. Tento turnaj byl vlastně i mojí derniérou v roli hlavního trenéra a M. Tesaře, jako mého asistenta u elévů.

Opět musím zopakovat, že hráči jsou šikovní, chtějí a snaží se učit.

Ani o prázdninách se nebudeme nudit a od čtvrtka (hala) do neděle bude probíhat série venkovních tréninků.

Autor: Martin Karbaš

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *