Muži SK Jihlava zahájili novou sezonu

22.09.2022 | A tým muži, Muži A | 0 komentářů

Po náročné letní přípravě, kterou vedl kondiční trenér týmu Jan Šmarda vstoupili muži do nové Divizní sezony, kde je cílem zapojit co nejvíce mladých hráčů a zapracovat do hry nový herní styl.

Letní příprava mužů SK Jihlava byla náročná. Hráči se připravovali pod vedením trenérů Jana Šmardy a Romana Komendy třikrát týdně.  Kluci měli k dispozici posilovnu, ale také tvrdé kondiční tréninky, které probíhaly v místním parku. Hodně jsme se zaměřili i na střed těla, řekl kondiční trenér týmu Jan Šmarda, který zároveň dodal, že s letní přípravou na novou sezonu je spokojený.

Muži dále absolvovali mezinárodní turnaj Czech open v Praze. Odehráli, zde několik kvalitních zápasů, kde bylo hlavním cílem dát prostor především mladým hráčům, kteří do týmu přišli z juniorů. Vůbec poprvé se týmu povedlo postoupit až do sobotních bojů. S turnajem jsme maximálně spokojeni. Do hry jsme zapojili hodně mladých kluků a zároveň jsme pracovali na novém stylu obrany. Není to nic jednoduchého, ale kluci si vedli velice dobře a v nastavené cestě chceme pokračovat, řekl k turnaji trenér Roman Komenda.

Tým se do nové sezony moc nezměnil. Trenéři budou dále spoléhat na vyrovnanou brankářskou dvojici Vyskočil a Navrkal.  V útoku by měli hrát důležitou úlohu bratři Kuba a Jan Horský. Vedení klubu se podařilo udržet i nejlepšího hráče Michala Beránka, který je pro tým důležitý článek. Dále chceme zapojit co nejvíce našich juniorů, kteří si svoji prací řekli o místo v sestavě  a především máme radost, že se nám do týmu vrací po roce v SUPERLIGOVÉM týmu Black Angels Jan Beránek, který bude obrovská posila a zkušenost pro naše mladé hráče, prozradil trenér Komenda.

 Muži vstoupili do nové sezony utkáním v Mohelnici, která by měla patřit v nové sezoně mezi favority postupu do play off. Utkání bylo od prvních minut hodně vyrovnané a bylo vidět, ze Jihlava je na sezonu dobře připravená. Utkáni se rozhodovalo na začátku třetí třetiny, kdy za stavu 5:3 pro domácí tým měla Jihlava dlouhou čtyř minutovou přesilovou hru. Ta se bohužel nepodařila využít ani jednou brankou a utkání tak skončilo výhrou Mohelnice 6:3. I přes porážku jsme s utkáním celkem spokojeni. Mohelnice má kvalitní tým a my jsme dnes byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Také se nám podařilo hrát dvě třetiny na tři lajny a zapojit hodně mladých hráčů, kteří získali hodně zkušeností, zhodnotil utkání trenér Jihlavy Roman Komenda.

První bod do tabulky přineslo domácí utkání proti Blansku.

Domácí zápas proti silnému soupeři, který v minulé sezoně skončil na čtvrtém místě soutěže se podařil velice dobře. Jihlava byla po většinu zápasu lepším týmem a byla velká škoda, že se nepovedlo proměnit velké množství šancí v prvních dvou třetinách. Na začátku třetí třetiny pak rozhodčí za stavu 4:3 pro domácí Jihlavu odpískali hodně přísné hákování a přišel trest na 2+2 minuty. Zkušený soupeř využil obě přesilovky a otočil zápas na 4:5. Jihlava, ale utkání nezabalila a tlačila soupeře. Tři minuty před koncem hrála dokonce v šesti hráčích bez brankáře a pár vteřin před koncem vyrovnal Michal Beránek na 5:5. Čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby mohl rozhodnout Jakub Horský , ale sám před brankářem trefil břevno. V prodloužení pak byl šťastnější soupeř a připsal si tak bod navíc. V sobotu 24.9 pokračuje Divize třetím kolem.  Jihlavu čeká derby Vysočiny na půdě Světlé nad Sázavou a podle navrátilce Jana Beránka si nemůže tým dávat jiné cíle než zápas vyhrát.  Nečeká nás rozhodně jednoduché utkání. Světlá je nováček soutěže a určitě bude hrát s nadšením a elánem. My, ale máme dost zkušený tým, abychom utkání zvládli. Nutně již potřebujeme tři body, aby nám neodskočilo čelo tabulky a samozřejmě chceme předvádět hru, kterou po nás trenéři chtějí, dodal hráč, který má zkušenosti z nejvyšší soutěže.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *