Muži jsou jediným neporaženým týmem v lize

30.11.2017 | Muži A | 0 komentářů

Poslední dvě utkání odehráli muži SK v roce 2017 na hřišti v daleké Kaplici. V prvním střetnutí je čekala rezerva Tábora. Ve druhém utkání pak přímý souboj o druhé místo v tabulce proti týmu Českého Krumlova.

SK JIHLAVA – TÁBOR B. 13:5

( Beránek J. 4x Zachariáš 3x, Valenta 3x Štěpánek 2x, Navrátil)

Sestava : Navrkal – Zachariáš,Klimeš,Komenda,Rezler – Beránek J,Beránek M,,Navrátil,Štěpánků,Valenta,Kružík

Už  v  prvním utkání zaznamenali hned tři naši hráči HATTRICK. Hned v prvním střídání se prosadila naše první lajna. Konkrétně obránce Jan Zachariáš, který krásnou střelou otevřel skóre utkání. V šesté minutě se stejný hráč zachoval fair play, když přiznal teč míčku, který letěl do autu. Většina našich hráčů již mířila střídat a soupeř toho využil a rychlou rozehrávkou srovnal stav utkání na 1-1. Pak se již hrálo především podle not Jihlavy.  Stav utkání se postupně navyšoval až na 7-1. Právě sedmou brankou završil svůj HATTRICK Honza Zachariáš, který chytil formu jako hrom.  Po první periodě svítil na tabuli stav 8-2 a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto.

Na začátku druhé třetiny ovšem nešťastně fauloval Navrátil a dostal trest na pět minut. Tábor začal cítit šanci a v přesilové hře si vytvořil několik dobrých šancí. Za pět minut se prosadil pouze jednou a snížil stav na 8-3. Pak se již opět rozjel válec jménem SK JIHLAVA: Další HATTRICK přidal Jan Beránek.

V poslední třetině už  se hrálo pouze o celkový stav utkání. Třetí HATTRICK zaznamenal Aleš Valenta a tečku za utkáním udělal Vašek Štěpánek.

Komentář trenéra Jana Beránka:

Tábor jsem čekal v silnější sestavě. Na druhou stranu měl ve svých řadách několik kvalitních hráčů, ale trošku se projevilo, že již hrál druhé utkání na turnaji. Hřiště v Kaplici je neuvěřitelně malé. Osobně nechápu, že se v tak malé hale může hrát. Náš výkon byl ale solidní. Snažili jsme se hrát v hodně zhuštěném prostoru okolo branky a vyrážet do útoku a přečíslení. Celkem se nám to dařilo.

SK JIHLAVA – ČESKÝ KRUMLOV 5:4

(Beránek J. 3x, Štěpánek, Navrátil)

Sestava : Navrkal – Zachariáš,Klimeš,Komenda,Rezler – Beránek J,Beránek M,,Navrátil,Štěpánků,Valenta,Kružík

Ve druhém utkání čekal tým trenéra Beránka souboj o druhé místo v tabulce proti Krumlovu. A hned od prvních minut se hrál vyrovnaný florbal bez větších šancí. Na konci šesté minuty Komenda přihrál Janu Beránkovi, který střelou přes obránce otevřel skóre 1-0.  Vedení Jihlavy ale netrvalo ani minutu a soupeř brankou Wunsche vyrovnal na 1-1. Hned v dalším střídání však vrátil vedení SK skvělou střelou nad nohu brankáře Krumlova Klimeš 2-1.

Ve druhé třetině se ČESKÝ KRUMLOV prosadil dvakrát během jedné minuty a otočil stav utkání na 2-3, když skorovali Forst a Čížek. V závěru druhé periody ovšem srovnal stav na 3-3 Honza Beránek a stav na stranu SK JIHLAVA převrátil Štěpánek 4-3.

V poslední části držel náš tým vedení až do jedenácté minuty, kdy nešťastnou tečí do vlastní branky srovnal stav na 4-4 Zachariáš. Vše již vypadalo na remízu, když naše první formace začala soupeře mačkat jako citron. V předposlední minutě utkání se přes dva hráče protáhl Michal Beránek a poslal míček do chumlu před brankou. Tam ho nejprve lehce tečoval Štěpánek, který ještě míček do branky nedostal. Ale těsně za ním stál  Beránek Jan, a ten uklidil míček do prázdné branky. V hale pak vypukla obrovská jihlavská radost, kdy především autor poslední branky hulákal na celou halu, až ho museli uklidňovat i oba rozhodčí. Stav 5-4, soupeř sehrál ještě skvělý závěr a v poslední minutě si vytvořil nebezpečnou standardní situaci na brankovišti. Poslední střelu však obrana SK zablokovala.

Komentář trenéra Jana Bránka:

Pohledné a dramatické utkání pro diváky. Krumlov nehrál špatně a bylo vidět, že mu hodně záleží na výsledku zápasu, když mu přicestovali nejlepší hráči, kteří v prvním utkání nehráli. Myslím, že rozhodlo trošku štěstí, jelikož vyhrát mohly oba dva týmy. Ukázalo se, že máme v týmu více zkušených hráčů, kteří lépe zvládli závěr utkání. Všichni naši hráči si zaslouží obrovskou pochvalu za nasazení a bojovnost. To je asi naše největší zbraň.  Vánoce zůstaneme na druhém místě tabulky, což je více než splnění cíle v první části sezony.  Nyní se připravíme na druhou část, abychom potvrdili naše umístění.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *