Vlakobus, zapomenutý baťoh a výborná parta

21.01.2019 | Elévové | 0 komentářů

Elévové si volnou sobotu 19.1.2019 zpestřili teambuildingem s výletem do H. Brodu k přátelskému utkání s domácím týmem. Vynechat museli jen O. Kolář, J. Koumar a K. Vašíček, kteří dle slov trenéra J. Šmardy vzorně reprezentovali klub v sestavě mladších žáků na turnaji v Okříškách.

Za mrazivého rána, kdy teploměr ukazoval – 12 stupňů, jsme se vypravili prvně autobusem a posléze vlakem při přestupu v Dobroníně do H. Brodu. Volný čas před obědem jsme si zpestřili procházkou a návštěvou dětského hřiště. Neskutečnou kreaci na namrzlé trampolíně předvedl J. Píša, který udělal kreativní skoro salto. Lehký oběd proběhl ve Fabrice, kde největší atrakcí byla bowlingová dráha. Došlo k jednohlasnému odsouhlasení, že další akce se musí konat na bowlingu. Největšími mobilními závisláky se ukázala J. Pejchalova a P. Chovancová, které si museli telefony odložit.

Po jídle jsme se vydali do haly ZŠ Wolkerova k utkání. Cestu si zpestřil M. Pospíchal, který se musel vrátit s trenérem J. Harasimem pro zapomenutý baťoh a vydělal si tisíc cviků, kterými si odpracuje na trénincích nepozornost a uvědomí si cenu výstroje, kterou nechal lehkovážně v restauraci.

Při příchodu proběhla klasická předzápasová příprava a došlo rozdělení na dva týmy – elévy a elévky.

V sestavě elévek se předvedla: P. Chovancová, A. Nováková, J. Pejchalová, S. Jelínková, B. Davidová.

Elévky odehrály dvě velice pěkná utkání, kde se ukázala velká týmovost a hráčky pro mě byli velmi příjemným překvapením. P. Chovancová potvrdila svojí formu a atletické přednosti, kdy opanovávala hřiště. S. Jelínková, která je sice chvíli v klubu, ale poctivě na sobě pracuje předvedla skvělý cit na míčku a přehled. A. Nováková byla nejlepším golmanem turnaje. J. Pejchalová nastřílela několik hezkých branek, jakož B. Davidová, která se poctivě snažila.

Elévové se představili v sestavě: A. Harasim, J. Pejchal, M. Zoubek, V. Pachivka, J. Píša, M. Pospíchal, M. Přenosil. Hráči týmově fandili svým kolegyním bez přestávky celý první zápas, který trval 2x 15 minut a poté vlétly na hřiště jako uragán. J. Pospíchal střílel branku za brankou a pomalu se naučil i nahrávat. V. Pachivka klasicky dirigoval hru zezadu a prováděl rychlé, technické průniky. A. Harasim měl míček jakoby přivázaný na šnůře k holi a nebyla šance mu ho sebrat. Předvedl přehled ve hře, kdy tvořil hru. M. Přenosil byl velkým bojovníkem, který se rval o každý míček. J. Píša se kromě střílení branek, také učil postupně nahrávat. J. Pejchal předvedl největší progres, kdy se začal strhnout týmem a dostal dravost do své hry. M. Zoubek dobře zachytal v brance a na hřišti se snažil držet krok s ostatními. Pokud tým dostal jednu branku, tak okamžitě zvýšil obrátky a sázel branku za brankou v rychlém sledu.

Hodnocení: Jsem rád, že tým ukazuje čím dál více svojí kvalitu, což byla jen otázka času. Tým je hladový, dravý a má správné návyky z tréninků. Mám radost, že hráči jsou samostatní, nediskutují s rozhodčím, nefaulují a drží při sobě.

Při zabrání do hry jsme trošku pozapomněli na čas a cestu na vlakové nádraží jsme si proložili zrychleným přesunem, kde si hráči mákly a šťastně dojeli domů.

 

Autor: M. Karbaš

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *