Turnaj regionálních výběrů kategorie starších žáků měl i naši stopu!

9.02.2020 | Nezařazené | 0 komentářů

O víkendu 11.-12.1.2020 se v Brně uskutečnil Turnaj regionálních výběrů kategorie U15 a za náš Kraj Vysočina nastoupili také odchovanci SK Jihlava Jakub Veselý (gólman) a Hynek Jirků (útočník). Společně s nimi jsme se tak ještě jednou ohlédli za celým turnajem a kluky jsme trochu vyzpovídali.

Turnaj byl pro Kraj Vysočina výsledkově spíše neúspěšný, ale to nesnižuje přínos pro hráče, kteří se zúčastnili nejen finálního turnaje, ale i přípravného období. Každý hráč tak dostal zpětnou vazbu na svůj výkon, v čem by se měl rozvíjet z pohledu herních činností jednotlivce a kde má naopak silné stránky. Neméně důležitým přínosem je týmová role a posílení sociálních vazeb u hráčů obecně.

Výsledky Kraje Vysočina:

1.kolo:

Olomoucký kraj x Kraj Vysočina 2:6

Kraj Vysočina x Zlínský kraj 1:7

Čtvrtfinále:

Jihomoravský kraj x Kraj Vysočina 14:1

O 5.místo:

Jihočeský kraj x Kraj Vysočina 7:4

Pohled samotných hráčů:

  1. Popište trochu vaši cestu do finální nominace na turnaj? Co bylo nejtěžší a kolik jste museli absolvovat tréninků navíc v rámci výběrů?

Hynek Jirků (HJ): Absolvoval jsem několik tréninků v Horní Cerekvi a Světlé nad Sázavou. Na třídenním soustředění v Novém Veselí jsme se všichni poznali i mimo trénink. Trenéři nás postupně vybírali a zužovali kádr.  Finální tým na zápasy v Brně měl 15 hráčů a 2 brankáře. Byl jsem moc rád, že jsem patřil mezi ně.

Jakub Veselý (JV): Začal jsem ve škole s florbalem, kde nás trénoval můj nynější trenér v SK Jihlava Jan Šmarda, který si mne všiml společně s panem Fajtlem a nabídli mi, že mohu chytat za klub SK Jihlava. Za klub jsem odchytal čtyři sezóny a letos mi přišla nominace na krajské výběry a povedlo se mi dostat až do finálové dvojice brankářů. Nejtěžší pro mě bylo opravit si své zlozvyky v chytaní. Absolvoval jsem pět tréninků, jedno soustředění a jedno přátelské utkání proti výběru z Jižních Čech.

Hynek Jirků
  • Na čem jste museli pracovat individuálně vy konkrétně? A co naopak byla vaše silná stránka?

HJ: Intenzivně jsem se snažil zlepšit rychlost a techniku hole. V hodnocení mi trenéři chválí přehled ve hře a rozehrávce, na druhou stranu mám nedostatky v menším důrazu v soubojích s protihráči. Na tom musím stále pracovat a zlepšovat se.

JV: Podle výběrových trenérů jsem velice pohyblivý brankář s rychlým přesunem a dobrým reflexem. Mezi mé slabé stránky patří, ačkoliv za to nemůžu, moje výška.

  • Je něco nebo někdo, kdo vám třeba podle vás hodně pomohl, dostat se až do finální nominace na turnaj?

HJ: Ve florbale mám štěstí na skvělé trenéry, jak ve svém mateřském klubu SK Jihlava, tak na trenéry z výběru Kraje Vysočina. Patří jim velký dík.

Jakub Veselý

JV: Hodně mi pomohl můj brankářský výběrový trenér Petr Brestovský a samozřejmě rodina, nejvíc mamka.

  • Co samotný turnaj, jak jste si ho užili? Který zápas se nejlépe povedl a kde jste naopak byli zklamaní?

HJ: Podařilo se nám vyhrát první zápas proti Olomouckému kraji a vše vypadalo, že to půjde skoro samo. Brzo nám však došly síly a asi jsme i další zápas trochu podcenili a bylo to bohužel naše poslední vítězství.  Nejhorší výkon jsme podali ve čtvrtfinále, kde nás domácí výběr doslova převálcoval.

JV: Nejvíc jsem si užil první zápas a taktéž nejpovedenější, ve kterém jsem vychytal jedinou výhru. Zklamáni jsme byli z posledního zápasu, který rozhodl o posledním místě tabulky.

  • Jaká byla parta týmu Kraje Vysočina? Jaká byla třeba vaše role v týmu?

HJ: Kluci jsou dobří kamarádi, myslím, že si rozumíme. Rád se více poznám s hráči, proti kterým nastupuji v naší soutěži. Většinou jsem hrál centra a na křídle jsem měl spoluhráče z Havlíčkova Brodu.

JV: Sice nemůžu srovnávat, protože to byl můj první ročník v krajské reprezentaci, ale za mě to byla skvělá parta, která si rozuměla na hřišti i mimo něj.

  • Co je vaše osobní motivace do budoucna ve florbale? Kam se chcete dostat?

HJ: Tenhle sport mám moc rád a věřím, že se dokážu více prosadit. Pořád je na čem pracovat, bez tréninků se nikam dál neposunu.  Mám velké plány a cíle do budoucna 🙂

JV: Můj cíl je Olympiáda dětí a mládeže příští rok a do budoucna si zkusit vyšší ligy.

Závěrem vám kluci děkujeme za reprezentaci nejen Kraje Vysočina, ale i za reprezentaci našeho klubu SK Jihlava! Hodně dalších úspěchů přejeme.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *