Muži si vyšlápli na vedoucí tým soutěže!

19.12.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Jako jediný tým soutěže zatím muži SK Jihlava dokázali vzít bod FBC Mohelnici, toto se změnilo ve 12.kole, kdy naši muži zvítězili v prodloužení a navíc na hřišti soupeře!

FBC Mohelnice – SK Jihlava

6 – 7
(2:0, 1:5, 3:1, 0:1p)

branky: 14. T. Šalda, 16. M. Bizek, 25. M. Nitsche, 49. L. Zach, 51. a 57. F. Sedmera – 23. M. Beránek,T. Paul, 33. T. Kasper, 37. J. Beránek, 38. T. Paul, 54. J. Beránek, 61. J. Beránek 

Na zápas, který sliboval boj o každý metr hřiště se spoustou osobních soubojů, se muži těšili, protože doma v 1.kole na domácí palubovce se soupeřem padli v prodloužení. Bod se ukázal jako cenný, protože Mohelnice do tohoto kola zůstala neporažena. O náboj zápasu tak bylo postaráno. Bohužel na zápas muži mohli odjet pouze v počtu 11 + 2 a navíc pro nemo chyběl i kapitán domácích Jan Horský. Kluci ukázali velkého týmového ducha, když i s tímto se dokázali poprat a podat jeden z výborných týmových výkonů sezóny!
Začátek zápasu byl opatrný z obou stran a soupeři se spíše oťukávali, více nebezpeční začali být domácí z Mohelnice. V polovině 1.třetiny ovšem hráči SK Jihlava dostali možnost přesilové hry a od té doby se střelecky začali dorovnávat soupeři. Bohužel přesilovku nevyužili a minutu po ní navíc inkasovali a soupeř šel do vedení, které ještě o minutu a půl potvrdil druhou brankou. Tato branka naplno uvolnila hráče SK Jihlava a ti měli ještě do konce třetiny několik šancí. I když střelecky třetinu vyhráli hosté z Jihlavy v poměru 8:6, stav byl 0:2 pro domácí.

Do druhé třetiny celý tým včetně trenéra Komendy vstoupil velmi aktivně a plný chuti výsledek otočit ve svůj prospěch. Hned ve 3.minutě druhé třetiny si vzal slovo zastupující kapitán Michal Beránek a krásnou střelou snížil na 1:2. Domácí sice kontrovali za 2 minuty zvýšením na 3:1, to ale bylo z jejich
strany ve druhé třetině vše. Hráči SK předváděli aktivní florbal po celém hřišti a neslo to své ovoce, kdy se postupně trefil Tomáš Paul po nahrávce Tomáše Kaspera, na 3:3 si role kluci vyměnili a trefil se Tomáš Kasper po nahrávce z první od Tomáše Paula. Další gól přišel v přesilové hře našich mužů z hole Jana Beránka po bratrské souhře a nahrávce od Michala Beránka. 5.gól zápasu a zároveň i třetí třetiny přidal opět Tomáš Paul a zužitkoval rozehru Tomáše Kaspera.

Třetí třetinu začínali hráči SK Jihlava ve 3, protože dohrávali oslabení z konce 2.třetiny a zvládli obě oslabení bez obdržené branky. Domácí FBC se ovšem tlačili do zakončení, protože jim čas ubíhal a SK Jihlava držel kromě bojovného ducha i výborně chytající gólman Štěpán Vyskočil! Před polovinou poslední třetiny se probudili i diváci, kteří se zdáli zaskočeni vývojem utkání. Domácí kromě diváků povzbudila i branka na 4:5 ve 49.minutě. Když se o 2 minuty později domácí opět trefili, bylo jasné, že to bude ještě velké drama. Hosté SK Jihlava se z vyrovnání nesložili, naopak si šli aktivně za další brankou a tak se dočkali další přesilové hry. Tu sice nevyužili, ale následovala další po taktické chybě střídání domácích a tou již SK nepohrdlo, kdy opět úřadovalo bratrské duo Jan a Michal. FBC Mohelnice ovšem ukázala také velkou bojovnost a bod si vystřelila v 57.minutě a šlo se do prodloužení, stejně jako v prvním vzájemném utkání v Jihlavě.

Prodloužení tentokrát po 31 vteřinách ukončil Jan Beránek, kdy zužitkoval milimetrově přesnou přihrávku od „ svého dvorního“ nahrávače bratra Michala.

Komentář trenéra Komendy: Po slabší první třetině jsme se výborně dokázali dostat do hry a otočit skóre ve svůj prospěch. V závěru zápasu děláme pořád hodně individuálních chyb, které nám brání v klidu dohrát zápas. Díky všem hráčům za nasazení a děkujeme soupeři.

Sestava: Vyskočil Š., Cacek –Strejček, Beránek J, Beránek M, Štoll, Vyskočil O., Žaloudek, Jirků, Kasper, Paul, Kružík, Kolář

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *