Muži SK Jihlava zahájili přípravu na novou sezonu. V týmu zatím pokračují všichni klíčoví hráči

11.05.2023 | A tým muži, Klub | 0 komentářů

Letní příprava začala mužům SK Jihlava. Tým se bude připravovat čtyřikrát týdně pod vedením trenérů Jana Šmardy a Romana Komendy. Podle slov trenérů bude letošní příprava hodně náročná. Tým má totiž ambice hrát o nejvyšší příčky v Divizi.

Kondiční příprava hráčů je ve florbale jedna z nejdůležitějších částí. Příprava bude rozdělena na několik cyklů. Chybět nebudou běhy, posilovna, koordinace a samozřejmě tréninky v hale s florbalkou. Hráči dostanou volno pouze první dva týdny v červenci. Jinak pojedeme až do konce srpna „ prozradil trenér mužů Roman Komenda.“

V srpnu pak do přípravy trenéři vloží více herní praxe. Jihlava se zúčastní největšího mezinárodního turnaje Czech Open v Praze.  Na kluky bude čekat i soustředění, které absolvují přímo v Jihlavě. A také budou hrát POHÁR ČESKÉHO FLORBALU. 

Trenérům se do přípravy hlásilo zatím 15 hráčů z loňské sezony. V týmu nebude pokračovat pouze dlouholetý člen Michal Strejček, který se rozhodl ukončit kariéru. Velký prostor dostanou podle slov trenérů mladí odchovanci klubu a je pouze na nich jak zabojují o místo v základní sestavě pro nadcházející sezonu.  Během května by se také mělo rozhodnout, zda v týmu setrvá nejzkušenější a nejproduktivnější hráč loňské sezony Jan Beránek, který si vyzkoušel i Superligu.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *