Neligový turnaj 26.10.2019

29.10.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

V sobotu proběhl další neligový turnaj na domácí půdě SK Jihlava do kterého se zapojilo celkem 10 týmů.  Odehrálo se neskutečných 34 zápasů ve vysokém tempu. Pozvání přijaly oddíly PSKC Okříšky ( elévové, mladší žáci ), Orel Kněžice ( přípravka, elévové, mladší žáci ) a Dobronína ( hráči přiřazeni k týmům SK ). Z řad SK Jihlava zasáhla necelá padesátka hráčů. Nejlepšími hráči domácích týmů se stal J. Mikeš, L. Stránský, M. Frýba, S. Jelínková a V. Žáková. Nejlepším hráčem turnaje se stal bezesporu hráč PSKC Okříšky s číslem 28 Kotrba, který svými výkony neměl konkurenci.

Naše přípravka SK Surikaty si pod dohledem trenérky Daniely Václavkové vyzkoušela první turnaj a poprvé oblékla klubové dresy. V silné konkurenci si připsali jedno vítězství a jednu remízu. Nejzkušenější tým SK Lvíčata pod vedením K. Pospíchala, kterému moc děkuji za pomoc si připsal 4 výhry, jednu remízu a dvě prohry s týmem z Kněžic, který nás předčil v nasazení, důrazu a větší vůli vyhrát. Cením si vyrovnaného zápasu s PSKC Okříškami a celkově si myslím, že se tým mohl ukázat víc. Hráči, kteří už mají starty i za kategorii starších žáků ukazovali svojí kvalitu. Nejmenší hráč A. Harasim dokazoval svojí šikovnost a sázel jeden góĺ za druhým. T. Charvát, M. Pospíchal s K. Čopák ukázali nejlepší fyzickou připravenost a nasazení. Musím zmínit dříče T. Cempírka z Dobronína, který se ukázal ve skvělém světle a jedinou záhadou je proč už nehraje za SK Jihlava. Skvěle zapadl. SK Holky si připsaly 2 výhry a 6 proher. Některé prohry byly těsně a holky dokázaly konkurovat i týmům mladších žáků. SK Ježci 4 výhry, 1 remíza a 2 prohry. Svojí nespornou kvalitu ukázali D. Šoukal a Š. Šoukal. Milým překvapením pro mne byl výkon J. Zoubka, který si užil spolupráci se svým bratrem M. Zoubkem z Dobronína. SK Kluci 2 prohry, 2 remízy a 2 prohry – hráči sbírali cenné zkušenosti a někteří ukázali, že mají potenciál se probojovat do sestavy mladších žáků. Největším rozdílem oproti zkušenějším kolegům z oddílu je podle mě horší morálka v zápase. Komentování soupeřů, řešení malicherností, nepozornost atd. Ale na všem zapracujeme. A. Vospěl se stal lídrem týmu a ukazuje se, že píle a trpělivost růže přináší. Jen tak dál !!! Turnaj přinesl spoustu hezkých momentů a zápasů. Nejúspěšnějším týmem se stal tým mladších žáků PSKC Okříšky, který remizoval s SK Lvíčaty a porazil Orel Kněžice. Týmy mladších žáku proti sobě odehráli vyrovnaná utkání. Profesorský přístup SK Lvíčat mu zabránil ve větším ukázání svých kvalit.

Cenou pro všechny hráče byla zdravá svačina v podobě banánu. Každý tým si odnesl diplom za první místo. Všichni, kteří si přišli zahrát zvítězili. Nejlepší hráči obdrželi baťoh a malý basketbalový míč. Osobně mě velice mrzí, že se z našeho klubu nezapojil pozvaný tým starších žákyň a mírně pokročilí starší žáci z mě těžko pochopitelných důvodů.

Musím poděkovat M. Tesařovi za logistickou podporu, J. Tesařové za fotografie bez nichž si už ani nedokážu představit naší prezentaci z akcí. Klubu za zakoupení ,, snižováků´´ na branky, když už nám florbalový hejtman Vysočiny nepřeje a neschválil naší žádost, ikdyž je potřebujeme především na soutěžní utkání. P. Davidové za hlasatelsko – zdravotnickou službu a všem kdo pomáhali.

Foto z turnaje:

https://florbalji.rajce.idnes.cz/Neligovy_turnaj_26.10.2019/

Autor: M. Karbaš

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *