POSLEDNÍ LIGOVÉ ZÁPASY STARŠÍCH ŽÁKYŇ

20.04.2023 | Klub | 0 komentářů

V sobotu  15.4. starší žákyně odehrály poslední turnaj v této sezóně na domácí půdě v Jihlavě. Sportovní hala ožila v 9 hodin, kdy se rozehrál první zápas 5PGEO SK Jihlava versus TJ Centropen Dačice. Tento turnaj byl poslední pro naše dvě starší žákyně Leontýnu Tesařovou a Sophii Šnirch, které již další sezónu budou hrát za dorostenky.

Již od prvního zápasu bylo zřejmé, že se naše žákyně snaží tvořit hru, kombinovat a dostat se před branku soupeře. Oba týmy však byly zdatnými soupeři pro naše dívky, a proto byl každý zápas velmi zajímavý a napínavý. Hrálo se nahoru dolů. Nakonec naše žákyně uhrály tyto krásné výsledky:

5PGEO SK Jihlava 8 : 4 TJ Centropen Dačice

Sklo Bohemia Světlá n/S 3 : 6 5PGEO SK Jihlava

5PGEO SK Jihlava 1 : 4 Sklo Bohemia Světlá n/S

TJ Centropen Dačice 6 : 7 5PGEO SK Jihlava

Jelikož je konec sezóny, tak jsme požádali trenéra Miroslava Tesaře o krátký rozhovor.

Pane trenére, jak vidíte a hodnotíte uplynulou sezónu?

„Nebudu hodnotit tabulku ani Ligu Vysočiny starších žákyň, kterou holky vyhrály. Tímto dívkám gratuluji. Ale zkusím zhodnotit celou sezónu.

Jsem mile překvapen, jak do týmu starších žákyň zapadly mladší žákyně. Tým stržek byl po celou sezónu doplňován právě mlžkami a dokonce jeden turnaj odehrály jenom mlžky. Hlavně nové holky, převážně z řad mladších žákyň, které přišly buď na začátku sezóny, nebo v průběhu, překvapily. Určitě je stále poznat, že tyto děvčata nemají takové zkušenosti jako dívky, které to hrají již delší dobu, ale tím, že chodí pravidelně na tréninky a účastní se turnajů, se jejich výkon po celou sezónu zvyšoval.

Chci také poděkovat začínající mladé trenérce a juniorce SK Jihlava Gabriele Procházkové za výpomoc na trénincích. Děvčata pod jejím vedením, starší i mladší, usilovně makají a tím se stále zlepšují.“

Další otázkou je, když to byl poslední turnaj, tak budou mít již dívky volno a další zápasy budou mít až v říjnu v nové sezóně?

„Ne, jelikož chceme, aby se žákyně stále zlepšovaly, tak se náš tým SK Jihlava zúčastní turnaje v Českých Budějovicích. Cílem je, aby si holky zahrály a poměřily síly s jinými týmy v České republice.“

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí, přesné nahrávky a hodně gólů na dalších turnajích.

Chtěli bychom touto cestou také poděkovat všem rodičům, sourozencům, trenérům, fanouškům florbalu a klubu za podporu v celé sezóně.

 A.O.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *