Nedělní zápasový den očima Jany Pavlicové

10.11.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Ze soboty na nedělu sme spaly v Hradci Králové. Před sebou sme měly další těžký zápas. Čekalo nás Vysoké Mýto.

První šok došel už ráno. Sem sa ráno probudila a moje spolubydlící na pokoji Terka Čéšková tam nebyla. Sem si myslela, že sem zasej zaspala na sraz, což sa u mňa někdy stává. Naštěstí po pár minutách došla. Donésla mně snídaňu. Naša gólmanka (Gobli) mi po Terce poslala koblížky. Pak sme se s Terkou vydaly na čaj. Jenom dojdem z čaje na pokoj, tak hned u dveří už stojí Káťa Bednářová. A zase ta její klasická otázka, jestli nemáme jídlo a zubní pastu. Tak sme sa s ní podělily o vše, co sme u sebe měly. Já sem šla navštívit Simču Pálkovou, protože mi slibovala, že sa ráno podělí o její výborný štrúdl, který pekla sama. Dokonca měla s jabkama a tvarohem. Po snídani sme si sbalily věci a šly na sraz. Sraz byl v 10:00. Na srazu sme sa domluvily, že pojedeme do nedalekého nákupního centra na něco dobrého a pro jídlo na zpáteční cestu. Při vstupu do nákupního centra sme se divily, že už tam mají vánoční výzdobu. Všude byly vánoční stromky a mezi těma stromkama výstava dinosaurů. Zajímavá to kombinace. Káťa tento víkend měla trošku smůlu. Zapomněla si peněženku a v kapse měla jenom 20Kč. Takže měla jenom na jeden velký donut. My s Terkou sme sa vrhly na zkoušení svetrů s motivy sobů, aby sme už teda na ty Vánoce něco měly. Po nákupech sme sedly všechny do auta a vydaly se směr Vysoké Mýto.

Štěstí, že sú tyto dvě města blízko sebe nebo mňa ty dlúhé cesty autem moc nebaví a vždycky se začnu hned nudit. Nejhorší je, když ještě někdo usne v autě a nechce si vykládat. Další nejhorší věc je, když zrovna nemožeme naladit normální stanici rádia, aby nám hrály normální písničky. Ale tentokrát v autě panovala dobrá nálada a zasej naše obvyklá konverzace o snech. Cesta trvala zhruba 40min. Když sme vystoupily z auta, tak sme zjistily, že v Mýtě je větší zima než v Hradci. Takže sa mně vyplatilo si vzít nové zimní boty.

Dorazila sem do šatny jako první. Dokonca jako první sem byla převlečená, což sa nestává tak často. Už sem chtěla jít na hřiště, ale ještě sem musela počkat, protože sme měly poradu před zápasem. Na zápas sem sa moc těšila. Proti Vysokému Mýtu sa mně hraje moc dobře. Je to vždycky dobrý florbal. V šatně panovala dobrá nálada a sranda. Před zápasem sme sa rozběhaly a rozchytaly našu gólmanku. Už u rozchytání sem věděla, že to dneska půjde a vyhrajem. Zápas začínal v 13:00.

První minuty první třetiny probíhaly v rychlém tempu a bylo celkem dost střel na obě branky. Obě dvě gólmanky vše vychytaly. V 6. minutě byla na 2 minuty vyloučena naše hráčka Terka Sedláčková za bránění ve hře. Naše gólmanka byla proti střelám Mýta úspěšná a nic nepustila. S holkama sme to skvěle odbránily a docela často sme se v oslabení vydávaly na půlku soupeře. V 12. minutě otevřela skóre naše hráčka Simča Pálková za asistence Aničky Běhounkové. My sme další minuty dál posílaly na branku domácích hodně střel. Další gól v 15. minutě přidává opět naše hráčka Terka Češková. Od Terky to byl její první gól v nové sezóně a po roční pauze. Hráčky domácích sa taky snažily gólově prosadit, ale to se jim furt nedařilo a míčky létaly za manťák. V 18. minutě střílela přesně Terka Sedláčková a asistovala jí naše kapitánka Marťa Svobodová. První třetina skončila pro nás skvěle, protože sme vstřelily 3 góly a žádný neinkasovaly.

Druhá třetina probíhala v podobném tempu jak první. Hlavně sme nesměly polevit v obraně, aby sme neinkasovaly gól. Mýto sme zase zasypávaly velkým množstvím střel, ale protihráč nám to taky oplácel. Ve 25. minutě došlo vyloučení ze strany domácích za špatné střídání. My sme přesilovku během 20s využily. Gól vstřelila Anetka Rozehnalová za asistence Káti Bednářové. Pak přišlo střídání gólmanů na straně domácích z důvodu zranění. O pár chvil pozdějc přislo 2x vyloučení ze strany domácích. Takže sme hrály přesilovku 3 na 5, ale bohužel sme ji nevyužily. Zbývaly 3 minuty do konce a naša Káťa Bednářová sváděla boj na mantinelu. Zachovala sa nedovoleně a šla na 2 minuty za hrubost. Při souboji utrpěna menší krvavý šrám na nose. Této šance se hráčky domácích chytly a během 10s přidaly jejich první gól utkání. V poslední minutě sem vstřelila po rozehrávce z rohu góla. Přesnou přihrávku na hokejku sem dostala od Marti Svobodové. Konečný stav po druhé třetině byl 1:5.

Začátek třetí třetiny probíhal pro nás pohodově. Měly sme dobrý tah na bránu, ale nepodařilo sa nám vstřelit branku. První se prosadily hráčky domácích. Potom přišlo vyloučení z naší strany. Svůj trest si šla odpykat Terka Rychlá. Oslabení sme úspěšně ubránily a vydaly se na pár výletů za naši půlku i v oslabení. Pak sme v zápase nějak polevily a během 30s sme schytaly 2 góly do našej sítě. Naše trenérka si vzala time-out a řekla nám pár pokynů. V poslední minutě sem sa zasej prosadila po rozehrávce z rohu. Tentokrát sem dostala nahrávku od Káti Bednářové přesně na čepel a pro mě práce už byla jednoduchá. Zápas nakonec skončil 4:6. Nejlepší hráčkou sem byla vyhlášená já. Jako odměnu za nejlepší hráčku sem dostala 2 balení vajíček.  Po zápase sme šly do šatny, kde na nás čekala bábovka a jabka od mamky Terky Češkové. Byla velice dobrá.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *