Liga Vysočiny elévů – 20.10.2019 v Pacově.

29.10.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Tým SK Jihlava Ježci

Sestava: A. Harasim, M. Zoubek, D. Berenika, O. Svoboda, J. Pejchalová, N. Vrátná, L. Tesařová, V. Buček, E. Karbašová. Na poslední chvíli onemocněla P. Chovancová.

Trenér: M. Karbaš

SK Jihlava Ježci – Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou

6:1

Branky Jihlavy: Vrátná N. 3x, Pejchalová J. 2x, Harasim A.

První utkání bylo ve znamení holek, kdy se jejich souhra, pečlivost, týmovost, a především hezké zakončování setkávalo s úspěchem. Velké nasazení a důraz předvedla N. Vrátná, která si zahrála kuželky a dostávala čistě na zem jednoho hráče za druhým. Zápas měl skončit daleko větším rozdílem, ale naše splašenost nás zbrzdila. Bezmyšlenkovité sólování se sklopenou hlavou, střelba bez přehledu, nedůslednost při vytáčení hole a sklápění čepele u kluků se podepsala na úvodním trápení při čekání na první branku. Poté jsme se zklidnili a k dominanci na hřišti přidali i branky. V brance slušně zachytala E. Karbašová.

SK Jihlava Lvíčata : SK Ježci

3:4

Branky Jihlavy: Davidová B., Buček V., Pejchalová J., Vrátná N.

Do tohoto utkání už naskočili posily z přípravky O. Svorada a V. Buček, kteří nejen mě velice mile překvapili. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a hodnotím ho jako nejpovedenější. Konečně se našel soupeř, který hrál florbal. V brance zachytala E. Karbašová, které se povedlo několik dobrých zákroků a při některých si vybrala velkou porci štěstí. Soupeř měl více vyložených šancí, ale přemotivovanost mu trošku svazovala ruce a nohy. Premiérový gól si dal v prvním utkání na prvním turnaji a určitě zaslouženě V. Buček, který rychlostně smazával i rychlíka M. Pospíchala.

SK Jihlava ježci – Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou

8:1

Branky Jihlavy: Pejchalová J. 2x, Davidová B., Zoubek M., Harasim A., Karbašová E., Tesařová L.

V tomto utkání se naplno ukázali kvality posil z přípravky. Především V. Buček se byl nejrychlejším hráčem na hřišti a bylo ho všude plno. V brance odchytala N. Vrátná. Ve třetím utkání po sobě se prosadila J. Pejchalová, která odehrála nejlepší turnaj. A. Harasim odehrál v ospalém tempu a E. Karbašová byla limitována zdravotním omezením a tréninkovým výpadkem. B. Davidová předvedla hezkou práci s míčkem. Jen tak dál !!!

TJ Centropen Dačice – SK Jihlava Ježci

8:1

Branky Jihlavy: Zoubek M.

Zápas, kde se neproměnily šance a hra se přitvrdila. Výběr z Dačic nás věkově, výškově a rychlostně převyšoval, ale na výběr, kde si premiéru odbyla dvojice z přípravky a byl složený z větší části z holek považuji tento výsledek za VELKÝ úspěch. Tři hráči odešli v průběhu zápasu ze hřiště s brekem po nešetrných zákrocích soupeře. V brance se ocitla pod palbou L. Tesařová. E. Karbašová již do bojů nezasáhla z důvodu bolesti nohy.  Zápas, kdy jsme odpalovali míček, pozdě jsme přistupovalo k hráčům a báli jsme se chodit do střel. Bohužel florbal někdy bolí, ale měli by jsme se držet naší hry a neztrácet hlavu. Splašená střelba od půlky hřiště opravdu není cesta, jak se zlepšovat. Někteří hráči se bolestivě přesvědčili, jak je důležité se zpevnit u mantinelu při soubojích.

Musím hráče pochválit za vnímavost a předvedenou hru. Nováčci se naučili pravidla, rozebírat si hráče, chtít si okamžitě vzít míček a snažit se tvořit. Hráčům se vysvětlilo jak chceme hrát. Určitě je potřeba u všech hráčů dál pracovat na technice, aby pokaždé běhali s hlavou nahoře a měli tak možnost se rozhodnout jestli nahrát, vystřelit nebo zkusit přejít jeden na jednoho. Po utkání proběhly rybičky a s úsměvy na tvářích se vyrazilo domů. Děkuji skvělým rodičům za podporu a fandění.

Tým SK Jihlava Lvíčata

Sestava Lvíčat: Šmardová E., Jelínková S., Fukasová N., Žáková V., Nováková A., Pejchal J., Štoll V., Pospíchal M., Mileš J.

Trenéři: M. Tesař, M. Jelínek

SK Jihlava Lvíčata   –    TJ Centropen Dačice

 3   :   4

Branky Jihlavy: Jelínková S., Pejchal J., Pospíchal M.

Soupeř nás na začátku zápasu převyšoval nejen výškově, ale i hratelně. Než se svěřenci rozkoukali prohrávali o 4 góly. V druhé části zápasu začali góly dávat i lvíčata.

SK Jihlava Lvíčata   –   SK Jihlava Ježci

3   :   4

Branky Jihlavy: Žáková V., Štoll V. 2x

Elevové, kteří se dobře znají. Spoluhráči – soupeři. Nejlepší zápas na turnaji, kde bylo vidět u obou týmu nasazení, individuální dovednosti. Vše co svěřence učíme. První gól za elévy si dala Verča Žáková.

SK Jihlava Lvíčata   –   Pacovští Honzíci

7   :   3

Branky Jihlavy: Šmardová E., Jelínková S. 2x, Pejchal J., Štoll V., Pospíchal M. 2x

Utkání ve kterém konečně začali padat góly do soupeřovi branky.

SK Jihlava Lvíčata   –   Sklo Bohemia Světlá n/S

4   :   1

Branky Jihlavy: Pejchal J. Štoll V. 2x, Pospíchal M.

Tým Lvíčat nezačal vůbec dobře. Než se nadáli prohrávali. Poté se tým uklidnil a začal předvádět florbal na který jsme zvyklí. Začali dávat góly.

Tento turnaj hodnotím zatím jako nejlepší, který naší mladí elevové Lvíčata sehráli. Ve všech 4 zápasech se v brance představila a nebojím se napsat „Vycházející hvězda mezi tyčemi“ Áďa Nováková. V týmu se představil nový hráč z přípravky Jakub Mikeš. Okamžitě zapadl do týmu, překvapil svojí bojovností, pílí. Proto jsem Jakuba jednohlasně, jak trenéři tak hráči, zvolili nejlepším hráčem Lvíčat. Poděkovat musím rodičům za příkladné fandění.

Foto z turnaje:

https://florbalji.rajce.idnes.cz/Elevove_Pacov_20.10.2019/

Autor: M. Tesař

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *