Prodloužení spolupráce s firmou IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

3.11.2020 | Partneři | 0 komentářů

V aktuálním těžkém období koronaviru, prodloužil Florbal SK Jihlava spolupráci s firmou  IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.. Společnost, která se v současné době sestává z těchto hlavních divizí: Izolace, Revitalizace bytových domů, Energetické projekty a IP Invest, je partnerem jihlavského florbalu od založení oddílu Florbal SK Jihlava roku 2014.  Prodloužení důležité spolupráce si velice vážíme. Nacházíme se ve složitém období a o to více si ceníme našich partnerů. Děkujeme. IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. se v současné době sestává z těchto hlavních divizí: Izolace, Revitalizace bytových domů, Energetické projekty a IP Invest.

IZOLACE

V oblasti izolací patří divize IZOLACE k největším dodavatelům u nás, s více jak 40.000 m3 foukané minerální izolace ročně. V současné době se opírá o špičkové materiály jako je PAROC a Knauf. Vlastní ochrannou známku MAGMARELAX®, pod kterou dodává většinu služeb. Všichni technici v divizi jsou vybaveni moderní technikou, jako jsou termokamery a laserové dálkoměry.

REVITALIZACE

Divize REVITALIZACE BYTOVÝCH DOMŮ se zaměřuje především na energeticky úsporná a další stavební opatření na nepanelových bytových domech (izolace stropů, fasádní systémy, výměny výplní stavebních otvorů, opravy hydroizolací základů, lodžií a balkonů, soklů, střech atd.). Každá zakázka představuje komplexní službu – od namodelování optimální varianty opatření, přes projektovou dokumentaci, zajištění financování, pomoc s vyřízením stavebního povolení až po stavební dohled nad vlastní realizací. Divizi tvoří tým zkušených stavebních odborníků, projektantů a projektových manažerů a v každém regionu ČR působí technicko-obchodní poradce.

ENERGETICKÉ PROJEKTY

Divize ENERGETICKÉ PROJEKTY poskytuje všem segmentům zákazníků odborné energetické služby, přinášející úspory energie jak na stavební obálce budov, tak na jejich technických zařízeních. Jedná se např. o zpracování energetických auditů, posudků a studií, průkazů energetické náročnosti objektů, projektů, zajištění dotačního či úvěrového financování, energetický management apod. Energetičtí specialisté divize pomohli desítkám měst, obcí a výrobních podniků připravit, financovat a realizovat řadu opatření k úspoře energetických nákladů.

IP INVEST

Divize IP INVEST vznikla již v roce 2012 na základě zúročení zkušeností z divize Revitalizace bytových domů. Hlavním cílem je vyhledání zajímavých lokalit pro výstavbu bytových komplexů. V současné době máme již několik investičních projektů. V roce 2014 byla zahájena výstavba developerského projektu bytového domu Rezidence Vítkovka v centru Prahy. Projekt byl dokončen v roce 2016 a dokončení dalšího developerského projektu bytového domu Rezidence Prachnerova v Praze 5 se očekává v roce 2019.

Historie společnosti

Tři majitelé a současní jednatelé společnosti Josef Smejkal, Ladislav Apfelthaler a Ing. Radim Vaněk se v roce 1993 poprvé setkali při společné práci. Na začátku byly debaty o tom, zda se dá stavařina dělat poctivě a jak by šly věci dělat jinak. Když později zvažovali založení společnosti, každou neděli večer probíhalo plánování a diskuse nad budoucím byznysem. V den „D“, kdy padlo rozhodnutí, si na založení firmy museli každý půjčit 30 tisíc, protože v té době měli rodiny a dva z nich malé děti. „Začínat z ničeho je dobrá průprava pro život, dnes už je pro nás hůře představitelné jít do takového existenčního rizika, do jakého jsme se pustili tehdy. Měli jsme ale svojí víru a nadšení.“ Říká Ladislav Apfelthaler, jeden z majitelů. „Tři roky jsme si vypláceli 7500,- čistého a po dlouhou spoustu následujících let jsme všechny vydělané peníze znovu reinvestovali.“ Dále dodává.

Společnost začínala s produktem foukané minerální izolace. Dnes je majitelem značky MAGMARELAX a na začátku roku 2017 překročil počet izolačních klientů 20 tisíc. Postupem času se firma rozšířila z původních 5 lidí na celkem 100. Má čtyři divize a to izolace, revitalizace bytových domů, energetické projekty a IP INVEST – developerské projekty. V roce 2014 po druhé v historii překonala obrat 200 milionů korun, z nichž 128 mil. tvořily příjmy z revitalizace bytových domů. Jako další z aktivit byla v roce 2014 zahájena výstavba developerského projektu bytového domu Rezidence Vítkovka v centru Prahy. Projekt byl dokončen v roce 2016, má 73 bytů včetně luxusních rezidencí a rozsáhlé komerční prostory. Dokončení dalšího developerského projektu bytového domu Rezidence Prachnerova v Praze se očekává v roce 2019. Výstavba bude zahájena na jaře 2017, projekt má 118 bytů a komerční prostory.

Tři majitelé i nadále zůstávají ve společnosti. Společně s vedením se snaží udržet původní myšlenky a poslání, a to jít na věci jinak, poskytovat skvělé služby, budovat vztahy založené na podání ruky a důvěře a hledat nové cesty tam, kde ostatní tvrdí, že to nejde.

Odkaz:

https://www.ippolna.cz/o-spolecnosti-ip-polna

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *