Ženy B a jejich první dva turnaje sezóny!

31.10.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Ženský „B“ tým má za sebou 2 odlišné turnaje, kdy v prvním si ze dvou zápasů bohužel nepřipsal ani bod, ale hned ve druhém turnaji to napravil a přivezl plný počet 6ti bodů!

Přinášíme zhodnocení obou turnajů pohledem samotných hráček.

1.turnaj 22.9.2019

V neděli 22.9.2019 se ženy B vydaly do Jindřichova Hradce. Hned na začátek musíme zmínit  hráčku Anetku Kastnerovou, Evku Mácovou a Terezku Koumarovou ze sestavy žen A, které podpořily ženy B a taktéž se zapojily do hry. Velké díky také patří Marušce Zemanové, která se po letech opět objevila v roli brankáře a musí se nechat, že své zkušenosti jen tak nezapomněla.

FK Slovan Jindřichův Hradec vs. SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B

4:3

Branky Jihlavy – Žďáru: Mácová (Blažková), Pazourková (Pátková), Pátková

Sestava: Zemanová – Blažková, Pátková, Kastnerová, Mácová, Dušková, Růžičková, Koumarová, Kropáčková, Pazourková

Jako prvního soupeře jim dělaly domácí hráčky v poměrně velmi mladém seskupení. Hra byla opravdu velmi vyrovnaná. První gól sezóny vstřelila Mácová (Blažková) až ve 13. minutě první třetiny. Ještě před ním se ale ve 4. minutě konalo trestné střílení domácích hráček, které ale Zemanová perfektně vychytala. Druhá třetina už byla gólově o něco lepší. Ve 3. minutě dorovnávala skóre hráčka domácích. Hra byla opravdu velmi vyrovnaná, ale 8 minut poté hráčka domácích zvyšovala skóre o jeden gól, a tak druhá třetina skončila s jednogólovým náskokem. Třetí třetina byla ze všech nejdravější. Ve 3. minutě opět navyšoval skóre protihrající tým, ale to neodradilo Pazourkovou (Pátková) a tak výsledek snižovala na 3:2. Jen se holky doradovaly a skóre bylo po minutě opět v dvougólovém náskoku. To si ale holky nenechaly líbit a rychlá Pátková (bez asistence) vracela úder vstřeleným gólem. Ženy chtěly vybojovat alespoň 1 bod z remízy, ale štěstí jim nepřálo a tak do šaten odcházely s konečným skóre 4:3.

SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B x Spartak Pelhřimov

0:6

Branky Jihlavy – Žďáru: –

Sestava: Zemanová – Blažková, Pátková, Kastnerová, Mácová, Dušková, Růžičková, Koumarová, Kropáčková, Pazourková

V následujícím druhém zápase se holkám bohužel nedařilo udělit žádný gól. I když byla hráčská síla taktéž vyrovnaná v obou týmech, soupeřky využily každé chybky a z opravdu nečekaných akcí byly góly. V první třetině ženy B obdržely 3 góly, v druhé třetině se vzchopily a obdržely pouze 1 gól, no bohužel ve třetí třetině to byly góly 2. I když druhý zápas nedopadl podle jejich představ, na střídačce bylo neustále veselo. Vítězná gesta při vstřelení branky některých soupeřek byla opravdu velmi komická a holky se jich nemohly nabažit. Rozhodně by si do příštích zápasů z těchto gest měly něco odnést. I po prohře 0:6 se ale ženy nevzdávají a do příštích zápasů se obují na 110%.

Autorka: Anna Kropáčková

2.Turnaj 19.10.2019

V sobotu 19.10. se ženský tým v sestavě o 10ti hráčkách vypravil do Týna nad Vltavou, a to včetně brankářky Daniely Součkové,  pro kterou bylo vystoupení v této soutěži na tomto postě úplnou premiérou.

FBC Štíři Č.Budějovice vs. SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B

0:2

Branky Jihlavy – Žďáru: Rozmarínová (Blažková), Mácová (bez asistence)

Sestava: Součková – Blažková, Pátková, Syslová, Mácová, Dušková, Petrušová, Růžičková, Rozmarínová, Pazourková

 V prvním zápase poměřil síly s FBC Štíři Č. Budějovice. Hned v první třetině otevřela skóre Eliška Rozmarínová za asistence Hany Blažkové. Gólový náskok udržel Jihlavsko-Žďárský tým i v druhé třetině, která zůstala bez jediné branky. V poslední části zápasu se Štírky nejen pokusily zvýšit tempo, ale i zbytečně přitvrdily už tak vyhrocené osobní souboje, kdy v jednom z nich zaplatila střelkyně prvního gólu vlastní krví a do konce turnaje zůstala poměrně otřesena. V závěru zápasu vsadily soupeřky na hru v 6ti, která se jim vymstila špatnou rozehrou, a tu ztrestala Eva Mácová gólem do prázdné branky.

SK Jihlava – Žďár nad Sázavou vs. Tygřice Mladých Nadějí

7:6

Branky Jihlavy – Žďáru: Petrušová (Syslová), Mácová (Blažková), vlastní branka soupeře, Mácová (Pátková), Syslová ( Mácová), Syslová (bez as.), Pátková (Syslová)

Sestava: Součková – Blažková, Pátková, Syslová, Mácová, Dušková, Petrušová, Růžičková, Rozmarínová, Pazourková

Druhý zápas proti týmu Tygřice Mladých Nadějí byl poněkud úrodnější na vstřelené branky. Po prvních dvou minutách již skóre psalo stav 2:2. Nejdříve vsítila Iveta Petrušová za asistence Kristýny Syslové, a následně opět Mácová se spolupráci s Blažkovou. Tygřice se nenechaly zahanbit a náskok obratem srovnaly. Bojovnost a chuť obou týmů pokračovala do druhé třetiny, kdy se poprvé soupeřky dostaly do jednogólového náskoku, načež si vzápětí nešťastně vstřelily vlastní branku. Obě družstva pokračovala „s čistým štítem“. Tempo pak na chvilku upadlo, ale přesto se ještě dokázala prosadit Mácová v kombinaci s Pátkovou a pár okamžiků později Syslová prvotřídní šibenicí „bekendem“ za záda Tygřické gólmanky. I poslední třetina byla kvalitní podívanou i pro oko diváka, hra se přelévala ze strany na stranu a byla plná krásných kombinací a výměn na obou stranách hřiště. Tygřicím se ještě podařilo stáhnout gólový náskok Žďársko-Jihlavskych žen, ale srovnávací branku už nevybojovaly. Výhrou 7:6 se pro tento zápas naše ženy ukázaly jako „silnější v kranflecích“. Za tento turnaj tudíž ženský tým ukořistil cenných 6 bodů!

Autorka: Dagmar Dušková

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *