Ženy B v malém počtu, ale s velkou chutí!

20.11.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Turnaj byl posledním v roce 2019 a ženy B se tak s florbalovým rokem rozloučily nejlépe jak mohly a to plným počtem 6ti bodů!

7.kolo 2.ligy žen

V sobotu 16. 11. se Béčko žen vydalo bojovat o body do Českých Budějovic. Po počátečních problémech s hledáním haly, která vypadá jako bublinková fólie, jsme včas dorazily na místo.

Banes Florbal Soběslav vs. SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B

0:8

Branky Jihlavy – Žďáru: Mácová (Dušková), Mácová (Dušková), Syslová T.(Mácová), Kučerová (Badalíková ), Dušková (Kastnerová), Kučerová (Dušková), Kastnerová (Kučerová), Syslová T. (Štastná)

Sestava: Kratochvílová – Syslová T., Kučerová, Kastnerová, Vondrušková, Mácová, Dušková, Šťastná, Badalíková

Proti prvním soupeřkám ze Soběslavi jsme nastupovaly v početním oslabení a s o 7 let vyšším věkovým průměrem týmu, ale se zkušenostmi, které druhý tým postrádal.

Největší problémy během zápasu nastaly, když se míčky kutálely do prohlubní na hřišti, nebo když našim obránkyním foukal větrák za tričko.

V první třetině se protihráčky téměř nedostaly ke střele, zato od nás si body do tabulky připsala hned dvakrát během jedné minuty Eva Mácová s asistencí Dagmar Duškové. Mácová stihla v první třetině ještě asistovat Tereze Syslové. Do druhé třetiny, která pro nás často bývá kritická, jsme šly s třígólovým náskokem.

Ve druhé třetině jsme nebyly tak důrazné jako v té první a ze začátku jsme pár šancí nabídly protihráčkám. Ty však jen se slušností odmítly a gólovou šanci využila jen naše Eliška Kučerová s asistencí Lucie Badalíkové.

Třetí třetina pro nás byla nejúspěšnější a při snaze udržet Aničce Kratochvílové v bráně nulu jsme stihly nastřílet ještě 4 góly. V asistencích a gólech se vystřídaly Eliška Kučerová, Dagmar Dušková a Aneta Kastnerová. Čtyři minuty před koncem ještě při přesilovce ve výhodě, které jsme si nejdřív málem ani nevšimly, skórovala Syslová s asistencí Kristýny Šťastné.

SK Jihlava – Žďár nad Sázavou B x Fbc Písek

4:3

Branky Jihlavy – Žďáru: Kučerová (Badalíková), Vondrušková (Štastná), Syslová T. (Dušková), Kučerová (-)

Sestava: Kratochvílová – Syslová T., Kučerová, Kastnerová, Vondrušková, Mácová, Dušková, Šťastná, Badalíková

Druhý zápas s Pískem nás ze začátku trochu překvapil, protihráčky byly výrazně aktivnější a do útoku šly vždy v pěti, zatímco my jsme byly všude po celém hřišti, jen ne tam, kde bylo potřeba. Během našeho vlažnějšího začátku se protihráčkám podařilo utéct o 2 góly. My jsme jim jen poctivě odevzdávaly balónky a celá hra spíš působila jako pinball. Až minutu před koncem první třetiny jsme se rozkoukaly a Kučerová s Badalíkovou snížily náskok Písku na 2:1. Porada mezi třetinami nám prospěla, gólové akce jsme ve druhé třetině zahájily my a celkově jsme naši hru uklidnily. Kateřina Vondrušková konečně dokázala přestat střílet po veverkách a se Šťastnou srovnaly na 2:2. Srovnané skóre se nám nepodařilo udržet příliš dlouho, do třetí třetiny opět Písek nastoupil s jednogólovým náskokem 3:2. Třetí třetina ovšem patřila nám. Protihráčky s nervozitou přitvrdily, což vedlo ke dvěma vyloučením na jejich straně. Hned to první využila Syslová po nahrávce Duškové a bylo srovnáno. Atmosféra v hale houstla, radost z výhry ale nakonec přistála u nás díky Kučerové, která skóre posunula na 4:3. To jsme i přes nervy a lehké zmatky udržely až do konce.

Z Českých Budějovic jsme si tedy přivezly plný počet bodů, které nás posunuly v tabulce ze 7. místa na 4.

Speciální díky patří profesionální podpoře z A týmu žen – Kátě Vondruškové a Elišce Kučerové.

Autorka: Tereza Syslová

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *