Ohlédnutí hráčů za „Turnajem výběrů krajů“

31.05.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Víkend 25.-26.5.2019 patřil Turnajům regionálních výběrů a to v Ostravě, kde byl oficiální turnaj starších žákyň a dorostenek a v neděli neoficiální turnaj pro mladší žáky v Kutné Hoře.

Jsme hrdí, že jsme v každém výběru měli zastoupení z našeho klubu SK Jihlava, ukazuje to na talenty v našich řadách, dobrou připravenost a přístup našich hráčů a hráček, kvalitní práci trenérů a velkou podporu rodičů! Vyzpovídali jsme na stejné otázky všechny 4 účastníky výběrů a to starší žákyni Veroniku Prokšovou, dorostenky Danielu Václavkovou s Eliškou Kučerovou a mladšího žáka Milana Svobodu.

  • Jaké jsou bezprostřední pocity po turnaji, které máš teď v hlavě?

Verča(V): Mám výborný pocit dobře odvedené práce celého týmu. Moc jsem si to užila. Nasbírala jsem také spoustu zkušeností.

Danča(D): Celkově jsem si turnaj moc užila, nové zkušenosti, nové zážitky a celkově ta atmosféra byla paráda. Na turnaj jsme jely všechny dost motivované, abychom tam každá předvedla vše co umíme a to nejlépe jak umíme. Jely jsme tam všechny s velkým očekáváním, ale bohužel turnaj pro nás nedopadl úplně podle představ. Po prvním hracím dni jsme si řekly, že i tohle ke sportu patří a chtěly jsme si turnaj hlavně užít, což si myslím, že se povedlo. Celkově se za předvedený výkon nemusíme vůbec stydět, protože hra vypadala opravdu jako florbal.

Eliška(E): Musím říct, že 7. místo není zrovna výsledek, který jsme očekávali, ale pro mě to byla obrovská zkušenost si zahrát na tak dobré úrovni, za kterou jsem velice ráda. Byl to můj první výběrový turnaj a mám z něj samé kladné pocity. To, že jsme odjížděly s účastnickou medailí z nás nedělá špatné hráčky, odehrály jsme kvalitní zápasy. Navíc jsem si to strašně moc užila a poznala skvělý holky.

Milan(M): Samozřejmě je to pro mě veliká čest a jsem neskutečně šťastný. Beru to jako odměnu za celosezónní práci.

 

 

  • Pojďme se podívat na celou sezónu, co si z ní odnášíš ať už na klubové úrovni nebo ve výběrech? Nejsilnější moment?

V: Největší je moje překvapení, že jsem se dostala do nominace a v nominacích a tréninkách výběrů až tak daleko.

D: Celá letošní sezóna byla dost zajímavá. Spousta zážitků, emocí a hlavně nové cenné zkušenosti, které se budou rozhodně hodit i dál. Letos jsem si zachytala ligu dorostenek a navíc jsme si zkusila zachytat i extraligu juniorek, což pro mě byla obrovská zkušenost, protože je to kvalitnější soutěž a hodně mi to dalo. Nejsilnější moment byl asi poslední zápas sezóny, kdy některé holky hrály poslední zápas za dorostenky, tak jsme si ho jely co nejvíce užít, abychom měly na co vzpomínat.

E: S holkama jsme si během tréninků i zápasů užily spoustu legrace a zábavy, zároveň jsme se však dokázaly každou akcí zlepšovat, ať už v klubu nebo ve výběrech. Jsem spokojená s našimi výsledky, i když se nám několik zápasů nepovedlo. Rozhodně je to na moji teprve druhou sezónu v klubu SK Jihlava úspěch. Hlavně pociťuji, že jsem se v zápasech od začátku sezóny hodně zlepšila, jsem si v různých herních situacích jistější. Ale jinak je toho strašně moc, ať už nových zkušeností, ve kterých je pořád co zlepšovat, nových přátel nebo zážitků, vždycky budu ráda na co vzpomínat. Můj nejsilnější moment byl, když jsem odehrála poslední zápas v kategorii dorostenek. S holkama z týmu si rozumím a nerada je opouštím, i když ještě s některýma se budu vídat na trénincích.

M: V klubu SK JIHLAVA jsem necelý rok a musím říct, že nelituji ani vteřinu. Z počátku jsem měl obavy z dojíždění a z nového prostředí. Klub mě však přijal s otevřenou náručí, a to byl pro mě rozhodující okamžik.

 

 

  • Ve výběrech našeho kraje jste kromě závěrečného turnaje měli i řadu tréninků, v čem Tě to posunulo, co Ti to třeba dalo nebo naopak je něco, co Ti chybělo?

V: Oceňuji pozitivní komunikaci mezi hráčkami v poli. Měli jsme to za úkol a ten jsme se snažili plnit. Líbilo se mi ještě po každé aktivitě okamžité rozebrání chyb v poli. Byla možnost se z toho poučit.

D: Každý trénink byl zaměřen na něco jiného, na jiné situace, jiné podmínky. Letos se mi tréninky hodně líbily a sama na sobě jsme pociťovala, že jsem se v něčem posunula. Hrály jsme dost přátelských utkání s kluky a tom už si člověk zachytá dost. Když se na to podívám, tak si myslím, že to bylo velice kvalitně připravené a připravilo nás to na turnaj.

E: Ano, přišlo mi, jako bych se každým tréninkem posouvala dál. Myslím, že jsem se zlepšila především ve vnímání volných prostorů na hřišti, a více jsem se začala soustředit na přesné nahrávky. Zapracovat musím určitě na spoustě věcech, například na lepší komunikaci a hlavně na technice.

M: Tréninky byli hodně o nervech, protože jsem stále čekal, zda postoupím do dalšího kola. Myslím si, že trenéři příliš dlouho vybírali konečný tým a nezbyl jim potřebný čas na vzájemnou souhru. To se také v závěrečném turnaji ukázalo.

 

  • V kolektivním sportu nejde jenom o výsledek samotný, ale také o partu a týmového ducha, jak bys zhodnotil/a tým a partu ve Výběrech?

V: V počátku jsem se velmi obávala, že mě holky nevezmou mezi sebe. Už jen proto, že jsou starší a ve výběrech už některé byly vícekrát. Opak byl ale pravdou. Cítila jsem se mezi nimi super. Byly jsme skvělá parta a táhly jsme za jeden provaz.

D: Tady je to dost jednoduché, lepší partu jsme asi ani mít nemohly. Už od začátku jsme se bavily všechny mezi sebou, skvěle jsme spolu vycházely a to na hřišti i mimo něj. Kolektiv ještě více utužilo soustředění těsně před výběry, kde jsme spolu trávily dva dny a to byl srandy kopec. Jak říkám, parta byla opravdu výborná.

E: Jak už jsem zmiňovala, holky jsou velice přátelské, jako parta i tým jsme se sešly skvěle. Měly jsme skvělý kolektiv a určitě jsme si to všechny užily.

M: Samozřejmě že florbal je týmový sport a proto na týmu opravdu záleží. Naštěstí se podařilo trenérům vybrat nejen dobré hráče, ale i kamarády. A o tom to je….

 

 

  • Co se Ti myslíš na turnaji povedlo a co bys chtěl/a zlepšit do příští sezóny?

V: Měla jsem obrovskou radost ze dvou gólů, dařily se nahrávky a plnila jsem úkol od trenéra clonit brankářce výhled. A to se myslím dařilo taky. A do budoucna? Pořád mám co zlepšovat.

D: Povedlo se mi několik pěkných zákroků a výhozů. Jako vždy je stále co zlepšovat a není toho málo. Do příští sezóny bych určitě chtěla potrénovat pohyb v brankovišti a u mě dost známý problém a to střely po zemi😊.

E: Hlavně jsem se soustředila na přesnost nahrávek a střelbu, připsala jsem si i gól, takže jsem na sebe pyšná. Příští sezóna pro mě bude úplně novým začátkem, díky tomu, že budu hrát za jinou kategorii, na kterou se těším. Pořád je co zlepšovat, hlavně taky musím zapracovat na hře pod tlakem a na rychlejším rozhodování.

M: Myslím, že mi docela jde práce s hokejkou, ale musím se zdokonalit v rychlosti a koordinaci pohybu. Stále je co zlepšovat.

 

 

  • Je něco, co bys chtěl/a vzkázat fanouškům, členům, trenérům, vedení našeho klubu SK Jihlava?

V: Jsem šťastná, že mě trenéři něco naučili. Moje nominace je i jejich zásluha a moc za to díky, vážím si toho. Ráda bych poděkovala babičce, která mě vozí na tréninky a zápasy a věnuje se mi.

D: Určitě bych chtěla poděkovat všem trenérům v klubu, kteří mi umožnili sbírat všude možně nové zkušenosti a také to, že mě na poslední sezóny dobře připravili.

E: Určitě, všem členům, trenérům i vedení klubu SK Jihlava bych ráda popřála do nadcházející sezony pevné zdraví, štěstí, a aby Vám přinesla jen takové výsledky, které si sami přejete. A na závěr chci poděkovat klubu za veškerou podporu.

M: Chtěl  bych prvořadě poděkovat mým rodičům a skvělým trenérům Honzovi Šmardovi a Draze Korberové za jejich profesionální přístup. Klubu SK Jihlava a jeho vedení děkuji za vše, co pro nás dělají. Patří jim za to neskutečný dík.

 

 

  • Prozradíš nám svůj florbalový vzor, pokud nějaký máš?

V: Florbalový vzor nemám. Inspiruji se lidmi ve svém okolí.

D: Ano, florbalový vzor mám a je to Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi. Hodně se mi líbí jeho styl chytání, pohyb v brankovišti, jeho pracovitost a také jak vystupuje na veřejnosti.

E: Můj florbalový vzor není žádná slavná osobnost, je to můj dlouholetý kamarád, se kterým jsem kdysi hrávala na základní škole, předal mi mnoho zkušeností a do teď se vzájemně podporujeme. On sám je excelentní florbalista, s potenciálem do reprezentace. Za všechno jsem mu moc vděčná a ve všem ho obdivuji.

M: Vzorů mám víc, ale k nejvíce oblíbeným hráčům patří Filip Langer, Joonas Pylsy nebo Kim Nilsson.

 

Přejeme, ať se vám moc daří v další florbalové sezóně, ve škole i v osobním životě a děkujeme vám za skvělou reprezentaci našeho klubu SK Jihlava, ale i kraje Vysočina! Jen tak dál!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *