Ženy B dovezly z Písku 3 body

26.11.2018 | Ženy B | 0 komentářů

V sobotním zápasovém dvojduelu se tým SK Jihlava – FBC Žďár nad Sázavou střetnul s lídrem tabulky a to Spartak Pelhřimov. Ženy z Vysočiny přijely s vnitřním nadšením a chutí zabojovat do hratelně obtížného zápasu. Jen si vzpomeňme na předchozí utkání, kdy ženy z SK přijely v 7 hráčkách, ale i přesto předvedly bojového taktéž týmového ducha a vytrvalost. Na hřišti se odehrával ladný florbal, pro oči diváků a pocit uspokojení hráček SK byly k vidění povedené akce, se snahou nedát soupeři nic zadarmo, ale bohužel přeci jen fyzické síly postupně docházely, zranění přibývalo, výsledkem tedy žádný bod pro hostující, ale to jen pro připomenutí. Trenérka SK-FBC Kristýna Šťastná sofistikovaně rozložila lajny hráček tak, aby individuální schopnosti našly na hřisti své uplatnění. Při rozehrání v první části zápasu, byla přítomna vyrovnanost na obou stranách. K prvnímu rozladění došlo na půdě SK-FBC, kdy malá nepozornost v obraně stála tým gólový rozdíl. S ubývajícími minutami převaha na straně Pelhřimova sílila. Tým Sk-Fbc měl problém se založením hry, kdy nešlo přenést hru přes střední pásmo do útočného. Občasný zmatek při pobírání si hráček jak ze stran útoku i obrany Sk-Fbc došel k postupnému gólovému propadu a progresi rozdílu skóre. Kapitánka družstva Sk-Fbc Aneta Pátková, nezahálela a s čistou hlavou se snažila povzbudit svůj tým k obratu. Nápadů jak na to nebylo málo, ale ke změně to nevedlo. Další ztrátou bylo zranění Lucie Kozlíkové z Sk-Fbc, kdy s úmyslem zabránění dalšího vstřelení branky upadla a zranila si kotník. Po dobu zápasu se již nedoplnila družstvo a tým byl nucen pozměnit lajny s taktikou. Povzbuzení ze střídačky si vzájemně hráčky SK-FBC dopřávaly a hlasy se akusticky rozléhaly po hale. Nutno podotknout bravurní zákroky gólmanky Sk-Fbc Aničky Kratochvílové, která se netají začátečnickou praxí, ovšem laik by neměl sebemenší šanci zkušenosti rozpoznat. Ne až tak markantní gólový rozdíl skóre má na svědomí právě ona. Hra se víceméně přesouvala do obranné části Sk-fbc a útočící Pelhřimov si vytvářel nové a častější způsoby proniknutí až ke gólovým šancím, které proměnily více než jednou. Silnější na míčku, individuální dovednosti, komunikace na hřišti, to vše vedlo k výhře Spartakus v konečném skóre 4:1. Prohra byla podnětem uvědomit si slabiny hostujícího týmu, které lze zlepšovat. S tímto odcházely hráčky s hlavou stále vztyčenou do šatny.

Sestava: Anna Kratochvílová, Nicol Cempírková, Lucie Kozlíková, Daniela Součková, Věra Soukupová, Aneta Pátková, Nikola Flídrová, Žaneta Polednová, Dagmar Dušková, Iveta Petrušová, Eliška Růžičková, Kristýna Šťastná, Eliška Rozmarínová, Anna Kropáčková Góly: Aneta Pátková

 

Druhý zápas, který si chladný zimní den připravil pro nikterak truchlící hráčky, byl SK Sokol Písek. Chyby z předchozího zápasu se chystaly napravit a s tímto všichni vstupovali na hřiště. Po pár minutách lze ze hry vycítit nervozitu a ostražitost, kdy se hra rovnoměrně přesunovala z jedné na druhou polovinu hřiště. Pár nebezpečných střel z holí Písku poletmo prověřilo soustředěnost už tak dobře připravenou gólmanku, která přijela využít plné rozsahu svou skvělou formu. Uplynuly další minuty a vzájemné oťukávání obou týmu, nasvědčovalo jednosměrnosti a to vzrůstající herní převahu Sk-fbc. Góly už visely ve vzduchu. Nenechaly na sebe dlouho čekat a jako první se prosadila na pozici obránce Daniela Součková s věrnou asistencí Anety Pátkové. Tímto odstřelem v týmu opět ožil týmový duch a hýřící chuť po další kořisti anebo pro některé satisfakce z předchozího zápasu. Hra se stávala agresivnější, bodový náskok si tým v několika dalších okamžicích zvýšil, až to vypadalo, že to je pastva pro kanadské bodíky. Dva hattricky byly terčem a tudíž nástrojem platidla večerního ochutnávání zlatavého moku. Ale zpátky ke hře. Hra opravdu vizuálně připomínala souboj války žen, netrvalo totiž dlouho a po nešťastném samovolném pádu hráčka z Písku skončila na hřišti ležet s bolestivou grimasou. Místní zdravotníci byli bezradní, jelikož zřejmě poškozené vazy si vyžádaly příjezd zdravotnické záchranné služby. Hra se tudíž prodloužila a po pokračování utkání ženy z Písku nepřestaly se svou běsnící taktikou. Párkrát ohrozili branku vedoucího týmu, ale zákroky gólmanky byly famózní. Nebylo jim to ale co platné, vedoucí tým Sk-Fbc nešetřili své protihráčky a zvyšovaly ještě své bodové skóre. Pomoc přišla i od SK Jihlava A ve jménu Věra Soukupová, která přispěla svými šikovnými góly. Po zaznění klaksonu byl gólový stav 10:3 a hráčky Sk-Fbc si tak domů na Vysočinu mohly odvézt zaslouženě 3 body.

Sestava: Anna Kratochvílová, Nicol Cempírková, Daniela Součková, Věra Soukupová, Aneta Pátková, Nikola Flídrová, Žaneta Polednová, Dagmar Dušková, Iveta Petrušová, Eliška Růžičková, Kristýna Šťastná, Eliška Rozmarínová, Anna Kropáčková

Góly: Součková(Pátková), Flídrová(Pátková)Pátková(Cempírková),Pátková,Flídrová(Šťastná)Rozmarínová(Dušková),Pátková,Soukupová,Kropáčková(Pátková)

Autorka: Nikola Flídrová

 

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *